به گزارش خبرنگار ایرنا؛ محسن رخصی روز یکشنبه در دومین روز از گرامیداشت هفته دولت با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا کرمانشاه به تشریح عملکرد ۲ سال اخیر این نهاد حمایتی پرداخت و با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجائی و باهنر و شهدای دولت، خدمات کمیته امداد را مرهون دوراندیشی حضرت امام (ره) و خدمتگزاری صادقانه شهید رجائی دانست.

او به زیرپوشش بردن افراد جدید در ۲ سال اخیر نیز اشاره کرد و گفت: بعد از وقوع زلزله در ۲۱ آبان سال ۹۶ در غرب استان کرمانشاه، در قالب تبصره ۱۴، ۱۷ هزار خانواده جدید بعد از زلزله و در سال گذشته زیرپوشش این نهاد حمایتی درآمده اند.

اشتغال اولویت اصلی کمیته امداد

مدیرکل کمیته امداد امام (ره) استان کرمانشاه در ادامه سخنانش اولویت اصلی این نهاد حمایتی را خودکفایی مددجویان زیرپوشش از طریق حمایت از طرح های اشتغالزایی دانست و گفت: سال گذشته پنج هزار و ۳۰ طرح اشتغالزایی با ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار در استان کرمانشاه اجرا شد.

رخصی با بیان اینکه از لحظه تشکیل پرونده برای طرح های اشتغالزایی تا زمان بهره برداری بر فرآیند و روند کار نظارت کامل داریم، افزود: هدف ما از پرداخت تسهیلات ایجاد اشتغال واقعی است و از این رو بر تمام مراحل کار نظارت جدی داریم.

او گفت: به دلیل این نظارت ها، حدود ۹۰ درصد تسهیلات پرداختی منجر به ایجاد شغل واقعی می شود.

او همچنین توضیح داد که برای مددجویان متقاضی تسهیلات اشتغال در صورت نیاز دوره آموزشی برگزار می شود و راهنمایی ها و مشاوره های لازم برای به نتیجه رسیدن طرح به آنها ارائه می شود.

وی اظهار داشت که کرمانشاه سال گذشته در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در سطح کشور رتبه اول را کسب کرد.

اختصاص ۲۰۰ میلیارد  تومان اعتبار اشتغالزایی در سال ۹۸

او هدفگذاری امسال کمیته امداد برای اشتغالزایی مددجویان را اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اعلام کرد و گفت: سال گذشته بیش از پنج هزار شغل از محل اجرای طرح های اشتغالزایی در استان ایجاد شد که پیش بینی می شود امسال این تعداد به هفت هزار شغل برسد.

او میزان تسهیلات پرداختی اشتغالزایی به متقاضیان مددجو را امسال ۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: این مبلغ سال گذشته ۳۰ میلیون تومان بود.

او توضیح داد که چهار سال بعد از پرداخت تسهیلات و به نتیجه رسیدن طرح و بهره برداری مددجو از آن، مددجویان از چرخه مستمری بگیری کمیته امداد خارج می شوند. البته تنها مستمری نمی گیرند و دیگر خدمات از قبیل حمایت از دانش آموزان و دانشجویان آنها استمرار می یابد.

وی همچنین اعلام کرد که برخی از مددجویان نیز پس از چهار سال به مرحله درآمدزایی نمی رسند که کمیته امداد همچنان از آنها حمایت می کند تا زمانی که به خودکفایی برسند.

اتمام بازسازی مسکن مددجویان زلزله زده تا پایان شهریور

مدیرکل کمیته امداد امام (ره) استان کرمانشاه در ادامه سخنان خود رسیدگی به مسکن مددجویان را دیگر اولویت این نهاد حمایتی دانست و گفت: باتوجه به وقوع زلزله در سال ۹۶ در استان کرمانشاه، بازسازی و مقاوم سازی مسکن مددجویان آسیب دیده در این حادثه در اولویت قرار گرفت. 

رخصی با بیان اینکه در زلزله به مسکن ۱۰ هزار مددجوی زیرپوشش کمیته امداد از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب وارد شد، افزود: از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی تخریبی بود که علاوه بر پرداخت خسارت توسط دولت، کمیته امداد برای تکمیل واحدها به هر مددجو بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان به صورت بلاعوض کمک کرد.

او با اعلام اینکه کار ساخت پنج هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی تخریبی مددجویان در مناطق زلزله زده استان اسفند سال گذشته به اتمام رسید و افتتاح شد، افزود: کار ساخت ۲۰۰ واحد دیگر تا پایان شهریور امسال به اتمام می رسد.

به گفته او کار مقاوم سازی واحدهای غیرتخریبی نیز به اتمام رسیده است.

