مرادعلی تاتار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امنیت کامل در ۱۸۶ کیلومتر مرزهای شهرستان قصرشیرین با عراق برقرار است و نیروهای مسلح در آمادگی کامل به سر می برند.
وی اظهار داشت: هم اکنون تجار محموله های صادراتی خود را از مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) کشور عراق صادر می کنند و روزانه حدود ۵۰۰ کامیون کالای صادراتی از این مرز به عراق صادر می شود.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: همچنین فعالیت های تجاری و تردد مسافران از مرز رسمی پرویزخان در این شهرستان نیز بدون هیچ مشکلی به اقلیم کردستان عراق انجام می شود.
تاتار افزود: ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی به عراق از مرز رسمی پرویزخان به عراق انجام می شود که روزانه به طور میانگین شاهد صادرات ۸۵۰ تا یک هزار و ۲۰۰ کامیون کالا از این مرز به حوزه کردی عراق هستیم.
وی با قدردانی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ قاطع به آمریکایی ها، اظهار داشت: با این اقدام به موقع سپاه در حمله به پایگاه عین الاسد هیمنه آمریکایی های مدعی ابرقدرتی شکسته شد.
فرماندار قصرشیرین گفت: پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران به ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی نشان داد که ما آنقدر توان داریم که آمریکا را که مدعی داشتن بزرگترین ارتش نظامی دنیا هست، شکست دهیم.
تاتار ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با رهبری پیامبرگونه رهبر معظم انقلاب اسلامی و با اتکا به قدرت مردمی و با داشتن پشتوانه نظامی از قدرت های اثر گذار منطقه و جهان است که در برابر هر متجاوز زورگویی می ایستد.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق پس از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد.
خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۴، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.
نزدیکی فرهنگ ۲ منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این مرز رسمی است.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول ۹۰۰ کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
همچنین روزانه به طور میانگین ۶۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.