این استاد جوان، مقطع کارشناسی ارشد و دکترای خود را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران به پایان رسانده و از سال ۹۲ با ورود به دانشگاه صنعتی کرمانشاه شروع به فعالیت پژوهشی کرده و حدود ۲۰ مقاله پژوهشی و هشت طرح پژوهشی صنعتی در زمینه صنعت پتروشیمی و پالایش گاز را ارایه کرده است.

پژوهش‌های برجسته این استاد دانشگاه صنعتی کرمانشاه به دلیل اثرگذاری و اهمیت آن در حوزه پتروشیمی توانست عنوان برترین پژوهشگر استان را کسب کند و کسب این عنوان فرصتی برای معرفی این استاد و پژوهشگر جوان به جامعه شد.

رشیدی در گفت و گو با ایرنا در ارتباط با سوابق و تجارب کاری خود می‌گوید: علاوه بر فعالیت آموزشی، از سال ۱۳۸۳ در پتروشیمی کرمانشاه مشغول به فعالیت شدم و به عنوان رییس واحد مهندسی فرآیند و کنترل تولید، چندین پروژه صنعتی را راهبری کردم که مهمترین آنها پروژه ساماندهی پساب مجتمع، ساخت آمین فعال واحد آمونیاک و مدیریت پروژه بازیافت گازکربنیک از دودکش واحد آمونیاک به مبلغ ۴۰ میلیون دلار است.

وی اظهار داشت: پروژه بازیافت گاز کربنیک با ظرفیت ۱۳۲ تن در روز، اولین پروژه صنعت پتروشیمی در ایران است که منجر افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی کرمانشاه به میزان ۱۰ درصد شد و سرمایه‌گذاری انجام شده نیز در یک سال بازگردانده شد.

هدف دانشگاه تبدیل علم به عمل است

این استاد شیمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه این گفت و گو می‌گوید: در واقع هدف واقعی از تحصیل در دانشگاه به دست آوردن علمی است که باید به عمل تبدیل شود. خوشبختانه امروزه دسترسی به اطلاعات بسیار آسان‌تر شده و به راحتی می‌توان به اطلاعات ارزشمندی در زمینه‌های تخصصی دست یافت.

رشیدی خطاب به دانشجویان گفت که حتما باید با نرم افزارهای تخصصی رشته خود در دوران دانشجویی آشنا شوند. این نرم افزارها در حقیقت الفبای رشته‌های مهندسی هستند و عدم آشنایی با آن‌ها به منزله کم سوادی در زمینه تخصصی است.

وی در مورد وضعیت پژوهشی و علمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز گفت: اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی بسیار جوان هستند و پتانسیل بالایی در انجام امور پژوهشی و تحقیقاتی دارند. این امر باعث شده است تا سرانه پژوهش دانشگاه بسیار بالا باشد به طوریکه در منطقه رتبه بسیار خوبی دارد. شاهد این موضوع، مقالات متعددی است که اساتید با دانشجویان کارشناسی خود ارایه می‌دهند.

طرح پژوهشی اجرا شده در پالایشگاه ایلام

پژوهش نقطه اتصال دانشگاه و صنعت

استاد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه در ارتباط با حوزه مطالعاتی و تحقیقاتی خود گفت: زمینه اصلی تحقیقاتی بنده مدل‌سازی و شبیه‌سازی فرایندهای صنعت نفت، پتروشیمی و گاز است. اما با توجه به تجربه موفق احداث واحد گازکربنیک، در سال‌های اخیر تمرکز بیشتری در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و جلوگیری از گرمایش زمین داشته‌ام.

رشیدی اظهار داشت: مقالات اینجانب بیشتر در زمینه مدل‌سازی و حذف گازهای گلخانه‌ای است. تیم تحقیقاتی ما به دنبال ارایه روش‌های جدید و معرفی حلال‌های جدید در راستای حذف گازهای گلخانه‌ای است که نیاز به انرژی کمتری داشته باشند.

