علیناصر سبحانیپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ثبتنام در سامانه سماح و پرداخت هزینههای مصوب به منزله قرار گرفتن تحت پوشش خدمات بیمهای و درمانی در داخل خاک عراق خواهد بود که زائران ایرانی میتوانند از این خدمات استفاده کنند.
او احترام به قوانین کشور عراق را برای زائران ضروری دانست و گفت: همراه داشتن موادمخدر، روانگردان ها و حتی داروهای کدئین دار در کشور عراق ممنوع و جرم محسوب میشود و زائران باید از بردن چنین اقلامی خودداری کنند تا در کشور عراق دچار مشکلات قضایی نشوند.
سبحانی پور، بازگشایی مرز خسروی را فرصت بسیار خوبی برای استان کرمانشاه دانست و گفت: با توجه به اعتقادات مذهبی مردم ایران و عراق، عمده زائران و گردشگران این ۲ کشور به قصد زیارت سفر میکنند و همچنین پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه پزشکی، درصد قابل توجهی از گردشگران عراقی را برای استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی راهی ایران میکند به طوریکه سالانه بیش از ۲ میلیون عراقی از مرزهای ما وارد خاک ایران میشوند.
وی زیبایی های استان را تبلیغی برای کشور و کرمانشاه دانست و گفت: مسئولان استانی باید به مسیرهای ورودی و خروجی گردشگران، پایانه ها، فرودگاه، تاکسیرانی، اتوبوسرانی و چگونگی معاشرت با گردشگران توجه ویژه داشته باشند تا این گردشگران خاطره خوشی از اقامت خود را برای هموطنان خود نقل کنند.
نماینده وزارت امور خارجه در غرب کشور، فعالیتهای این دفتر را در سه حوزه کنسولی، اقتصادی و سیاسی دستهبندی کرد و گفت: در این دفتر همه خدمات کنسولی به هموطنان غرب کشور بخصوص دانشجویان، تجار و ایرانیان مقیم خارج از کشور داده میشود و همه کسانی که به نوعی ارتباط خارجی با کشورهای دیگر دارند، میتوانند از این خدمات استفاده کنند.
وی اضافه کرد: از ۲۰ شهریور دایره اسناد در این دفتر دوباره راهاندازی میشود و همه هموطنان غرب کشور به جای اینکه به تهران مراجعه کنند، میتوانند برای اسناد خود در این دفتر تاییدیه بگیرند.
سبحانی پور به نقل از وزیر امور خارجه، دیپلماسی اقتصادی را سرلوحه کار وزارت امور خارجه دانست و گفت: وزارت امور خارجه به عنوان واسطه بخش خصوصی با خارج از کشور و با توجه به امکاناتی که از طریق سفارتخانه ها و وابستگان بازرگانی داریم، هرنوع درخواستی از سمت بخش خصوصی، اتاق بازرگانی استان کرمانشاه و استانهای همجوار، تجار و بازرگانان را بررسی میکنیم و از طریق واسطههای خود و سفارتخانههای خارج از کشور اطلاعات مورد نیاز آنها را تامین و در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
او ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای زیادی که کرمانشاه دارد، نگاه این استان باید به فراتر از عراق معطوف شود و بتواند با کشورهای مختلف دنیا ارتباط برقرار کند و ما این آمادگی را داریم برنامههای برگزاری نمایشگاههای مختلف داخلی و خارجی را به ۲ طرف معرفی کنیم و همچنین سفرهای متقابل هیئتهای اقتصادی و سیاسی را به استان تسهیل کنیم.
سبحانی پور حمایت استانداری و مسئولان استانی از دفتر وزارت امور خارجه در کرمانشاه را مهم ارزیابی کرد و گفت: برای توسعه اقتصادی استان و بخصوص توسعه گردشگری میتوانیم با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، تجار، اتاق بازرگانی استان، سازمان صنعت معدن و تجارت و بخش خصوصی همکاری های لازم را داشته باشیم که البته نیازمند توجه ویژه استانداری به این دفتر میباشد.
دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان کرمانشاه از دوران دفاع مقدس فعالیت خود را آغاز کرده است و خدمات مختلفی را به هموطنان استانهای غرب کشور ارائه میدهد.
این دفتر در حوالی میدان آیتالله کاشانی کرمانشاه و با تلفنهای تماس ۳۷۲۱۸۲۴۰ و ۳۷۲۱۸۲۴۱ آماده پاسخگویی به سوالات و دادن مشاوره به مراجعهکنندگان میباشد.
۸۰۶۶/۳۲۰۳