پژمان فتاح پور روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این شکارچیان متخلف در پی گشت و کنترل حوزه استحفاظی شهرستان قصرشیرین توسط یگان حفاظت محیط زیست دستگیر شدند که در این خصوص دادستان، نیروهای پلیس انتظامی و پرسنل پاسگاه انتظامی سید سهراب این شهرستان نیز همراهی لازم را در خصوص این پرونده با این اداره به عمل آوردند.
او اضافه کرد: این افراد متخلف طی چندین مرحله اقدام به شکار ۲راس قوچ، ۲راس میش، ۲راس آهو، ۲راس گراز و هشت قطعه کبک کرده اند.
وی با بیان اینکه از این افراد یک قبضه سلاح کشف و ضبط شده، اظهارداشت: اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین با توجه به غنای زیستی مناطق حوزه استحفاظی این شهرستان اقدام به پایش و کنترل مناطق در ساعات مختلف شبانه روز می کند و در این راستا با متخلفان این عرصه از طریق مراجع قضایی برخورد قاطع انجام می دهد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین اضافه کرد: متهمان با تشکیل پرونده تحویل مقام قضایی شدند.
فتاح پور گفت: مردم و دوستداران طبیعت می توانند مسایل و مشکلات زیست محیطی و یا تخلفات حوزه شکار و صید را با شماره تلفن چهار رقمی ۱۵۴۰ و یا شماره ۰۸۳۴۲۴۲۴۹۷۷ اطلاع رسانی کنند.
هم اکنون قصرشیرین دارای ۲ منطقه شکار و تیراندازی ممنوع قراویز به مساحت سه هزار و ۸۰۰ هکتار، زله زرد با ۳۹ هزار هکتار و یک منطقه تیراندازی ممنوع در شعاع هفت کیلومتری نوار مرزی به مساحت ۱۷۰ هزار هکتار است.
در این مناطق انواع پرندگان و گونه های جانوری زیست می کنند که حفاظت از آنها نیازمند مشارکت همگانی است.
منطقه شکار و تیراندازی ممنوع قراویز مشترک قصرشیرین و سرپل ذهاب هم اکنون تنها زیستگاه منحصر به فرد آهوی ایرانی در منطقه غرب کشور بشمار می رود.
منطقه زله زرد مشترک قصرشیرین و گیلانغرب با ۳۹ هزار هکتار مساحت یکی از مناطق مهم زیستگاه گونه های نادر گیاهی و جانوری در استان کرمانشاه و کشور به شمار می رود که از سال ۱۳۷۳ تحت حفاظت است.
از جانوران موجود در این منطقه می توان به کل و بز وحشی، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه، خرگوش، تشی و بزمجه اشاره کرد.
همچنین گونه های پرندگان کبک، تیهو، سار و فاخته نیز در این زیستگاه با پوشش گیاهی بلوط، پلک، تنگرس، آلبالو وحشی و گیاهان مرتعی زندگی می کنند.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد.