در این یادداشت آمده است: اعطای امتیاز مرکزیت راه آهن غرب کشور به همدان، بیش از آنکه نشان از بی اعتنایی به توانمندی های بسیار گسترده ی مبادلاتی کرمانشاه داشته باشد، در واقع جفایی آشکار در حق توسعه پایدار و متوازن کشور است‌.
کرمانشاه معتبرترین برند تجاری و مبادلاتی در غرب کشور است و از دیرباز به دروازه ی آسیا معروف بوده و استراتژیک ترین شهر غربی کشور در مسیر جاده ابریشم محسوب می شده است‌.
همچنین کرمانشاه دروازه ی عتبات عالیات بوده و هنوز این مزیت ها را کاملا داراست.
یکی از اهداف بزرگ طرح راه آهن غرب، اتصال شبکه ریلی کشور به بغداد و سپس بندر لاذقیه سوریه در دریای مدیترانه و برقراری امکان تجارت ریلی با کشورهای اروپایی است.
همچنین برقراری ارتباط ریلی بین ایران و اماکن متبرکه کربلا، نجف اشرف و سایر مراکز زیارتی واقع در خاک عراق، از دیگر اهداف این طرح است.
در شرایطی که کرمانشاه و مرز خسروی نقطه اصلی اتصال شبکه ریلی کشور به عراق و سوریه و کشورهای مدیترانه است، آیا اعطای امتیاز مرکزیت راه آهن غرب به همدان قابل توجیه است. آیا وزارت راه برای دسترسی سریع به بازار همسایه های غربی کشور، مسیری جز کرمانشاه می شناسد.
آیا مدیرکل محترم راه آهن غرب کشور برای مدیریت مناسب این حجم گسترده از مبادلات تجاری، چاره ای جز استقرار در کرمانشاه دارد.
نکته دیگر اینکه مرزهای مبادلاتی استان در سال چهار میلیارد دلار مبادلات با کشور عراق دارند و کرمانشاه مرکز ثقل فعالیت های اقتصادی و مبادلاتی در غرب کشور محسوب می شود. همین استان های همسایه نیز باید کالاهای خود را از طریق کرمانشاه به عراق صادر کنند.
همچنین کرمانشاه مرکز اصلی تولیدات کشاورزی صادرات محور در غرب کشور است‌. بخش مهمی از کشاورزان همدانی به دلیل بحران آب در دشت های استان خود، در همین کرمانشاه مشغول تولید هستند و سیب زمینی های خود را از طریق مرزهای مبادلاتی همین استان صادر می کنند.
آیا قرار است کشور با اینگونه تصمیم گیری‌های غیرکارشناسانه، به دنبال تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور مبنی بر دستیابی به جایگاه اول اقتصادی در منطقه؛ باشد؟ آیا می توان این تصمیم وزارت راه و شهرسازی را در راستای توسعه متوازن و هدفمند زیرساخت های حمل و نقل کشور ارزیابی کرد یا اینکه تصمیم در تضاد آشکار با این اهداف است.
وزیر محترم راه و شهرسازی براساس کدام یک از مولفه های چهارگانه آمایش سرزمین کشور شامل جامع نگری، کل گرایی و دوراندیشی و توجه به جغرافیای سرزمینی، کرمانشاه را از امتیاز مرکزیت راه آهن غرب کشور محروم کرده است.
در این میان اعطای اداره کل مستقل راه آهن به کرمانشاه - که آن هم با فشار رسانه ها، پیگیری مستقیم استاندار و فشار نمایندگان در حال انجام است - به تنهایی به اصلاح تصمیم اشتباه صورت گرفته کمک نمی‌کند.
وزارت راه باید با یک تصمیم منطقی مرکزیت راه آهن غرب کشور را به کرمانشاه منتقل کند و الا تداوم روند فعلی، جفایی آشکار به توسعه پایدار و متوازن کشور است.
8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.