امید حاج محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماری آنفلوآنزا یک بیماری فوق حاد ویروسی است که پرنده آلوده به ویروس، آلودگی را از طریق ترشحات دفع می کند و این عامل می تواند بیماری را از پرندگان وحشی مهاجر به پرندگان محلی منتقل کند و در اثر تماس بیماری به پرندگان بومی روستا و واحدهای صنعتی منتقل شود.
او تاکید کرد: واحدهای صنعتی باید با رعایت اصول امنیت زیستی در واحدها با کنترل تردد افراد، وسایل نقلیه و تجهیزات در واحدها مانع از انتقال بیماری در واحد پرورشی خود شوند.
وی یادآور شد که این واحدها در طول دوره پرورش، تلفات را در خود مرغداری در کوره لاشه سوز و یا چاه تلفات دفن کرده و همچنین در واحدهای روستایی نیز از رهاسازی پرندگان بومی در فضای آزاد حتی المقدور باید خودداری شود و در صورت امکان پرندگان را در حیاط در داخل فنس نگهداری کنند.
وی توصیه کرد: مردم باید از تماس با پرندگان وحشی و شکار آنها خودداری کنند و این موضوع را جدی بگیرند چون می تواند باعث انتقال بیماری شود.
سرپرست اداره کل دامپزشکی کرمانشاه همچنین از مصرف کنندگان شهری برای مصرف گوشت مرغ خواست حتما از مغازه های معتبر که گوشت مرغ را به صورت بسته بندی از کشتارگاه های مجاز زیرنظر کارشناسان دامپزشکی کشتار شده خریداری و مصرف کنند.
حاج محمدی از پرورش دهندگان طیور روستایی نیز خواست از خرید طیور بومی از دست فروشان دوره گرد پرهیز کنند و حتی المقدور طیور مورد نیاز خود را از همسایگان و یا داخل روستا تهیه نمایند.
وی همچنین از پرورش دهندگان خواست در صورت مشاهده تلفات در واحدهای صنعتی و طیور روستایی، مراتب را از طریق تلفن 1512 و یا سامانه پیامکی 100010001512 با دامپزشکی در میان بگذارند.
به گزارش ایرنا، در استان کرمانشاه چهار میلیون و 650 واحد دامی و بیش از یک هزار و 333 واحد دامپروری صنعتی شامل 700 واحد مرغداری گوشتی صنعتی، 176 واحد گاوداری شیری، 181 واحد پرواربندی گوساله و 219 واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین 24 واحد مرغداری تخمگذار، 13 واحد پرورش بوقلمون صنعتی، 9 واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، 2 واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از 309 هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در استان کرمانشاه سالانه بیش از 451 هزار تن انواع محصولات دامی شامل 336 هزار تن شیرخام، 36 هزار و 300 تن گوشت قرمز، 63 هزار و 800 تن گوشت طیور، 11 هزار و 100 تن تخم مرغ و چهار هزار و 83 تن عسل تولید می شود.
اکنون یک کشتارگاه صنعتی دام در شهر کرمانشاه و 11 کشتارگاه سنتی و 9 کشتارگاه مرغ در استان فعال است.
3033/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.