حجتالاسلام حجتالله فاضلی روز شنبه در نشست خبری با موضوع تشریح برنامههای هفته وحدت در استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه این طلاب از سوی دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت مورد حمایت هستند، افزود: طلاب اهل سنت مانند طلاب اهل تشییع مشمول مزایای درنظر گرفته شده از جمله بیمه، شهریه، معافیت تحصیلی، معرفی برای تحصیل در دانشگاه و سایر موارد مشابه هستند.
وی در ادامه با اشاره به ۲ مدرسه علوم دینی در شهرستان روانسر نیز گفت: ساختمان یکی از این مدارس تخریب شده و دیگری نیز نیمه کاره است و از استاندار و مسئولان استان درخواست تخصیص اعتبار برای بازسازی آن را داریم.
او همچنین به ۵۰۴ مسجد فعال اهل سنت در استان کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: اکنون ۳۶۰ روحانی اهل سنت در قالب امام جمعه و جماعت که زیرپوشش حمایتی دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان هستند، در این مساجد مشغول خدمت هستند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان کرمانشاه یکی از برنامههای این دفتر را افزایش توان مدارس علوم دینی اهل سنت در استان دانست و گفت: این ظرفیت در استان کرمانشاه وجود دارد و پیگیر افزایش این مدارس هستیم.
حجتالاسلام فاضلی همچنین به راهاندازی شورای افتای اهل سنت استان اشاره کرد و افزود: در هر شهرستان بامحوریت امام جمعه مرکز آن ترکیبی ۶ نفره از روحانیون و علما، شورای افتا را تشکیل دادهاند و شورای افتای استان نیز با ترکیبی ۹ نفره تشکیل میشود که این افراد مباحث حقوقی، احوالات شخصی و امور شرعی مردم اهل سنت استان را مورد رسیدگی قرار میدهند.
او همچنین از موافقت اختصاص زمین برای ساخت ساختمان مستقل دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان کرمانشاه نیز خبر داد و گفت: این زمین در شهر کرمانشاه برای ساخت ساختمانی اداری، آموزشی و فرهنگی در نظر گرفته شده است.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان کرمانشاه در ادامه سخنان خود به نقش آیت الله علما، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه به عنوان کانون همگرایی و وحدت در استان اشاره کرد و با قدردانی از نقش آفرینی او، گفت: امام جمعه کرمانشاه نقش محوری در تقویت وحدت و همدلی و اخوت در استان دارد و ما قدردان او هستیم.
حجت الاسلام فاضلی، با اشاره به فرارسیدن هفته وحدت (۱۲ الی ۱۷ ربیع الاول) از برگزاری ۱۲ برنامه در هفته وحدت امسال در استان خبر داد و گفت: این برنامهها در شهر کرمانشاه و شهرهای اهل سنتنشین استان برگزار میشود.
وی نقش رسانهها در تقویت و ترویج وحدت در جامعه را مهم دانست و گفت: امروز دشمن از طریق رسانههایش به تبلیغ و ترویج اهداف شوم خود میپردازد و ما هم باید با حمایت و تقویت رسانهها در راستای تقویت وحدت و انسجام اسلامی تلاش کنیم.
او مردم استان کرمانشاه را نمونه و الگوی وحدت و انسجام اسلامی دانست و اظهار داشت: در این استان اقوام، مذاهب و فرق مختلفی در کنار هم و به صورت مسالمتآمیز در سالهای طولانی با هم زندگی میکنند.
وی خواستار تلاش همه افراد و اقشار مختلف در راستای تحقق کلام پروردگار در راستای تقویت وحدت در جامعه شد و گفت: خداوند متعال چنگ زدن به ریسمان الهی و حفظ و تقویت وحدت را از ما مسلمانان خواسته و همه باید به فرموده پروردگار عمل کنیم.
به ابتکار حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی، از ۱۲ تا ۱۷ ربیعالاول به نام هفته وحدت نامگذاری شده است.
به روایت اهل سنت ۱۲ ربیعالاول ولادت حضرت رسول اکرم (ص) و به روایت اهل تشییع ۱۷ ربیعالاول سالروز ولادت نبی مکرم اسلام است که حضرت امام (ره) این فاصله یک هفتهای را به نام هفته وحدت نامگذاری کرده است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که حدود ۳۰۰ هزار نفر از آن را اهل تسنن تشکیل می دهند.