مجتبی ورمقانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه گرمای هوا یکی از عوامل بروز این بیماری در بین دام ها است، اظهار داشت: با توجه به روند افزایشی دما در استان این احتمال وجود دارد که مواردی از ابتلا به این بیماری مشاهده شود.
وی افزود: با توجه به اقدامات و پیشگیری بهداشتی و اصولی از شیوع بیماری تب کریمه کنگو، تاکنون موردی از این بیماری در این استان گزارش و یا مشاهده نشده اما رعایت نکات ایمنی از جانب دامداران ضروری است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان با اشاره به اینکه در استان های کرمانشاه و همدان مواردی از ابتلا و فوت مشاهده شده است، یادآور شد: در ماه های گذشته عملیات سمپاشی دام ها در روستاهای کامیاران و قروه که همجوار استان های آلوده هستند، انجام شد.
وی تاکید کرد: در راستای مقابله با این بیماری، ضد عفونی کردن مناطق پرخطر، جایگاه های دام و میادین دواب (محل خرید و فروش دام) در سطح استان انجام گرفته است.
ورمقانی گفت: مردم باید گوشت مورد نیاز خود را از فروشگاه مجاز و تحت نظارت و کنترل بهداشتی دامپزشکی تهیه کنند و از خرید گوشت و سایر فرآورده های دامی از وادهای غیر مجاز و کشتار کنار جاده ای خودداری کنند.
به گزارش ایرنا، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نوعی بیماری خطرناک مشترک انسان و دام است که در صورت ابتلا و اقدام دیر هنگام فرد را با خطر مرگ رو به رو می کند اما با رعایت موارد حفاظت بهداشت شخصی از سوی فعالان این حوزه و شهروندان براحتی قابل پیشگیری است.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (Crimean-Congo hemorr hagic fever) یکی از مهمترین و خطرناک ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام (زئونوز) است که از طریق حیوان به انسان و از حیوان به حیوان قابل سرایت است.
به گفته کارشناسان، تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌ است که به وسیله کنه به انسان منتقل و مرگ و میر بالایی دارد و همه گیری های داخل بیمارستان آن نیز شایع است.
بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت های آلوده دام و تنفس در تماس با دام های آلوده قابل انتقال است.
مهمترین علائم آن در چهار روز اول ابتلا شبیه بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا از جمله تب ناگهانی، بدن درد ، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تعرق شدید شبانه، استفراغ، گلو درد، دل درد و غیره، علائم خونریزی دهنده (هموراژیک) است و از روز چهارم ابتلا خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، ادرار، استفراغ خونی، رحم و خونریزی زیر پوست نیز به این علائم اضافه می شود.
طبق اعلام رئیس دامپزشکی کشور تاکنون پنج نفر بر اثر ابتلا به تب کریمه کنگو در استان های مازندران، سیستان و بلوچستان، همدان، کرمانشاه و گیلان جان خود را از دست داده اند.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.