به گزارش خبرنگار ایرنا، مهرداد سالاری روز چهارشنبه در جلسه کمیته زیرساخت اربعین با حضور مدیران فنی و بحران استان های معین در محل فرمانداری قصرشیرین افزود: خسروی به عنوان باسابقه ترین و قدیمی ترین مرز برای تردد زائران عتبات عالیات به دلیل ناامنی های کشور عراق بسته بود که ۱۵شهریور ماه امسال با دستور وزیر کشور بازگشایی شد و اکنون تلاش های بسیاری برای ایجاد زیرساخت های این مرز رسمی انجام شده است.

 وی اظهار داشت: از استان های معین توقع داریم با توجه به محدودیت زمان، خدماتی که به آن ها واگذار شده انجام دهند.

معاون عمرانی استاندار کرمانشاه، خواستار گسیل امکانات استان های معین به شهرستان قصرشیرین و مرز خسروی برای خدمت رسانی مطلوب به زائران اربعین شد و ادامه داد: بعد از این جلسه بازدید میدانی نیز به منظور احصاء نیازمندی ها انجام خواهد شد.

سالاری گفت: انتظاری که از استان های معین داریم یکی ارائه خدمات در داخل مرز خسروی و دیگری استقرار امکانات خدماتی در داخل عراق برای ایجاد زیرساخت ها در مرز منذریه است.

از عملکرد استان های معین در ایجاد زیرساخت ها گلایه داریم

رئیس قرارگاه ویژه اربعین حسینی مرز خسروی نیز از عملکرد استان های معین در رابطه با استقرار امکانات و خدمات لازم برای ایجاد زیرساخت های مرز خسروی برای تردد زائران عتبات عالیات و اربعین گلایه کرد.

جعفر همتی افزود: استان های معین در رابطه با استقرار ماشین آلات و همچنین امکانات برای استقرار در مرز خسروی عملکردشان ضعیف است و جز یکسری ماشین آلات هیچ امکاناتی را به این منطقه انتقال نداده اند.

وی از استان های معین خواست تا نسبت به انتقال مخزن های زباله، مهر و کتابچه دعا و کتاب قرآن، امکانات بهداشتی شامل سرویس های بهداشتی، دوش حمام، ماشین آلات آتش نشانی برای استقرار در اردوگاه ها و همچنین تهیه روزانه پنج تا ۱۰ هزار دست غذا برای زائران اربعین از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و مخزن آب اقدام کنند.

دستگاه های اجرایی با تمام امکانات پای کار هستند

فرماندار قصرشیرین نیز گفت: زیرساخت های لازم برای تردد زائران اربعین حسینی در این شهرستان و مرز خسروی فراهم شده است و هم اکنون به علت محدودیت زمانی باقی مانده تا اربعین تمامی دستگاه های اجرایی پای کار هستند.

مرادعلی تاتار، خواستار همکاری استان های معین در راستای استقرار امکانات و خدمات خواسته شده در مرز رسمی خسروی برای خدمات رسانی به زائران اربعین شد و افزود: با وجود سختی کار و تلاش شبانه روزی، خوشبختانه اکنون ما آمادگی کامل را برای پذیرش زائران داریم.

 امسال چهار مرز خسروی، مهران، چزابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق مطرح بوده که بعد از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین جهت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.  

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.  

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

۳۰۱۲/۸۰۶۶ 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.