وی اعلام کرد که برای بازسازی و مقاوم سازی مسکن مددجویان زلزله زده تا پایان سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

ساخت ۱۵۰ واحد مسکن شهری برای مددجویان

وی دیگر برنامه این نهاد در حوزه مسکن را کمک به ساخت مسکن مددجویان شهری اعلام کرد و گفت: سهمیه استان در این بخش ۱۵۰ واحد است که بخشی از هزینه های آن از طریق تسهیلات بانکی و بخشی هم به صورت بلاعوض تامین می شود.

رخصی همچنین افزود: بهسازی مسکن روستایی به تعداد ۱۲۷ واحد نیز اکنون در استان در دست اقدام است.

وی به انجام تعمیرات مسکن مددجویان، کمک به ایجاد سرویس های بهداشتی و حمام را دیگر اقدام این نهاد دانست و گفت: ۹۵۰ واحد نیز در این قالب در استان در دست انجام است.

 او به انعقاد تفاهم نامه ای سه جانبه بین کمیته امداد، سپاه و بنیاد برکت برای مقاوم سازی مسکن روستاهای شرق استان نیز اشاره کرد و گفت: در این قالب نیز سهمیه استان ۲۸۰ واحد است که ۶۰ واحد آن تاکنون افتتاح شده و مابقی نیز در دست اجرا است.

درخواست مشارکت بیشتر از مردم داریم 

مدیرکل کمیته امداد امام (ره) استان کرمانشاه در ادامه سخنانش یکی از توقعات و انتظارات از مردم استان را افزایش سطح مشارکت با این نهاد حمایتی دانست و گفت: البته مردم خیر و نوعدوست استان مشارکت بسیار خوبی داشته و دارند اما به دلیل حجم نیازها درخواست مشارکت بیشتری داریم.

رخصی با بیان اینکه در عید قربان امسال شاهد کمک ۶ میلیارد تومانی مردم خیر استان به کمیته امداد بودیم، افزود: این میزان کمک نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش نشان می داد.

او با بیان اینکه اکنون ۷۸ هزار خانوار کرمانشاهی زیر پوشش حمایتی کمیته امداد استان هستند، گفت: علاوه بر این، بیش از هفت هزار یتیم نیز زیر پوشش قرار دارند و ۲۱ هزار حامی نیز از آنها حمایت می کنند. 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کرمانشاه از رسانه ها نیز خواست مشارکت های مردمی را به سمت این نهاد سوق دهند و تلاش کنند فرهنگ انفاق در استان نهادینه شود.

او کمک مردم استان در قالب زکات را نیز سال گذشته ۱۷ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: امسال نیز تاکنون ۱۶ میلیارد و ۶۸۶ میلیون تومان زکات در استان جمع آوری شده است.

رخصی مجموع کمک های مردمی به کمیته امداد استان در سال جاری را تاکنون ۵۵ میلیارد و ۴۱۱ میلیون تومان اعلام کرد و توضیح داد که از این میزان ۱۶ میلیارد و ۶۸۶ میلیون تومان در قالب زکات، ۱۴ میلیارد و ۴۲۵ میلیون تومان در قالب طرح نیکوکاری، هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در قالب طرح اکرام و ایتام و مابقی از محل صندوق صدقات جمع آوری شده است.

به گفته او حدود ۱۸۰ هزار صندوق صدقات کمیته امداد در سطح استان دایر است.

پرداخت ۱۷.۶ میلیارد تومان وام قرض الحسنه  

مدیرکل کمیته امداد امام (ره) کرمانشاه در بخش پایانی سخنانش به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه در استان نیز در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال تاکنون ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در قالب پنج هزار و ۷۰۰ مورد وام کارگشایی و پرداخت شده که مبلغ هر وام بین یک تا پنج میلیون تومان است.

رخصی همچنین اعلام کرد که در حوزه درمان نیز سال گذشته ۲۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای مددجویان هزینه کردیم و برای حدود پنج هزار بیمه شده تامین اجتماعی نیز بیش از ۶ میلیارد تومان حق بیمه پرداخت کردیم.

او به اجرای طرح رفع سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال استان نیز اشاره کرد و افزود: در قالب این طرح نیز یک هزار و ۵۴۰ کودک که از طرف خانه های بهداشت شناسایی و به کمیته امداد معرفی شده زیر پوشش قرار گرفته اند که برای هرکدام کارت های هدیه اختصاص یافته که ماهانه شارژ می شود.

او دیگر طرح این نهاد در استان را پرداخت کمک هزینه جهیزیه به تعداد سه هزار و ۷۸۰ مورد اعلام کرد و افزود: این کمک هزینه بین سه تا پنج میلیون تومان است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۶۰۰ روستا و ۳۴ شهر دارد.

۳۰۳۳/۸۰۶۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.