اگرچه اهدای کتاب در طول سال از سوی مردم فرهنگ دوست و اهل کتاب و مطالعه استان کرمانشاه به کتابخانه های عمومی انجام می شود اما در آستانه پایان سال و فصل خانه تکانی، اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه از مردم می خواهد اگر در کتابخانه هایشان کتاب اضافی دارند آن را اهدا کنند.
استاندار کرمانشاه نیز در پیامی خطاب به مردم، ادارات و سازمان های استان خواستار مشارکت فعال و جدی همه در طرح فرهنگی اهدای کتاب به اداره کل کتابخانه های عمومی استان شد و اعلام کرد که مشارکت در این طرح در ارتقای شاخص های فرهنگی استان به خصوص در حوزه کتاب و مطالعه بسیار موثر است.
اهدای ۷۰ هزار جلد کتاب در یکسال اخیر
مدیرکل کتابخانههای عمومی کرمانشاه با قدردانی از مردم فرهنگ دوست کرمانشاه در اهدای کتاب به کتابخانههای عمومی استان، گفت: دوستداران کتاب و مطالعه در یکسال اخیر ۷۰ هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی هدیه کردند.
«معصومه حسنی خونسار» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ما در اجرای طرح اهدای کتاب با عنوان « اهدای کتاب، اهدای آگاهی»، به دنبال این هستیم که همه افراد جامعه بتوانند کتاب بخوانند و افرادی که کتاب های بیشتری در اختیار دارند آن را از طریق اهدا به کتابخانه های عمومی در اختیار دیگران نیز قرار دهند.
وی اظهار داشت: همه کتابخانه های عمومی استان آمادگی دریافت کتب اهدایی مردم را دارند و سپاسگزار اهل فرهنگ استان بابت این نیت خیر آنها هستیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کرمانشاه با بیان اینکه یک میلیون و ۱۵۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه های عمومی استان موجود است، گفت: اکنون در استان کرمانشاه ۱۰۵ باب کتابخانه عمومی فعال است که از این تعداد چهار کتابخانه در سال گذشته افتتاح شد و در سال جاری نیز ۲ کتابخانه دیگر افتتاح میشود.
به گفته حسنی خونسار، سال گذشته ۵۰ هزار جلد کتاب از طرف نهاد کتابخانه های عمومی خریداری شد و در کتابخانه های استان کرمانشاه توزیع گردید.
وی با بیان اینکه اکنون بیش از ۷۰ هزار نفر در این کتابخانهها عضو هستند، گفت: در سال ۹۷ در مجموع ۷۴۰ هزار و ۹۳۰ نسخه کتاب در کتابخانههای استان به امانت رفت.
دعوت استاندار کرمانشاه از دارات و نهادها برای اهدای کتاب
مدیرکل کتابخانههای عمومی کرمانشاه در ادامه این گفت و گو به پیام استاندار کرمانشاه مبنی بر مشارکت مردم، ادارات و سازمان ها در طرح اهدای کتاب اشاره کرد و گفت: استاندار کرمانشاه در پیام خود آورده است که «اهدای کتاب در صرفهجویی هزینههای تامین منابع اطلاعاتی نقش غیرقابل انکاری دارد و از این رو باید سخاوتمندانه در امر اهدای کتاب عمل کنیم و این به عنوان یک وظیفه فرهنگی اجتماعی به عهده تک تک افراد جامعه است».
حسنیخونسار همچنین اضافه کرد که استاندار کرمانشاه در ادامه پیام خود مردم استان را به اهدای کتاب دعوت کرده و گفته اهدای کتاب اهدای دانایی است و هر یک از ما در خانه و محل کار خود منابعی داریم که می توانیم سخاوتمندانه با دیگران به اشتراک بگذاریم.
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از پیام خود با تاکید بر اینکه مردم خانه تکانی فرهنگی را در پایان سال فراموش نکنند، نوشته: باید سخاوتمندانه در امر اهدای کتاب عمل کنیم و این به عنوان یک وظیفه فرهنگی اجتماعی به عهده تک تک افراد جامعه است.
هوشنگ بازوند همچنین با تأکید بر لزوم پیگیری همه جانبه این پویش مفید گفت: این کار سبب ایجاد حس همبستگی در میان مردم و ایجاد تعلق به کتابخانهها و اشاعه سنت حسنه اهدای کتاب می شود و حس زیبا و معنوی بخشش را جایگزین نگهداری های بی فایده کتاب در منازل و ادارت می کند، به ویژه آنکه باید متوجه باشیم؛ اهدای کتاب در صرفهجویی در هزینههای تامین منابع اطلاعاتی نقش غیرقابل انکاری دارد.
وی افزود: اگرچه این پویش در همه ایام سال مستمرا باید اجرا شود ولی در مناسبتها و تاریخهای خاص مانند بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و ایام خانه تکانی پایان سال و نیز هفته کتاب باید با قوت بیشتری پیگیری شود.
استاندار کرمانشاه در ادامه از همه مدیران و شخصیتهای حقیقی و حقوقی، خیّرین، نویسندگان، مولفان و ناشران استانی، اساتید حوزه و دانشگاه و مراکز فرهنگی استان خواست در این پویش حضور داشته باشند و همچنین تاکید کرد که گروههای مرجع نظیر هنرمندان، ورزشکاران و دیگر چهره های شناخته شده می توانند سهم به سزایی در این پویش داشته باشند.
وی یاداوری کرد که شهروندن خیر و اهدا کننده شهروندان نمونه ای هستند که باید مورد تقدیر و تشویقی قرار بگیرند.