به گزارش خبرنگار ایرنا، بهرام فاضلی روز چهارشنبه در نشست با اصحاب فرهنگ و هنر قصرشیرین در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان، افزود: قصرشیرین قبل از جنگ تحمیلی، ۱۰۵ هزار تن جمعیت و دارای موقعیت ویژه و خاصی بوده و این شهرستان شهدای شاخصی را برای دفاع از انقلاب اسلامی و در دوران هشت سال دفاع مقدس تقدیم نظام کرده است که این شهدا به عنوان نقطه قوتی برای معرفی فرهنگ این منطقه و همچنین موقعیت خاص آن هستند.

وی اظهار داشت:ما باید از فرصت اربعین برای ارتقای فرهنگ و هنر شهرستان قصرشیرین استفاده کنیم از این رو برنامه‌های متنوع فرهنگی شامل توزیع کتاب، اجرای تعزیه، نمایش خیابانی، برپایی نمایشگاه عکس و تولیدات و آثار هنرمندان و همچنین موکب نقاش زائران اربعین برای این این ایام در نظر گرفته شده است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:ما ۲ گونه فرهنگ داریم که شامل فرهنگ فاعلی و فرهنگ قابلی است که در فرهنگ فاعلی تولید و نمود وجود دارد و در هر شرایطی می‌تواند پایدار باشد، از این رو باید تلاش کنیم که فرهنگ فاعلی داشته باشیم تا از جایی آسیب نبینم.

وی تصریح کرد که در فرهنگ قابلی تولید وجود ندارد و از این رو دوام ندارد و پذیرنده است.

فاضلی ادامه داد: باید با دید مثبت به تعدد اقوام و مذاهب مختلف اسلامی در شهرستان قصرشیرین و استان کرمانشاه و وحدتی که بین آن‌ها وجود دارد نگاه کنیم و از این ظرفیت مهم استفاده شود.

وی گفت: رسالت سنگین ترویج و تبلیغ کشور به عهده هنرمندان است و ارشاد اسلامی نیز در این زمینه تلاش خود را به کار می‌گیرد.

سحر پوره، رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی قصرشیرین نیز در این نشست گفت: بازگشایی مرز رسمی خسروی برای زائران عتبات عالیات و اربعین یک فرصت بزرگی است که تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا با هدایت هنرمندان و برپایی برنامه‌های متناسب با این ایام بتوانیم از این فرصت برای معرفی شهرستان استفاده کنیم.

در این نشست هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر قصرشیرین نیز به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چزابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق مطرح بوده که بعد از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین جهت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد. 

عملیات ساخت پایانه بین‌المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره‌برداری رسید. 

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است. 

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

۳۰۱۲/۳۰۳۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.