به گزارش ایرنا، خانه های کوچک و آجری شکل با دیوارهایی رنگ پریده و معابری که هنوز به آسفالت ریزی و مرمت نیاز دارند تنها نمایی کوچک از شهرک 2 هزار نفری آقاجان است، محله ای که هنوز نام آن برای بسیاری از شهروندان ناآشناست...
مشکلات و آسیب های آقاجان همانند بسیاری از مناطق حاشیه ای و محروم کرمانشاه، بیشمار است، از ساده ترین امکانات زیرساختی، بهداشتی، رفاهی و عمرانی گرفته تا نیاز به آموزش و توانمندسازی، تنها بخشی از خلاء ها و یا نیازهای عنوان شده در این منطقه است.
جدا از آسیب های اجتماعی متعددی که جوانان این منطقه را تهدید می کند، مردمان آقاجان به فضای سبز، زیرساخت های رفاهی، سرای محله، برگزاری دوره های آموزشی برای توانمندسازی و بهتر زیستن و .... نیاز دارند و داشتن معابری پاکیزه به دور از تجمع زباله و بوی آزاردهنده آن، یکی از ابتدایی ترین حقوق این شهروندان است.
نزدیک به 40 محله مسئله دار در ارتباط با آسیب های اجتماعی در کرمانشاه وجود دارد که در سال گذشته پنج میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار از محل ستاد بازآفرینی ملی برای ساماندهی این مناطق حاشیه ای و محروم در نظر گرفته شد.
آقاجان یکی از مناطق حاشیه ای کرمانشاه است و در سال های گذشته اقدام هایی همچون راه اندازی پایگاه سلامت اجتماعی، ساماندهی مسجد و پایگاه مقاومت در آقاجان انجام شد که با توجه به تنوع مشکلات و آسیب ها، جای کار بسیار دارد.

** بیش از 60 هزار متر از معابر آقاجان آسفالت شد
شهردار منطقه هشت کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه در سه بخش فعالیت های مطلوبی در منطقه آقاجان انجام داده ایم، اظهار داشت: این فعالیت ها حول محور، عمران، خدمات شهری و فعالیت های فرهنگی است.
امید کریمی ادامه داد: برای اقدام های زیرساختی و اولیه در منطقه آقاجان با مشکلات متعددی مواجه بوده و هستیم و تاکنون بیش از 60 هزار متر مربع از معابر آقاجان آسفالت شده است.
وی اظهار داشت: بیش از پنج ماه است که توان و انرژی خود را برای ساماندهی آقاجان متمرکز کرده ایم.

** پاکسازی و نظافت منطقه در حد معقولی صورت گرفته است
کریمی در خصوص وضعیت پاکسازی منطقه نیز گفت: روزانه نزدیک به 50 درصد از ماشین آلات ما اسقاطی و تعمیری می شوند و نمی توانند همه مخازن را به صورت کامل نظافت کنند، از همین رو به دنبال رایزنی با شهردار، از توان بخش خصوصی در این زمینه استفاده کرده ایم و هم اکنون این منطقه در حد معقولی پاکیزه شده است.
وی با بیان اینکه برای داشتن محله ای پاکیزه نیازمند همکاری مردم هستیم، ادامه داد: هر مخزنی نزدیک به 800 هزارتومان برای ما هزینه بر است و باید گفت که مدیریت محلات برای شهرداری با مشکلات بسیاری همراه است.
شهردار منطقه هشت کرمانشاه در پایان یادآور شد، احداث سرای محله در آقاجان به شورای شهر پیشنهاد داده شده که در صورت تصویب، اجرایی خواهد شد.
در ادامه رییس اداره بهزیستی شهرستان کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه شرایط و فضای ویژه و خاصی در آقاجان وجود دارد، گفت: اقدام های متعددی برای ساماندهی این منطقه می توان انجام داد که پاره ای از آن در کوتاه مدت و بخش دیگر در بلندمدت محقق می شود.
زهره شریفی با بیان اینکه اقدام های زیرساختی کوتاه مدت توسط شهرداری در حال انجام است، افزود: برای نتیجه بخش بودن آموزش ها در این منطقه به گذشت زمان نیاز داریم.

