کیانوش احسانی پور روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دشت قراویز در شهرستان سرپل ذهاب با مساحت سه هزار و ۸۰۰ هکتار یکی از مناطق بکر و منحصر بفردترین زیستگاه های آهوان ایرانی و برخی از گونه‌های متنوع جانوری در کشور و منطقه غرب است.
وی اظهار داشت: پخش علوفه زمستانی در این زیستگاه باهدف تغذیه بی دغدغه و به منظور جلوگیری از خروج وحوش علف خوار به ویژه آهوان از زیستگاه اصلی و پراکنده شدن و پناه آوردن آن ها به مناطق مسکونی در آستانه فصل زمستان آغاز می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سرپل ذهاب با اشاره به اینکه این آهوان در فصل پاییز بیشتر در ارتفاعات به سر می‌برند و کمتر در دامنه‌های این دشت دیده می‌شوند، بیان کرد: هر چند در سال های اخیر به دلیل وجود چراگاه های گوسفند، حوزه‌های انحصاری آهوان را محدود شده اما با این وجود با توجه به گرمسیری بودن منطقه اکثر آهوان در فصل سرما به این منطقه می‌آیند.
احسانی پور ادامه داد: روستاییان و شهروندان نیاز است در صورت مشاهده وحوش علفخوار در نزدیکی سکونتگاه های انسانی، ضمن حمایت از آن ها مراتب را به صورت حضوری به اداره محیط زیست و یا از طریق شماره تلفن های۴۲۲۲۲۶۰۰ و ۰۹۱۸۸۳۶۰۶۶۹ به اداره حفاظت محیط زیست سرپل ذهاب اطلاع دهند و از غذا دادن به آن ها و هرگونه اقدام غیرقانونی خودداری کنند.

براساس اعلام اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه در ابتدا تعداد آهوان منطقه قراویز سه رأس بود که خوشبختانه بعد از جنگ تحمیلی این منطقه به منطقه ویژه گشت و کنترل کارکنان نیروهای محیط‌بانان تبدیل شد و اکنون ۸۰۰ تا هزار رأس آهوی ایرانی در این زیستگاه بکر وجود دارد.

آهوان در فصل پاییز بیشتر در ارتفاعات به سر می‌برند و کمتر در دامنه‌های این دشت دیده می‌شوند.

غزال ایرانی نوعی آهوی بومی آسیای میانه و جنوب غربی آسیا که از تیره گاویان و راسته جفت‌سم‌سانان محسوب می شود، بدن این حیوان به رنگ قهوه ای روشن، شکم تیره‌تر، نواحی زیرین بدن آن سفید و دم آن سیاه است.

این حیوان در صحرای گبی، بلوچستان پاکستان، جنوب شرق ترکیه، شمال آذربایجان و بخش‌هایی از ایران، عراق و افغانستان زندگی می‌کند.

زیر گردن جنس نر این حیوان در فصل باد کرده و برآمدگی مشخصی پیدا می‌کند و به همین دلیل به آهوی گواتردار نیز معروف شده‌ است.

غزال ایرانی مثل دیگر آهوها سرعت بالایی دارد اما برخلاف غزال‌های دیگر بدون جهش می‌دود، به طور تاریخی مهم ترین دشمن طبیعی این جانور یوزپلنگ بوده‌ که اکنون فقط در بخش‌هایی از ایران باقی‌ مانده‌ است.

سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار تن جمعیت دارد. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.