«شاهرخ یارویسی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، عرضه مرغ زنده و کشتار غیر مجاز در سطح معابر را غیربهداشتی دانست و افزود: خارج از مسایل بهداشتی، کشتار غیر مجاز چهره ناخوشایند به استان داده که باید پاک شود.
او جمعآوری مکانهای عرضه مرغ زنده و کشتار غیرمجاز را همواره در دستور کار دامپزشکی دانست و گفت: از زمان شیوع بیماری کرونا این جمع آوریها شدت بیشتر گرفته به طوری که تیمهای دامپزشکی در زمان تعطیلات نوروزی هیچ وقت کار را تعطیل نکردند.
یارویسی در ادامه از قوه قضاییه و قضات خواست برای افراد خاطی (عرضه کنندگان مرغ زنده و کشتار غیر مجاز) جریمههای بازدارنده لحاظ کنند زیرا بحث سلامت مردم مطرح است.
او همکاری و مشارکت مردم در جمعآوری این پدیده غیر بهداشتی را بسیار مهم دانست و گفت: اکنون با همکاری مردم، عرضه مرغ زنده در ۲ شهرستان پاوه و سنقر به طور کامل جمع آوری شده و عملیات در دیگر شهرستانهای استان همچنان ادامه دارد.
وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا، آیا بیماری کرونا از طریق حیوانات منتقل می شود؟ گفت: هنوز موردی از انتقال بیماری کرونا از دام ها (حیوانات ) به انسان و برعکس انسان به حیوانات در جهان گزارش نشده است.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.