به گزارش خبرنگار ایرنا، بسیاری از مردهای اهالی روستای «آوه‌زین»(از توابع شهرستان گیلانغرب در غرب کرمانشاه) برای متوقف کردن ماشین جنگی صدام راهی خط مقدم شدند و زنان، کودکان و پیران روستا هم از خانه و کاشانه خود آواره و به کوه و دره پناه بردند.

در همان اوایل جنگ، فرنگیس ۱۸ ساله برای تهیه غذا به روستا باز می‌گردد اما در مسیر بازگشت با ۲ سرباز عراقی مسلح مواجه می شود. او با تبر پدرش با آنان درگیر می شود و یکی را به هلاکت می رساند و دیگری را اسیر می‌کند و با تجهیزاتش به مقر ارتش تحویل می‌دهد.

البته این واقعه تنها بخش کوچکی از گنجینه خاطرات «فرنگیس حیدرپور» است؛ او کارهای بزرگ‌تر از مقابله با سربازان عراقی کم نکرده است.

ایثارگری، شجاعت و دلیری شیرزن گیلانغربی را «مهناز فتاحی» از نویسندگان خوش‌قلم کرمانشاهی در کتابی با عنوان «فرنگیس» به رشته تحریر در آورده است.

این کتاب نه فقط فداکاری فرنگیس که سلحشوری و از جان ‌گذشتگی مردم کرمانشاه در دوران دفاع مقدس را به زیبایی به تصویر کشیده شده است به طوری که در هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس، به عنوان اثر برگزیده در بخش خاطره تقدیر شد.

انتشارات سوره مهر اولین چاپ فرنگیس را در ۳۵۴ صفحه و در سال ۹۴ راهی بازار نشر کرده است.

سوره مهر نسخه‌های چاپی، دیجیتالی و صوتی کتاب را با قیمت ۲۴، ۱۲ و هفت هزار تومان در اختیار مخاطبان قرار داده است.

فروش فرنگیس اما وقتی رونق بیشتری گرفت که متن یادداشت رهبر معظم انقلاب بر این کتاب منتشر شد؛ پس از آن تا اسفند ۹۷ از مرز فروش ۳۰ هزار جلد هم گذشت و اکنون چاپ هفدم آن نیز نایاب شده است.

در بخشی از متن تقریض رهبر انقلاب بر این کتاب آمده است: «بانو فرنگیس را باید بزرگ داشت و از نویسنده‌ی کتاب -خانم فتّاحی- به‌ خاطر قلم روان و شیوا و هنر مصاحبه‌گیری و خاطره‌نویسی، باید بسیار تشکّر کرد.»

دیدار راوی و نویسنده کتاب «فرنگیس» با رهبر انقلاب - مهر ۱۳۹۷

بازتاب این دیدار سبب فروش بیشتر کتاب و اعلام آمادگی سازمان سینمایی حوزه هنری برای ساخت فیلم «فرنگیس» شد.

رهبر معظم انقلاب در سفر استانی مهر ماه به استان کرمانشاه نیز در دیدار مردم گیلانغرب گفته بودند: در شهر شما بانویی مسلمان و شجاع در مقام دفاع توانست سرباز دشمن را اسیر کند و نیروی مهاجم را به خاک و خون بنشاند؛ این را نگه دارید برای خودتان و آن را حفظ کنید.

هم اکنون ۲ تندیس از این بانوی مقاوم به عنوان اسطوره زنان شجاع ایران اسلامی، در پارک شیرین شهر کرمانشاه و میدان مقاومت شهر گیلانغرب نصب شده است.

استان کرمانشاه در هشت سال دفاع مقدس ۹ هزار ۸۰۰ شهید و بیش از ۲۱ هزار جانباز و آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

۷۴۴۴/۸۰۶۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.