«هدایت حاتمی» روز سه‌شنبه در مراسم رونمایی از پنج محصول سالم گواهی شده زنان روستایی و تجلیل از مدیران عامل صندوق‌های اعتبارات خُرد زنان روستایی استان کرمانشاه در سرسرای اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان، افزود: این رقم سرمایه‌گذاری برای استانی با اشل اقتصادی استان کرمانشاه هم خوب است و هم بد، خوب نسبت به گذشته و اقداماتی که باید می کردیم و از این بابت بد است که این کار هنوز با مشکلات ما تناسب ندارد و از این رو خیلی باید تلاش کنیم و هوشمندتر و جسورتر عمل نماییم تا به این مشکلات فایق بیاییم.

استان کرمانشاه رو به جلو است

او به پرداخت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت در استان کرمانشاه در یکسال و نیم گذشته اشاره کرد و گفت: بیشترین میزان تسهیلات ارزان قیمت کشور در استان کرمانشاه پرداخته شده که عمده آن در حوزه روستایی و بخش کشاورزی و زیربخش های مختلف آن بوده است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی نقش عمده ای در توسعه، اشتغالزایی و اقتصاد استان دارد، تصریح کرد: استان کرمانشاه رو به جلو است و حرکت های خوبی در حوزه سرمایه گذاری انجام شده که تاثیرات آن را در آینده خواهیم دید.

وی یادآوری کرد که استان کرمانشاه در جذب سرمایه گذاری خارجی و در جذب تسهیلات ارزان قیمت رتبه اول کشور را دارد و از شهریور سال گذشته تا امسال ۲۷ پله وضعیت تورم استان نیز بهبود پیدا کرده است.

وی یاداور شد که پایین آمدن سطح تورم از پله یک تا ۲۷ بر اقتصاد و معیشت مردم تاثیرگذار بسزایی گذاشته است.

او دهه مبارک فجر را یادآور رشادت ها و آرمان خواهی ها دانست و گفت: باید برای این تحقق این آرمان ها تلاش کنیم و بهترین تلاش هم ارزیابی عملکرد خودمان در طول یکسال گذشته است و از این طریق نقاط قوت را تقویت و در راستای برطرف کردن نقاط ضعف تلاش بیشتری کنیم.

درآمد سرانه مردم کرمانشاه پایین است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه این استان ظرفیت ها و پتانسیل های فراوانی در بخش های مختلف از جمله کشاورزی دارد، گفت: متاسفانه مشکلاتی هم در استان وجود دارد که برای رفع آن نیاز به کار و تلاش بیشتری داریم. 

حاتمی پایین بودن درآمد سرانه را یکی از این مشکلات دانست و افزود: ما هنوز ۷۰ درصد درآمد متوسط کشوری درامد داریم و هنوز نسبت سپرده ها و سرمایه گذاری های ما در استان با هم تناسب ندارد و از طرف دیگر نرخ بیکاری هم در استان بالا است.

وی با بیان اینکه براساس گزارش منتشر شده مرکز آمار ایران استان کرمانشاه سال گذشته ۲.۹ درصد و امسال هم سه درصد کاهش نرخ بیکاری داشته است، گفت: متاسفانه نرخ بیکاری استان اکنون بین ۱۵ تا ۱۶ درصد است و برای کاهش این نرخ باید کار جهادی بکنیم.

او بخش کشاورزی را یکی از بخش های مهم و تاثیرگذاری در کاهش نرخ بیکاری دانست و گفت: این بخش در استان اکنون فعال و موثر عمل می کند و مسوولان و مردم هم برای توسعه این بخش هماهنگ و همراه هستند.

وی با اشاره به اینکه حوزه کشاورزی و دامپروری استان کرمانشاه جای کار زیادی دارد، تاکید کرد که این بخش هم در ایجاد ارزش افزوده و هم در ایجاد اشتغال اولویت اول استان است.

در فروش محصولات کشاورزی مشکل داریم

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش گفت: اگر ما سرانه سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی را مقایسه کنیم می بینیم که بخشی که زودتر ما را به اهداف متنوع و خوب می رساند بخش کشاورزی است.

او تصریح کرد که مشکلات استان کرمانشاه با کارهای روتین و عادی برطرف نمی شود بلکه برای رفع این مشکلات نیاز به تلاش و کار جهادی است. 

وی بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی را یکی از مشکلات استان دانست و گفت: ما در رساندن محصولات کشاورزی به بازار ضعیف هستیم و در این بخش ضربه می بینیم و باید در این راستا برنامه ریزی کنیم و این مشکل را نیز برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه انگیزه کار و تلاش در استان کرمانشاه در میان مدیران دولتی و بخش خصوصی و مردم وجود دارد، یکی از حامیان توسعه استان را سیستم بانکی دانست و گفت: سیستم بانکی در یک سال و نیم اخیر هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان وام چهار درصد در استان پرداخت کرده که رقم کمی نیست و بیشتر هم به بخش کشاورزی اختصاص یافته و باعت توانمند شدن این بخش شده است.

وی همچنین یکی از اولویت های مهم مجموعه مدیریتی استان را  زنان دانست و گفت: ما بر فعالیت اقتصادی زنان در استان اعتقاد داریم و معتقدیم این نیمه جدی جامعه می توانند نقش موثرتری در حوزه اقتصاد داشته باشند.

در این مراسم از پنج تن از زنان روستایی دارای محصول سالم گواهی شده و مدیران عامل صندوق های اعتبارات خرد زنان روستایی استان کرمانشاه با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب‌های کشاورزی کشور است به طوریکه اکنون پنج درصد محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید می‌شود.

در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه اکنون حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره اکنون در استان فعال است.

همچنین در این استان ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

سال گذشته بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.