فرهاد شریفی روز سه‌شنبه به ایرنا افزود: با توجه به اینکه احتمال فروش سموم قاچاق و تقلبی توسط دلالان در بازار وجود دارد توصیه اکید داریم که از خریداری این سموم خودداری شود و در صورت مشاهده آن را به مراکز جهاد کشاورزی اطلاع رسانی کنند.

وی از کشاورزان خواست در هنگام خرید سموم دقت کنند و حتما فاکتور خرید را از فروشنده دریافت نمایند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد: در سال زراعی جاری تمهیدات لازم برای تامین سموم علف کش مورد نیاز اندیشیده شده و هیچ مشکلی بابت تامین سموم علف کش در سطح استان وجود ندارد.

شریفی افزود: به کشاورزان توصیه می‌شود حتما قبل از مصرف علف کش با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی مشورت لازم را داشته باشند که براساس نوع علف هرز سموم مناسب را انتخاب کنند.

وی اظهار داشت: با توجه به هرا کشت (کشت زودهنگام) بودن بعضی از مزارع گندم شهرستان‌های گرمسیری توصیه می‌شود کشاورزان این شهرستان‌ها در صورت مساعد بودن شرایط جوی نسبت به سمپاشی مزارع گندم و جو علیه علف‌های هرز اقدام نمایند.

تدوین مدل پیش آگاهی سه آفت مهم کشاورزی در دستور کار است

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه همچنین با بیان اینکه تدوین مدل پیش آگاهی سه آفت مهم کشاورزی استان که شامل زنگ زرد گندم، سنک بذرخوار کلزا و کرم پیله خوار نخود در دستور کار قرار گرفته است، گفت: در این راستا کارشناسان کلینیک‌های گیاه‌پزشکی طی یک دوره کارگاه آموزشی با نحوه اجرای پروژه مدل پیش آگاهی سه آفت مذکور آشنا شدند.

شریفی افزود: در سال زراعی ۹۹-۹۸ برای اولین بار پروژه تدوین مدل پیش آگاهی آفات زنگ زرد گندم، سنک بذرخوار کلزا و کرم پیله خوار نخود به کلینیک های گیاه‌پزشکی واجد شرایط در سطح استان واگذار می شود.

وی هدف از تدوین اجرای مدل پیش آگاهی آفات مهم استان را ثبت داده ها در خصوص عوامل خسارت‌زا بیان کرد و گفت: طرح مدل پیش آگاهی بیماری زنگ زرد در شهرستان‌های سرپل ذهاب و روانسر انجام می‌گیرد و داده‌های جمع آوری شده به صورت مدل پیش آگاهی این بیماری تدوین می گردد.

وی در ادامه تصریح کرد: برای اجرای طرح مدل پیش آگاهی آفت زنگ زرد، داده‌ها در کلینیک‌های گیاه‌پزشکی زیرنظر کارشناسان مربوطه از مدیریت حفظ نباتات و مرکز تحقیقات استان پیاده‌سازی و مورد بررسی قرار می‌گیرند.

شریفی گفت: پس از موفقیت آمیز بودن مدل پیش آگاهی بیماری زنگ زرد می‌توان مدل موردنظر را برای اجرایی شدن به کشاورزان استان توصیه کرد.

او سپس به تدوین مدل پیش آگاهی ۲ آفت سنگ بذرخوار کلزا و کرم پیله خوار نخود پرداخت و افزود: چهار کلینیک در شهرستان‌های اسلام آبادغرب، دالاهو، کرمانشاه و صحنه نسبت به جمع آوری داده ها براساس دستورالعمل اقدام می کنند که پس از جمع آوری داده ها، اطلاعات مربوطه به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کشور ارسال می شود تا محققین مدل پیش آگاهی مربوط به این ۲ آفت را برای سال بعد طراحی نمایند.

در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

در استان کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.