** حرکت به سمت مبارزه با آسیب های اجتماعی در آقاجان
وی معتقد است، هنگامی که در بحث کاهش آسیب ها اقدام می شود حتی اگر یک یا 2 مورد از افراد تحت آموزش توانمند شوند می توان گفت که کار به درستی صورت گرفته است.
شریفی با بیان اینکه در یک دوره آموزشی پنج نفر از زنان این منطقه توانمند شدند و به خانواده بازگشتند، گفت: بیش از سه سال است که از جنبه آموزشی بر روی این زنان کار شده است و اکنون با خانواده و فرزندان خود مشغول به زندگی هستند.

** 60 تن از بانوان آقاجان برای کارآفرین شدن، مربی می خواهند
رییس اداره بهزیستی شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه اکثر برنامه های مبارزه با آسیب های اجتماعی در منطقه آقاجان در حال انجام است، گفت: با بسیج مناطق و دیگر ارگان های مربوطه برنامه های متعددی برای توانمندسازی زنان بی سرپرست و بدسرپرست در دست اجرا قرار دارد.
شریفی افزود: به دلیل عدم تمکن مالی نزدیک به 60 نفر از متقاضیان کار در سه رشته بحث خیاطی، گلیم بافی و قالی بافی تقاضای حضور مربی در این منطقه را دارند که مکان آن نیز مشخص شده است.
شریفی با بیان اینکه کانون پرورش فکری کودک و نوجوان به ایجاد محیطی مناسب در این منطقه اقدام کرده است، افزود: این مکان تنها به تجهیز نیاز دارد که مبلغی نزدیک به 20 میلیون تومان است که در این صورت کلاس های آموزشی ما در بحث آسیب ها و توانمندسازی بانوان اجرا خواهد شد.

** نقش تاثیرگذار مهدهای کودک در مناطق حاشیه ای
شریفی با بیان اینکه یک وعده غذای گرم در اکثر مهدهای کودک مناطق حاشیه ای داده می شود، افزود: خواهان همکاری والدین برای ارسال کودکان به مهد کودک آقاجان هستیم، که بی شک این امر در پرورش روح و جسم کودک سهم دارد.
در ادامه فرماندار کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا به بازدید نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه از مناطق حاشیه ای اشاره کرد و گفت: با آموزش، کار جهادی و تلاش پیگیر کاهش آسیب و افزایش خدمات در مناطق آقاجان و کرناچی هستیم.
فضل اله رنجبر گفت: ارتباط هیات امنای مساجد با ریش سفیدان و کاسبان در رفع هرچه بهتر مشکلات مناطق حاشیه نشین تاثیرگذار است.
وی با تاکید به توجه ویژه دولت تدبیر و امید به بافت مرکزی، فرسوده و مناطق حاشیه نشین ادامه داد: سیاست دولت بر احداث و نوسازی مسکن در بافت مرکزی و فرسوده است.
رنجبر با تاکید براینکه هم اکنون معابراصلی آقاجان در دست ساماندهی، نوسازی و آسفالت قرار دارد، ادامه داد: ستاد ساماندهی محله آقاجان با همکاری شهرداری، مرکز بهداشت، بهزیستی و سایر ارگان های مربوطه تشکیل شده و طرح های بسیاری در این زمینه وجود دارد ولی با محدودیت اعتباری مواجه هستیم.

** بیش از 60 درصد مشکل آب و فاضلاب آقاجان رفع شده است
فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه نزدیک به 65 درصد از مشکلات آب و فاضلاب منطقه آقاجان رفع شده، اضافه کرد، 21 میلیارد تومان اعتبار دولت و 21 میلیارد تومان شهرداری برای آسفالت معابر و خیابان های این شهرک اختصاص یافته است.
رنجبر از شهرداری منطقه هشت و خدمات شهری کرمانشاه خواهان اهتمام در رنگ آمیزی دیوارها و بازنگری و کنترل نظافت در منطقه آقاجان شد.
وی گفت: ضروری است اقدام های انجام شده برای احداث سرای محله توسط معاونت فرهنگی شهرداری در کوتاه ترین زمان ممکن به فرمانداری ارسال و گزارش شود.
وی یادآور شد: از سوی دیگر مصوب شده که هیات امنای مساجد و پایگاه بسیج مستقر در آقاجان به ترغیب والدین برای واگذاری کودکان به مهدهای کودک اقدام کنند.

