به گزارش ایرنا؛ آیت الله مصطفی علما روز شنبه در نشست با رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، افزود: برای رونق بخش های مختلف کشاورزی در استان کرمانشاه نیازمند یک همت مضاعف و مدیریت صحیح هستیم.
وی اظهار داشت: به همین دلیل است که از مدیریت جدید این سازمان در استان انتظار می رود که با توجه به داشتن تخصص و اشراف در این حوزه نهایت تلاش و همت خود را برای رونق کشاورزی این استان بکار گیرد.
همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این نشست گفت: بهترین راه برای مقابله با تحریم ها و تحقق اقتصاد مقاومتی توجه ویژه به بخش کشاورزی است و مقام معظم رهبری نیز تاکید ویژه ای بر توسعه کشاورزی دارند.
نوربخش حاتمی در ادامه اظهار داشت: کرمانشاه استانی ویژه و بی همتا در بخش های مختلف کشاورزی محسوب می شود چرا که این استان دارای منابع آب فراوان سطحی و زیرسطحی قابل بهره برداری است که میانگین بارش در این استان سه برابر میانگین کشوری است.
وی گفت: این استان 2 میلیون و 500 هزار هکتار مساحت دارد که یک میلیون و 500 هزار هکتار آن را مراتع و جنگل های زاگرس تشکیل داده است که یک فرصت بسیار مناسب است.
وی افزود: این استان 940 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که تنها 200 هزار هکتار آن آبی است و مهمترین ویژگی این استان که می توان گفت در جهان بی نظیر است این است که استان کرمانشاه 11 اقلیم را در خود جای داده است و زمانی که محصولات سردسیری در این استان به بازار می آید همزمان محصولات گرمسیری این استان نیز روانه بازار می شود.
وی گفت: در بحث نیروی انسانی نیز استان ظرفیت و پتانسیل بالایی دارد به نحوی که 10 هزار نفر دانش آموخته بخش کشاورزی بیکار در استان وجود دارد که بایستی برنامه های ویژه ای برای بکارگیری این همه استعداد در استان بکار گرفته شود.
وی افزود: یکی از برنامه های مهم ایجاد شرکت های خدمات کشاورزی در همه 54 دهستان استان است که با بکارگیری نیروهای تحصیل کرده این بخش علاوه بر ایجاد شغل برای این افراد بتوانیم کشاورزی مدرن و پیشرفته را در استان توسعه دهیم.
وی گفت: این استان در زعفران استعداد بسیار بالایی دارد به نحوی که بنا بر آزمایش های انجام شده زعفران کرمانشاه 25 درصد بیشتر از زعفران قائنات مرغوب تر است و به همین دلیل زعفران کرمانشاه چهار میلیون و 500 هزار تومان گرانتر از زعفران قائنات بفروش می رسد.
وی افزود: هم اکنون 170 هکتار زیر کشت زعفران در استان داریم که به طور قطع جایگاه این استان باید بسیار بیشتر از این باشد بنابراین در برنامه سه ساله سعی خواهیم کرد که سطح زیرکشت زعفران را به 2 هزار هکتار برسانیم و کرمانشاه را به قطب بزرگ زعفران تبدیل کنیم.
وی گفت: این استان در بخش های دیگری نیز همچون زیتون، خرما و نخود را دارد که هم توسعه این محصولات و هم ایجاد صنایع تبدیلی در این بخش ها در برنامه های آینده وجود دارد که با تعامل بخش خصوصی انشالله بتوانیم تحولی در کشاورزی استان کرمانشاه ایجاد کنیم.
3033/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.