حبیب الله وفایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باتوجه به اینکه امسال علاوه برتسهیلات بانکی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان هم در قالب ردیف های متمرکز برای جهش تولید اختصاص یافته است، فرصت مناسبی برای کرمانشاه فراهم شده تا اعتبار بیشتری برای رونق واحدهای تولیدی و اقتصادی خود جذب کند.
حمایت از تولید با نگاه به بازار داخل
وفایی با بیان اینکه بیشتر اعتبارات استان در سال جدید به طرح های بزرگ اختصاص پیدا خواهد کرد، گفت: در گام نخست ۴۴ پروژه عمرانی، اقتصادی و تولیدی با رویکرد حمایت از بازار داخل جمع بندی و در نخستین نشست ستاد جهش تولید استان مطرح شد.
به گفته او، پس از همفکری و بررسی بیشتر، تعداد نهایی پروژههای مصوب، مشخص می شود و اجرا و تکمیل آنها مبنای عمل استان در سال ۹۹ قرار می گیرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه حمایت از تولید داخلی با نگاه به بازار استان، منطقه و کشور را یکی از معیارهای این سازمان برای اولویت بندی طرح های اقتصادی سال ۹۹ دانست و گفت: تنها راه ایجاد جهش در تولید، فعال سازی واحدهای راکد و اشتغالزایی همین مسیر است.
راه اندازی کامل مرز سومار
او ارزآوری و حمایت از صادرات را دیگر ملاک اولویت های استان در سال جدید عنوان و اظهارداشت: استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق در سال های متمادی به عنوان یکی از دروازه های مهم صادرات کشور مطرح بوده است و به همین دلیل اقدامات زیرساختی، زیربنایی و عمرانی با هدف توسعه صادرات و ارزآوری یکی از ملاک های مهم ما در سال جدید خواهد بود که در همین راستا تلاش میکنیم با تکمیل جاده، گمرک و بازارچه سومار این مرز را تا پایان سال به صورت کامل راه اندازی کنیم.
به گفته وفایی، راه اندازی و تکمیل تاسیسات بازارچه های شوشمی، شیخ صله و پرویزخان هم در دستور کار خواهد بود.
او همچنین عنوان کرد: حمایت اعتباری از طرح های مهم حوزه های مختلف از جمله راه، شهرک های صنعتی، مجتمعهای گلخانهای و دامپروری و... هم در سال جدید در دستور کار قرار دارد.
وفایی همچنین به طرح احداث راه آهن کرمانشاه به خسروی اشاره و افزود: ما در اواخر سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح اعتبار گرفتیم که در گام نخست راه آهن حد فاصل کرمانشاه تا اسلام آباد غرب احداث می شود.
اولویت اول
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه تکمیل طرح سامانه گرمسیری را اولویت اول طرح های اقتصادی سال ۹۹ عنوان و اظهار داشت: اگر این طرح به صورت کامل تکمیل شود، ۲۳ هزار شغل ایجاد می کند که یک تحول بزرگ در حوزه اشتغالزایی خواهد بود.
وفایی در عین حال گفت: تاکنون ۱۲ هزار میلیارد تومان برای پیشبرد سامانه گرمسیری هزینه شده که تنها منبع تامین مالی آن صندوق توسعه ملی است و هرگونه برداشت جدید از این صندوق هم مشروط به اجازه رهبر معظم انقلاب است.
نخستین نشست ستاد جهش تولید با حضور اعضای شورای برنامه ریزی و اقتصاد مقاومتی استان روز شنبه ۱۶ فروردین برگزار شد.
استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه پر از ظرفیت های بزرگ و متعدد اقتصادی و درآمدزایی است؛ از وجود ۶۰۰ هزار جوان ۱۵ تا ۲۹ ساله و بیش از ۹۰۰ هزار هکتار زمین آماده کشت با منابع آبی مناسب گرفته تا وجود معادن متعدد و ظرفیت های پرشمار گردشگری و داشتن چهار بازارچه و ۲ گمرک رسمی در مرز عراق.
کرمانشاه با وسعت حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع، ۱.۵ درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان است.