به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز سه شنبه در هشتمین کنگره علوم دامی کشور در دانشگاه کردستان اظهار داشت: بررسی های اولیه نشان می دهد در صورت تکمیل زیرساخت های مورد نیاز بخش کشاورزی و توسعه سرمایه گذاری، تولید بخش کشاورزی استان از 2.7 میلیون تن فعلی به پنج میلیون تن برسد.
وی اضافه کرد: در کنار توسعه زیرساخت ها، می توان صنایع تبدیلی و تکمیلی هم ایجاد کرد که ضمن توسعه اشتغال مولد با ارزش افزوده، درآمد سرانه استان را هم به میانگین کشوری می رساند.
استاندار کردستان یادآور شد: این استان با تولید سالانه بیش از 2 میلیون تن انواع علوفه استحصالی از 1.4 میلیون هکتار مراتع و علوفه تولیدی از مزارع، ظرفیت افزایش تولیدات دامی به اندازه دو برابر میزان فعلی را دارد.
مرادنیا افزود: می توان با توجه به این ظرفیت ها تولید سالانه گوشت قرمز را از 25 هزار تن به 50 هزار تن، گوشت مرغ را از حدود 80 هزار تن به 120 هزار تن و شیرخام را از 150 هزار تن به 250 هزار تن رساند.
وی با بیان اینکه در کنار این ظرفیت های کشاورزی و دامپروری، استان با چالش هایی نیز مواجه است، اظهار داشت: اتکا به مصرف بازار داخلی، عدم توزیع نامناسب استقرار واحدهای تولیدی، دولتی بودن بازار نهادهای تولیدی، ساختار نامناسب بیمه و سنتی بودن روش های تولید از جمله این چالش ها است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این کنگره با بیان اینکه شرایط اقلیمی کشور در حال تغییر است، گفت: باید در راستای استفاده بهینه از منابع آب و خاک برنامه ریز کنیم.
خالد جعفری در خصوص افزایش قیمت برخی محصولات اظهار داشت: این افزایش ها در راستای افزایش قیمت های جهانی است و نشان از توان رقابت پذیری محصولات ایران در جهان دارد.
وی اضافه کرد: قدرت و توان خرید مردم در ایران پایین و قابل قبول نیست اما باید قبول کرد زمینه ای باید فراهم سود تا تولید کنندگان، محصولات خود را به قیمت های جهانی به فروش برسانند.
به گزارش ایرنا، هشتمین کنگره علوم دامی ایران امروز ششم و هفتم شهریور در دانشگاه کردستان در حال برگزاری است.
این کنگره بزرگترین گردهمایی دانشجویان، دانش آموختگان، اساتید علوم دامی و فعالین بخش صنعت دام و طیور در کشور است و هدف از این کنگره فراهم آوردن محیطی مناسب برای بحث و تبادل نظر در مورد یافته‌های پژوهشی و اطلاعات جدید در موضوعات کاربردی علوم دامی است.
این کنگره در محورهای مختلفی شامل ژنتیک و اصلاح نژاد، فیزیولوژی، تغذیه، بهداشت و بیماری‌ها، مدیریت و پرورش دام و طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.