به گزارش خبرنگار ایرنا، هوشنگ بازوند روز چهارشنبه در بیست و یکمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی کشور که در تالار هتل پارسیان کرمانشاه برگزار شد، به موضوع مدیریت بحران پرداخت و افزود: ۳۴ نوع بلایای طبیعی از ۴۸ بلایای شناخته شده جهان در کشور ما وجود دارد که ایران را جزء ۱۰ کشور بلاخیز جهان قرار داده و سالیانه هزینه هنگفتی به کشور تحمیل می کند.
وی اظهار داشت: بلایای طبیعی در بسیاری از مواقع قابل پیشگیری و پیش بینی است فقط نیاز به مدیریت بحران در زمان خاص خودش است مثلا اگر ما در کشور زلزله خیزی هستیم باید مدیریت بحران مدیران ما مبتنی بر پیشگیری با ساخت و سازهای مقاوم مانند ژاپن باشدتا هر سال هزینه های هنگفتی دولت پرداخت نکند.
بازوند با اشاره به اینکه زلزله استان کرمانشاه یکی از بزرگترین زلزله های کشور از نظر مقیاس ریشتر در ۱۰۰ سال گذشته بود، اظهار داشت: این زلزله بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بار مالی برای دولت در بر داشت.
وی اضافه کرد: از این مبلغ؛ سه هزار و ۵۴۰ میلیارد تومان تسهیلات مسکن، هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان اعتبارات زیرساختی، هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سود ۲ سال امهال سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان وام بانکی مناطق زلزله زده، ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی برای مناطق زلزله زده، چهار هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان مابه تفاوت سود چهاردرصد تا ۱۸ درصد بانکی ( سود تسهیلات بانکی در کشور معمولا ۱۸ درصد است که در مناطق زلزله زده چهار درصد پرداخت شده مابه تفاوت آن را دولت پرداخت می کند) و ۵۴۰ میلیارد تومان هزینه اسکان موقت زلزله زدگان است.
چهار میلیون و ۲۸۰ متر مربع در مناطق زلزله زده ساخت و ساز شده است
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود مدیریت بحران را برای مدیران به معنای تبدیل تهدیدات بحران به فرصت دانست و گفت: زلزله باعث شد بخش های بزرگی از استان کرمانشاه دوباره با نظارت بیش از ۲ هزار بازرس و ناظر ساخته شود طوری که در زلزله ۶.۴ ریشتری سال گذشته قصرشیرین کوچکترین آسیبی به آنها نرسد در حالی که در زلزله ای با همین مقیاس چند سال پیش در تبریز فقط بیش از ۳۰۰ نفر کشته برجای گذاشت و این یعنی تبدیل تهدید به فرصت.
بازوند در ادامه با بیان اینکه ۱۰۷ هزار واحد مسکونی روستایی و شهری در زلزله آسیب دید گفت: از این تعداد بیش از ۶۷ هزار واحد تعمیری بود که کار تعمیرات آنها به پایان رسیده، ۴۰ هزار و ۴۶۰ واحد نیز تخریبی ۱۰۰ درصد بود که اکنون بیش از ۳۰ هزار و ۷۰۰ واحد ساخته شده و تا پایان شهریور واحدهای باقی مانده نیز ساخته می شود.
وی در ادامه میانگین طبقات مسکونی مناطق زلزله زده کرمانشاه قبل از وقوع این حادثه به ازای هر واحد ۱/۳ طبقه و بعد از زلزله به ۳/۴ طبقه اعلام کرد و گفت: ما در زلزله پروانه ساخت ۶ هزار و ۴۰۰ واحدی تخریبی داشتیم ولی بعد از زلزله برای ۱۲ هزار و ۸۰۰ واحد پروانه ساخت صادر شده و این یعنی تبدیل بحران به فرصت، رونق ساخت و ساز و صنایع واحد وابسته به ساختمانی.
او در ادامه یکی از مهم ترین مسائل در مدیریت بحران را مسئله بازتوانی یا بازسازی روحی روانی افراد و خانواده های آسیب دیده دانست و گفت: از همان روز اول زلزله بازتوانی روحی روانی مردم زلزله زده با تقاضا برای بازگشایی رستوران ها و مغازه ها آغاز کردیم و همواره گروه و اکیپ های روانشاسی برای اعزام به این مناطق را در دستور کار قرار دادیم.
بازوند در ادامه از مشارکت مردم کرمانشاه برای مدیریت زلزله تقدیر کرد و گفت: مدیریت بحران بدون مشارکت دادن جامعه و مردم غیرممکن است.
هفت هزار و ۴۰۰ پس لرزه در مناطق زلزله زده ثبت شده است
استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به روحیه قوی و بالای مردم کرمانشاه در زلزله بزرگ ۷.۳ ریشتری آبان ۹۶ گفت: هشت سال جنگ تحمیلی مردم این استان را برای مقابله با بحران پخته کرده بود و در زمان زلزله، آنها مقاومت و روحیه بالایی داشتند که کمتر جایی این روحیه وجود دارد.
بازوند با اشاره به وقوع هفت هزار و ۴۰۰ پس لرزه و ۱۹ زلزله بالای پنج ریشتری در منطقه گفت: اگر مشارکت و روحیه بالای این مردم نبود چطور ممکن بود ظرف ۲۰ ماه نزدیک به ۱۳۰ هزار واحد مسکونی، تجاری، صنعتی، کشاورزی و زیرساختی با این پس لرزه ها ساخت.
همایش بیست و یکمین عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی روزهای نهم و دهم مرداد ماه در هتل پارسیان برگزار می شود.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۴ شهرستان، ۲ هزار و ۶۲۲ روستا دارد.
۸۰۶۶/۳۲۰۹