مجید یزدانپناه روز پنجشنبه در بازدید از مراکز یادگیری تدبیر در آموزش و پرورش ناحیه یک شهرستان کرمانشاه، افزود: در مراکز یادگیری محلی ضمن آموزش سواد پایه، افزایش اطلاعات و توانمندیهای عمومی سوادآموزان، ترویج فرهنگ تعاون و همکاری، توانمندسازی برای راهاندازی کسب و کار، فرصت یادگیری برای همه، زمینهسازی برای یادگیری مادام العمر، تلفیق سوادآموزی و مهارتهای اساسی زندگی، مهارتهای شهروندی و اجتماعی آموزش داده میشود.
وی از اقدامات مؤثر حوزه معاونت سوادآموزی در استان بخصوص راه اندازی، تشکیل و تأسیس مراکز یادگیری محلی تقدیر کرد و اظهارداشت: برداشتن محدودیت ادامه تحصیل برای افرادی که به هر دلیل از فرصت اول آموزش بازماندهاند، فراگیر کردن یادگیری مادامالعمر، سهلالوصول بودن این مراکز برای افراد بیسواد و کمسواد و توجه به نیازهای منطقهای و محلی جامعه هدف در ارائه خدمات آموزشی ضرورتی اجتنابناپذیر است که مورد حمایت اداره کل آموزش و پرورش استان است.
هرمز نوروزیفرد، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمانشاه نیز در ادامه اظهار داشت: انتظار میرود آموزشهای لازم در مراکز یادگیری محلی به برنامههای توسعه پایدار فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی کمک، برنامههای توانمندسازی همه دستگاهها به طور یکپارچه و نظاممند از این مراکز فرهنگی و آموزشی به مردم محلات ارایه و موجب کاهش هزینههای عمومی و تسریح و تسهیل در عرضه خدمات گردد و فرهنگ مشارکتپذیری و مسؤولیتپذیری جوامع محلی تقویت و نهادینه شود.
آمار جمعیت بیسواد رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال استان کرمانشاه، اکنون ۷۰ هزار نفر است که براساس اعلام مسئولان آموزش و پرورش ۲۵ درصد این جمعیت آموزش ناپذیر هستند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۲ شهر و ۲ هزار و ۶۲۲ روستا دارد و براساس آمارهای رسمی ۲۷۳ هزار نفر از مردم استان بیسواد مطلق هستند.
اکنون ۳۲۵ هزار دانش آموز در استان کرمانشاه مشغول به تحصیل هستند و نزدیک به ۳۰ هزار فرهنگی در امر آموزش و پرورش این دانش آموزان تلاش میکنند.