پویا طالب نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اقدام های انجام شده در جهت جهانی شدن اورامان و در دستور کار قرار گرفتن ثبت ملی روستاهای تاریخی، اظهارداشت: پرونده این روستا از جمله مطالعات معماری، منظر فرهنگی، آثار و بناهای تاریخی و مردم شناسی آنها مطالعه و گردآوری شده است.
او با بیان اینکه از این تعداد سه روستا در جوانرود و سه روستا در شهرستان پاوه قرار دارد، افزود: در جهت تکمیل پرونده ها کلیه نقشه های سه بعدی این روستاها آماده و خروجی آنها از نرم افزار «جی آی اس» تهیه شده است.
طالب نیا به حُسن ثبت ملی این روستاها اشاره کرد و گفت: با ثبت یک روستا علاوه بر میراث فرهنگی و تاریخی، ابنیه ها، آیین های کهن، رسوم، فرهنگ منطقه و حتی میراث طبیعی نیز ثبت می شود.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی اورامانات در خاتمه با بیان اینکه این اقدام ها به میزبانی خوب این استان در کلان رویداد کرمانشاه ۲۰۲۰ کمک می کند، تصریح کرد: ۶ روستای اورامان در یک سال گذشته به ثبت رسیده و با ثبت این تعداد روستاهای ثبت شده در استان کرمانشاه به ۱۲ روستا خواهد رسید.
پیش از این، با تلاشهای پایگاه حریم منظر فرهنگی تاریخی اورامانات و معاونت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه پرونده ثبت ملی بافت روستاهای هجیج، داریان، شرکان، نجار و نروی شهرستان پاوه و روستای بشی نوخاص شهرستان ثلاث باباجانی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۶۲۲ روستا و ۳۴ شهر دارد.