فاطمه رضوان مدنی در جمع خبرنگاران، اظهارداشت: پیش بینی می شود امسال ۶۲ هزار و ۲۱۴ کودک سه تا ۶ سال زیرپوشش این طرح قرار گیرند.
وی ادامه داد: از امروز بینایی سنجی کودکان در ۴۰ پایگاه سلامت اجتماعی بهزیستی استان به عنوان پایگاه های دائم آغاز شده و از ۱۵ آبان ماه نیز این طرح در ۳۳۱ مهدکودک استان به عنوان پایگاههای موقت اجرایی می شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه یادآور شد: در ۶ ماه اول سال جاری تعداد ۲۸ هزار کودک نیز در پایگاه های بهزیستی مورد معاینه بینایی قرار گرفتند.
رضوان مدنی با بیان اینکه بهترین سن درمان تنبلی چشم کودکان، سنین زیر ۶ سال است، افزود: بیماری تنبلی چشم به گونهای است که ظاهر چشم هیچ مشکلی ندارد به همین دلیل چنانچه والدین قبل از ۶ سالگی کودک متوجه بیماری شوند میتوان به درمان آن کمک کرد و این در حالی است با عبور از مرز ۶ سالگی کودک با کم بینایی شدید و یا حتی نابینایی مواجه خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به مراحل طرح غربالگری بینایی کودکان، گفت: بعد از معاینه کودک در پایگاه های بهزیستی در سطح شهر و مهدهای کودک، افرادی که مشکوک به بیماری هستند به سطح دوم برنامه یعنی (اپتومتریست) ارجاع داده میشوند و پس از این مرحله در صورت نیاز نیز به خدمات بالاتری یعنی سطح سوم برنامه (چشم پزشک) معرفی خواهند شد.
این مسئول با اشاره به اولویت پیشگیری از معلولیت ها در برنامه های بهزیستی، خاطرنشان کرد: به منظور پیشگیری از تنبلی چشم کودکان سال گذشته در طرح غربال گری بینایی ۶۸ هزار و ۲۱۸ کودک سه تا ۶ سال در سراسر استان مورد معاینه قرار گرفتند.
وی با تاکید بر اینکه خوب دیدن حق تمامی کودکان است، از والدین کودکان خواست در سه سال پیاپی، از سه سالگی تا ۶ سالگی نسبت به مراجعه به پایگاههای سلامت اجتماعی بهزیستی و معاینه چشمان فرزندان خود با در دست داشتن شناسنامه اقدام کنند و از سلامت چشمان فرزندشان اطمینان حاصل کنند.
۱۵۰ هزار نفر از جمعیت ۲ میلیون نفری استان کرمانشاه در قالب ۶۳ هزار خانوار زیرپوشش بهزیستی هستند که یک هزار و ۱۰۴ نفر از معلولان، سالمندان و بیماران روانی در مراکز شبانه روزی بهزیستی قرار دارند.
نزدیک به پنج هزار نفر از مردم استان کرمانشاه هم اکنون پشت نوبت دریافت خدمات از بهزیستی هستند.