به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین خوش اقبال روز چهارشنبه در سومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان با موضوع برنامه های هفته ازدواج اظهار داشت: نیاز است مسئولان و ارگان های مرتبط، مسایل و مشکلات جوانان را به شکل عملی بررسی و رفع کرده و از شعار دادن در این مورد بپرهیزند.
وی خواستار توجه به انتقاد جوانان از مسئولان و مدیران شد و افزود: نیاز است جرات و جسارت را در میان جوانان بالا برده و آنان را در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها مشارکت دهیم.
معاون استاندار کردستان بخشی از دلایل کاهش انگیزه ازدواج در میان جوانان را مربوط به مسایل فرهنگی دانست و تاکید کرد: مشکلات اقتصادی، افزایش توقعات و فاصله گرفتن جوانان از اعتقادات دینی نیز در این زمینه تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه تمام مشکلات به حاکمیت و دولت مربوط نمی شود، یادآور شد: بخشی از مشکلات جوانان به خانواده ها مرتبط است که می طلبد با آگاهی و آموزش آنان، راه ازدواج را برای این قشر هموار کرد.
خوش اقبال اضافه کرد: با توجه به گستردگی فضای مجازی و خطرات آن، نیاز است خانواده ها نسبت به توجه بیشتر به جوانان و خواسته های آنان بهتر عمل کنند.
وی از عدم شرکت مدیران ادارات و بانک ها در جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان انتقاد کرد و گفت: انتظار داریم مدیران در این جلسات شرکت مستمر و موثری داشته و همکاری بیشتری برای اجرای مصوبات کنند.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان نیز اظهار داشت: سال گذشته 15 هزار و 495 فقره ازدواج پرداخت شد که 11 هزار و 611 فقره آن شهری و سه هزار و 884 فقره نیز روستایی بوده است.
حامد جولایی افزود: در سه ماهه اول امسال هم سه هزار و 651 ازدواج انجام گرفت که 2 هزار و 808 مورد آن شهری و 843 مورد روستایی بوده است.
وی با بیان اینکه در فروردین امسال پنج هزار و 46 متقاضی دریافت تسهیلات ازدواج شدند که 353 فقره آن پرداخت شد، اضافه کرد: در اردیبهشت ماه از هفت هزار و 180 متقاضی، 2 هزار و 197 زوج موفق به دریافت تسهیلات ازدواج شدند.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان از تشکیل پرونده یک هزار و 659 متقاضی وام ازدواج در خرداد ماه امسال در استان خبر داد و یادآور شد: از این تعداد، هزار و 282 نفر تسهیلات گرفتند.
جولایی تاکید کرد: در تیرماه هم 12 هزار و 331 زوج در کردستان متقاضی دریافت تسهیلات ازدواج شدند که 8 هزار و 280 زوج موفق به دریافت این تسهیلات از طریق بانک های عامل شدند.
وی از عملکرد بانک های عامل در امر پرداخت تسهیلات ازدواج و همکاری با ستاد ساماندهی امور جوانان ابراز نارضایتی کرد و اظهار داشت: امیدواریم بانک ها تسهیلات ازدواج را در مدت زمان کمتر و با سرعت بیشتری به متقاضیان پرداخت کنند.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان کردستان هم در سخنانی گفت: نسبت طلاق به ازدواج در این استان در سال گذشته، 29 درصد بود به این معنا که از هر 100 مورد ازدواج 29 مورد آن به طلاق منجر شد.
گلاویژ فتاحی با اشاره به اینکه از سال 75 تا پایان 96، طلاق روند صعودی در کردستان داشته است، افزود: تجربه نشان داده با افزایش میزان تسهیلات ازدواج، انگیزه جوانان برای ازدواج هم افزایش پیدا می کند.
وی یادآور شد: کاهش آمار ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج موجب نگرانی خانواده ها و مسئولان شده و در سال های اخیر کارهای خوبی برای تسهیل در امر ازدواج صورت گرفته ولی خانواده ها نیز باید برای این منظور مشارکت کنند.
فتاحی تغییر نگاه جوانان به ازدواج و زندگی، تغییرات فرهنگی نسل جوان، اختلاف اساسی آنان با نسل گذشته و گریز از قبول تعهد و مسئولیت را در کاهش آمار ازدواج موثر دانست و اضافه کرد: امیدواریم با همکاری ارگان های مرتبط و خانواده ها و با برنامه ریزی صحیح، زمینه های ازدواج معقول و آسان را برای جوانان فراهم کنیم.
وی به برنامه های هفته ازدواج در کردستان اشاره کرد و گفت: انجام مشاوره های رایگان توسط مراکز مشاوره ازدواج، برگزاری کارگاه آموزشی، برگزاری جشنواره و نمایشگاه ازدواج و خانواده و نشست خبری با خبرنگاران از جمله برنامه های این هفته است.
به گزارش ایرنا، اول ذی الحجه سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده و امسال از 22 تا 28 مرداد هفته ازدواج است.
براساس آخرین آمار، جمعیت جوان کردستان 425 هزار و 258 نفر است که 215 هزار و 330 مرد و 209 هزار و 928 نیز زن هستند.
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.