** برنامه ادارات برای ساماندهی مناطق حاشیه ای ارسال شود
رنجبر از پیگیری اموری همچون راه اندازی مرکز جامع سلامت، پیگیری برای راه اندازی پایگاه فرهنگی قرآنی براساس نیات واقفان توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه و ایجاد دبیرستان متوسطه دوم به عنوان دیگر مصوبات فرمانداری یاد کرد.
فرماندار کرمانشاه افزود: از هر کدام از ارگان ها و نهادهای مربوطه تقاضا می شود در زمینه برنامه های فرهنگی، هنری، اقتصادی، ورزشی، خدماتی و اجتماعی در شهرک های کرناچی و آقاجان نسخه ای تهیه کرده و به فرمانداری کرمانشاه ارسال کنند تا نتایج آن به دفتر نماینده ولی فقیه در استان ارسال شود.

** جمعیت 40 درصدی حاشیه نشینی
در همین راستا معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا گفت: پژوهش در زمینه مناطق محروم و حاشیه ای اقدام کیفی است و اکنون براساس دیدگاه های شهری نزدیک به 30 تا 40 درصد جمعیت شهری در حاشیه کرمانشاه ساکن هستند.
مهرداد سالاری ، از وجود 2 نوع بافت شهری خبر داد و افزود: بافت نخست مربوط به افراد ساکن در حاشیه شهر است که می توان جعفرآباد و چمن زین العابدین را برای آن مثال زد، برخی از این ساخت و سازها در مناطق حاشیه ای غیرقانونی و برخی دیگر از کیفیت اندک برخوردار است.
وی با بیان اینکه بحث توانمندسازی و ساماندهی زیرساخت ها در مناطق حاشیه ای دنبال می شود، گفت: هنگامی که این اقدام ها عملی شد بحث اقتصادی، نوسازی و بهسازی دنبال می شود.

** آقاجان در مسیر بهسازی
این مسئول یادآور شد، آقاجان یکی از محلاتی است که آسیب های اجتماعی آن در دست بررسی قرار دارد و در مراحل بهسازی و ارائه خدمات رفاهی است.
وی با بیان اینکه بهسازی کلمه ای عام است، افزود: همواره برای توسعه در امر بهسازی جای کار وجود دارد و این مقوله باید تا اندازه ای پیشرفت کند تا حداقل استانداردهای زندگی شهری در آن رعایت شود.
سالاری با بیان اینکه پنج محله در کرمانشاه در دست بررسی برای بهسازی قرار دارد، افزود: در سال گذشته 21 میلیارد تومان برای آسفالت مناطق حاشیه ای همچون آقاجان و کرناچی به شهرداری واگذار شد و اعتبارات عمرانی امسال هنوز تفکیک نشده است.

** اقدام دولت در ساماندهی بافت ناکارآمد شهری
وی ادامه داد: نوع دیگر بافت در داخل بافت مرکزی شهر قرار دارد که بافت فرسوده و ناکارآمد نام دارد که اکنون با شرایط فعلی زندگی شهری تطابق ندارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه برای ساماندهی مناطق ناکارآمد چارچوبی با عنوان بازآفرینی شهری تعریف شده است، افزود: در این تعریف در بخش مسکن بافت ناکارآمد شهری، دولت ابتدا زمین های دولتی را شناسایی می کند و پس از یافتن تسهیل گران، زمین به صورت امانی در اختیار آنان قرار می گیرد، پس از ساخت و ساز در این زمین ها، واحدهای مسکونی به افراد ساکن در بافت فروخته می شود و در مقابل ملک قبلی آنان را دولت صاحب می شود.
وی از تسهیلاتی همچون هزینه پایین پروانه و یا وام های ارزان قیمت به عنوان ایجاد انگیزه در تسهیلگران یاد کرد.
یکی از راهکارهای دولت برای کنترل و کاهش حاشیه نشینی، واگذاری کارها و امور به خود مردم و ساکنان آن مناطق است که اگر این امر در کنترل و پیشبرد بسیاری از امور در آن مناطق تاثیرگذار است
شهرستان کرمانشاه بیش از یک میلیون نفر از جمعیت 2 میلیون نفری استان را در خود جا داده است.
گزارش از زهره کریم زاده
7460/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.