به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده انجمن جامعه شناسی ایران در کرمانشاه روز شنبه در این کارگاه که در سرسرای اجتماعات تدبیر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی برگزار شد، اظهار داشت: تدوین طرح بر عهده انجمن جامعه شناسی ایران و اجرای آن توسط دفاتر این انجمن در هر استان با همکاری امور بانوان و خانواده استانداری است.
«مهسا تیزچنگ» افزود: طرح ملی گفتگوی خانواده، مشتمل بر 2 مرحله اجرایی است که در گام اول، یک کارگاه تسهیل گری و مسئله یابی مشارکتی با حضور نمایندگان سازمان های مردم نهاد، موسسات و فعالان اجتماعی ذیربط در حوزه خانواده برگزار می شود و گواهی شرکت در کارگاه برای تسهیل گران صادر خواهد شد.
تیزچنگ ادامه داد: گزارش و برآیند نهایی این مرحله در قالب یک کتاب که شامل مستندات فعالیت اعضای آن بوده، چاپ و تحویل انجمن جامعه شناسی و نهاد معاونت زنان خواهد شد.
نماینده انجمن جامعه شناسی ایران در کرمانشاه ادامه داد: در مرحله دوم که طبق برنامه در نیمه دوم سال اجرا خواهد شد، تسهیل گران گام نخست طبق تشخیص و صلاحدید خود در گروه هایی 2 نفره اقدام به اجرای طرح در زمینه اجتماعی مرتبط خود خواهند کرد، بدین ترتیب که به عنوان مثال در یک گروه اجتماعی مشخص یا محله ای درگیر مسئله، از طریق گفتگو با افرادی که آنها را مرتبط با طرح خود می دانند، گزارشی مستند تهیه و ارسال خواهند کرد تا به پروژه ای قابل پیگیری تبدیل شود.
تیزچنگ تصریح کرد، در مرحله دوم بودجه ای به تسهیل گران اختصاص داده شده و گواهی مجددی نیز صادر خواهد شد.
وی معتقد است، تلاش انجمن جامعه شناسی در تدوین طرح، مداخله حداقلی و فراهم کردن فضای استفاده از تجربیات فعالان اجتماعی و نگاه کارشناسی آنان بوده است و لذا امید داریم که عاملیت همدلانه و فعالانه آنان را در اجرای طرح شاهد باشیم.
تیزچنگ ادامه داد: روند برگزاری کارگاه بدین ترتیب است که تسهیل گران حول موضوعی محوری در گروه هایی سه تا چهار نفره، به بررسی و تحلیل مسئله مورد نظر با توجه به تخصص و تجربه، کنکاش آن از نظر علل، شکل های بروز و پیامدها و در نهایت به ارائه راهکارهای پیشنهادی می پردازند.
تیزچنگ اظهار داشت: در نظر داشتن رویکردهای تحلیلی در حوزه جامعه شناسی مسائل اجتماعی از اولویت های تدوین طرح بوده است که مجری طرح در قالب تسهیل گر سطح نخست، به هدایت جریان کارگاه براین اساس کمک خواهد کرد.
وی گفت: در حقیقت به کمک اجرای طرح مذکور، اولویت ها و مسائل خاص هر استان در حوزه خانواده توسط کارشناسان و فعالانی که تجربیاتی زنده و دست اول از آنها دارند، شناسایی و تدوین می شود تا در نهایت به پروژه ای قابل پیگیری تبدیل گردد.
7460/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.