او به کسب عنوان پژوهشگر برتر حوزه ارتباط با صنعت نیز گفت: معمولا سوابق طرح‌های پژوهشی شخص بررسی می شود که این موارد شامل اهمیت موضوعی طرح، اعتبار شرکت سفارش دهنده، مبلغ طرح و جذب گرنت برای دانشگاه و سایر موارد است. در این راستا اشخاص با امتیاز بیشتر هر ساله به عنوان پژوهشگر برتر حوزه ارتباط با صنعت دانشگاه انتخاب می شوند و برهمین اساس، بنده هم به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شدم.

وی اضافه کرد: طرح های پژوهشی صنعتی اینجانب نیز در زمینه بهبود فرایند تولید آمونیاک، کاهش خوردگی در واحدهای پالایشی، بررسی روش های جدید تولید اولفین ها و تحلیل فرایند بازیافت دی اکسید کربن به منظور کاهش مصرف انرژی متمرکز است.

او ادامه داد: با توجه به تدریس دروس مختلف در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته مهندسی شیمی، اکنون کتابی با عنوان «مدل سازی و تحلیل فرآیندها در مهندسی شیمی» در مرحله داوری و چاپ دارم که به زودی منتشر خواهد شد.

انجام طرح پژوهشی برای پالایشگاه ایلام

پژوهشگر برتر دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه به طرح‌های پژوهشی انجام داده خارج از دانشگاه و در ارتباط با حوزه ارتباط با صنعت اشاره کرد و گفت: یکی از طرح‌های پژوهشی اینجانب بررسی خوردگی به وجود آمده در واحد آمین پالایشگاه گاز ایلام است که اکنون به پایان رسیده است. خوردگی در این واحد منجر به تخریب بسیاری از تجهیزات، کاهش قابلیت اطمینان واحد و افزایش هزینه تعمیرات شده بود.

وی اظهار داشت: با بررسی‌های دقیق به عمل آمده و انجام آزمایشات متعدد، عوامل خوردگی در این واحد صنعتی تشخیص داده شد و با توجه به تاثیر هریک، اولویت‌بندی صورت پذیرفت. سپس باتوجه به اولویت هر کدام راهکارهای مناسب برای حذف یا کاهش سرعت خوردگی ارائه گردید که خوشبختانه تا به امروز تعدادی از این اصلاحات در پالایشگاه انجام پذیرفته است.

طرح پژوهشی اجرا شده در پتروشیمی کرمانشاه

وی همچنین به روند ارتقا رتبه علمی خود نیز اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه بنده کار پژوهشی را از سال ۹۲ آغاز کردم، تعداد مقالات من در زمان ارتقا ۱۶ مقاله بود که اکثراً در مجلات ISI با درجه اعتبار بالا (Q۱) چاپ شده بود. از طرف دیگر با توجه به تعداد طرح‌های پژوهشی صنعتی اینجانب خوشبختانه مساله خاصی در زمان ارتقا وجود نداشت. در سال های اخیر وزارت علوم توجه ویژه ای به طرح های صنعتی و پروژه های تحقیقاتی کاربردی دارد.

دانشگاه صنعتی کرمانشاه از سال ۸۶ فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو در ۱۰ رشته کارشناسی و هفت رشته کارشناسی ارشد در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و آموزش این تعداد دانشجو را نیز ۵۲ استاد عضو هیأت علمی و ۵۲ عضو غیرهیات علمی بر عهده دارند.

این دانشگاه با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور، تأمین نیازهای صنایع گوناگون موجود در استان و منطقه غرب، توسعه و کاربردی کردن فناوری‌های نوین در صنایع مختلف، در سال ۱۳۸۴ موفق به اخذ موافقت اصولی شد و از بهمن سال ۱۳۸۶ با پذیرش ۱۳۰ دانشجوی مقطع کارشناسی در ۲ رشته مهندسی برق و مهندسی شیمی در شهر کرمانشاه فعالیت خود را آغاز کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.