هدایت حاتمی روز چهارشنبه درحاشیه بازدید از جهاد دانشگاهی و در نشستی که به منظور ارایه راهکار در جهت توسعه کسب و کارهای کوچک در حوزههای مختلف تشکیل شده بود، افزود: هرچند این میزان سرمایه گذاری برای استان امیدوارکننده بود، اما کافی نیست نیاز داریم تا سال آینده این رقم را به سه برابر افزایش دهیم و در صورتی که بتوانیم تا پایان سال آینده به این هدف دست پیدا کنیم، آن زمان شاهد تکان و تحول اساسی در حوزه اشتغال استان خواهیم بود.
وی از برنامه ریزی برای تحقق این هدف خبرداد و افزود: برای اینکه بتوانیم به هدف سه برابر کردن میزان سرمایه گذاری در استان برسیم، طرحهای حوزه سرمایه گذاری استان را ساماندهی و به ۲ بخش کلان و خُرد تقسیم کردهایم که در بخش اول سرمایه گذاریهایی مانند پتروشیمی، کارخانه چینی و سرامیک را با اشتغالزایی بالا در دست اقدام داریم و در بخش دوم، طرحهای متوسط و خُرد است که تعداد متقاضیان آنها زیاد و تا رسیدن به ایجاد اشتغال و تولید نیاز به حمایت همه جانبه و گام به گام دارند که برای نمونه میتوان به طرحهایی مانند احداث هزار زنبورستان و ۱۵۰ مزرعه بوقلمون اشاره کرد.
حاتمی تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش زیادی از جامعه درگیر مشاغل خرد این چنینی هستند، بنابراین تلاش کردهایم تا در بخشهایی مانند کشاورزی، گردشگری و صنایع کوچک و کارگاهی که در آن پتانسیلهای بسیار خوبی داریم، با برنامه ریزی مناسب توسعه کسب و کارهای کوچک و خرد را داشته باشیم.
وی در پایان اظهار داشت: در این برنامه ریزی سعی شده تا زنجیرههای ارزش هر رشته را تدوین کرده و از سوی دیگر بین دستگاههای مختلف هم تقسیم کار کردهایم و منابع مالی و بانکی را نیز به این سمت بردهایم و از بانکهای استان خواستهایم تا منابع مالی خود را در راستای حمایت از این هدف یعنی توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک هدفگذاری کنند تا بتوانیم با اشتغالزایی بالا در هرکدام از رشتههای پیش بینی شده، به بلوغ لازم در آن رشته هم برسیم.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در تابستان امسال ۱۴.۴ درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است.
گفته می شود بیش از ۱۵۰ هزار نفر بیکار هم اکنون در استان کرمانشاه وجود دارد که هر سال هفت هزار و ۵۰۰ نفر به آنها اضافه می شود.
اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.