یدالله شکری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این زلزله سه هزار و ۵۰ واحد مسکونی، ۸۰۰ واحد شهری و ۲ هزار ۶۶۴ واحد روستایی ۱۰۰ درصد تخریب شد که از این تعداد فقط ۳۶۹ واحد با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی باقی مانده که انشاالله تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید.
شکری در ادامه با بیان اینکه در کنار بازسازی واحدهای تخریبی بازسازی واحدهای فرسوده نیز در دستور کار قرار گرفته است، اظهارداشت: تقریبا کار تعمیر ۹۹ درصد واحدهای مسکونی روستایی زلزله زده به اتمام رسیده است.
وی در ادامه به جابجایی ۱۱ روستای این شهرستان پس از زلزله اشاره کرد و گفت: احداث واحدهای مسکونی در این روستاها تقریبا به اتمام رسیده و تنها مشکل در این روستاها تکمیل نبودن بخشی از زیرساخت ها مانند برق، خطوط آب، گاز و راه است که بنابر برتاکید استاندار به دستگاه های ذیربط باید تا ۲ ماه دیگر همه این زیرساخت ها آماده شود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در تمام حوزهها سعی کردهایم بنا برفرموده مقام معظم رهبری تهدید زلزله را به فرصت تبدیل کنیم، از احداث، بازسازی و تعمیر ۱۹ خانه بهداشت این شهرستان خبر داد و از تخصیص به موقع منابع دولتی و کمک خیرین برای بازسازی خانه های سلامت و بهداشت تقدیر کرد.
شکری با اشاره به وضعیت بیمارستان ثلاث باباجانی نیز گفت: بیمارستان ثلاث باباجانی در زلزله دچار خسارت جدی شد و تا هفته گذشته سرنوشت آن بین تخریب یا بازسازی بلاتکلیف بود که بنابرنظر مشاور فنی پروژه کار بازسازی آن باید در دستور کار قرار گیرد.
وی در ادامه به احداث بیمارستان صحرائی ثلاث باباجانی اشاره کرد و افزود: پس از زلزله و از دور خارج شدن بیمارستان ثلاث یک بیمارستان صحرائی در این شهرستان برپا شد که از نظر تجهیزات و کادر پزشکی، خدمات درمانی و اتاق جراحی عمل ۲ برابر عملکرد بهتری نسبت به بیمارستان قبلی دارد و اکنون در حوزه درمان هیچ مشکل خاصی وجود ندارد.
شکری همچنین به بازسازی و احداث ۳۵ مدرسه آسیب دیده ثلاث باباجانی در زلزله اشاره کرد و گفت: همه مدارس آسیب دیده این شهرستان با اختصاص ۴۷ میلیارد و ۳۶۶ میلیون تومان اعتبار از محل منابع دولتی، بنیاد برکت و خیرین مدرسه ساز تعمیر، بازسازی و احداث شده است.
فرماندار ثلاث باباجانی در ادامه از اختصاص چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تعمیر و احداث سالن ها و مجموعه های ورزشی زلزله زده ثلاث خبر داد و گفت: با این اعتبارات چمن زمین فوتبال شهر تازه آباد، استخر و تعمیر سه سالن ورزشی که در زلزله دچار خسارت شده بود انجام و به بهره برداری رسید.
شکری به تعمیر و مرمت راه های ارتباطی ۱۵۰ روستای ثلاث باباجانی در سه محور میرآباد، جوانرود و سرپل ذهاب اشاره کرد و گفت: برای تعمیر جاده های ارتباطی آسیب دیده این شهرستان اداره راهداری با تاکید معاون وزیر راه و شهرسازی برنامه های جدی و مهمی در دستور کار قرار داده است.
شکری در پایان از عنایت مقام معظم رهبری و رییس جمهوری و تلاش های استاندار کرمانشاه به مردم زلزله زده کرمانشاه تقدیر کرد و گفت: اختصاص ۴۶۶ میلیارد تومان کمک قابل توجه بزرگی به مردم ثلاث باباجانی در بحث زلزله است.
زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲کیلومتری شهر سرپلذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.
مسئولان ارشد کرمانشاه گفتهاند که همه واحدهای خسارت دیده روستایی و شهری استان را تا پایان سال ۹۸ تکمیل میکنند.
شهرستان کوهستانی و مرزی ثلاث باباجانی در غرب کرمانشاه واقع شده که با ۴۰ هزار نفر جمعیت دارای ۲ بخش ازگله و مرکزی و ۱۹۸ روستاست. ۳۵ روستای این شهرستان از پیروان فرقه اهل حق و مابقی را مردمان اهل سنت تشکیل می دهند.
جنگ تحمیلی در ثلاث باباجانی نزدیک به ۱۰ سال طول کشید زیرا حملات جسته گریخته رژیم بعث و خمپارهزنی، مینگذاری و شلیک گلوله از همان سال پیروزی انقلاب در این منطقه آغاز شد و در شهریور ۵۹ و شروع رسمی جنگ به اوج رسید.