فرهاد تجری روز پنجشنبه در مرز بین المللی خسروی در بازگشت از کربلای معلی در گفت و گو با خبرنگاران ، با اشاره به اهمیت راهبردی این مرز افزود: اعضای کمیسیون امنیت ملی و مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در مجلس روز گذشته پس از بررسی مسایل مرزی استان و بازدید از مرزها به منظور ارزیابی مسیر زیارتی با توجه به مهم بودن این دروازه مرزی برای مسئولان و مقامات کشورمان، از مرز خسروی عازم عتبات عالیات شدند.
وی اظهار داشت: خروج ما از مرز رسمی خسروی به سمت عتبات عالیات به منظور ثابت کردن موضوع برقراری امنیت در مسیر این مرز رسمی و راهبردی برای مسئولان بود.
نماینده مردم قصرشیرین ، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه بنده به عنوان یک نماینده با گذرنامه سیاسی از کربلای معلا به همراه یکی از اهالی خانقین صبح امروز به سمت مرز خسروی به صورت زمینی و بدون هرگونه محافظ حرکت کردم، امنیت کامل مسیر این مرز را نشان می دهد و این پیامی است برای همه مسئولان و مقامات کشورمان که جدیت بیشتری برای رایزنی با طرف عراقی در خصوص بازگشایی آن برای تردد کاروان های زیارتی عتبات عالیات داشته باشند.
تجری ادامه داد: با توجه به حضور 2 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون امنیت ملی می طلبد از تمامی ظرفیت ها در راستای بازگشایی این مرز به عنوان یک مطالبه به حق و اصلی مردم مرزنشین استان کرمانشاه و بخصوص شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران استفاده کنیم.
این نماینده مجلس گفت: خسروی دارای قدمت و پتانسیل بسیار بالایی برای تردد زائران عتبات عالیات است و امید است که بتوانیم این مرز را برای تردد زائران بازگشایی کنیم و در این زمینه تمامی مسئولان دیپلماسی و اعضای سفارتخانه و دستگاه های امنیتی باید همگام تلاش کنند.
فرماندار قصرشیرین نیز گفت: مرز خسروی دارای ظرفیت ها و زیرساخت های مناسبی برای تردد زائران عتبات عالیات و کوتاهترین و بهترین مسیر برای عزیمت به کربلای معلا و عتبات عالیات است.
مراد علی تاتار افزود: یکی از خواسته های مردم استفاده از ظرفیت مرز خسروی برای تردد کاروان های زیارتی کشورمان است و با توجه به سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی به صورت زمینی از این مرز و بازگشت نماینده مردم شهرستان قصرشیرین از این دروازه رسمی و وجود امنیت مسیر ، امید است شاهد از سرگیری حضور زائران در این مرز برای رونق آن باشیم.
وی اضافه کرد: ما از مقامات و دستگاه های دیپلماسی کشورمان می خواهیم که شرایطی را ایجاد کنند تا قبل از بازگشایی به صورت رسمی شاهد تردد کاروان های زائران از این مسیر با توجه به وجود امنیت آن به عتبات عالیات باشیم.
اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی سه شنبه هفته جاری در سفر به قصرشیرین از نوار مرز و شهر نفت شهر از توابع بخش سومار، مرزهای خسروی و پرویزخان قصرشیرین بازدید و دیروز چهارشنبه از طریق مرز خسروی عازم عتبات عالیات شدند.
محمدابراهیم الهی تبار معاون سیاسی و امنیتی استانداری کرمانشاه نیز به همراه نمایندگان مجلس شورای اسلامی عازم عراق شد.
شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین با 27 هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، بیش از 186 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در 20 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
3012/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.