به گزارش خبرنگار ایرنا، با اجرای این طرح در چهار استان کشور برای مردم ساکن تا شعاع 20 کیلومتری مرزها کارت الکترونیکی پیله وری صادر شد که هر کارت تا چهار نفر از اعضای خانواده را پوشش می دهد و هر نفر ماهیانه از هفت میلیون ریال و در مجموع 28 میلیون ریال تخفیف گمرکی برخوردار می شود.
طرح ساماندهی مبادلات برای نخستین بار در مرز سیرانبند بانه اجرا شد بطوریکه تنها در تعطیلات نوروزی بیش از 500 وانت کالای بازاریان از آنسوی مرز از طریق این بازارچه وارد کشور شد و مرزنشینان دارای کارت پیله وری از سود بازرگانی حاصل از ترخیص کالاها برخوردار شدند.
مصوبه طرح ساماندهی مبالات مرزی در ابتدا اشکالاتی داشت ولی پس از اصلاح و تغییر در چارچوب طرح در بازارچه سیرانبند بانه به صورت رسمی آغاز شد و وارد کنندگان کالاهای ترانزیتی شامل کولر گازی، یخچال، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و انواع وسایل برقی را از بنادر جنوبی و مرز باشماق مریوان با انجام مراحل گمرکی از طریق بازارچه سیرانبند وارد کشور کردند و در سه ماه اخیر بیش از 115 کانتینر انواع کالا از این طریق وارد و باعث رونق اقتصادی بازارچه شده است.
مسئول بازارچه مرزی سیرانبند بانه می گوید: روزانه 10 تا 12 کانتینر کالا در این بازارچه ترخیص می شود و بیش از 90 درصد کالاهای وارداتی نیز کولر گازی است.
سیروان امینی با اشاره به اینکه تعرفه کالاها بستگی به ارزش آن دارد، گفت: تعرفه های گمرکی در سیرانبند بانه طبق سامانه جامع گمرکی کشور محاسبه می شود و برای واردات کالا هم محدودیتی وجود ندارد.
رئیس اداره گمرک بانه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال 74 هزار و 275 تن کالا به ارزش 33 میلیون و 647 هزار دلار از بازارچه سیرانبند بانه به اقلیم کردستان عراق صادر شده است.
سعید سنجابی افزود: این کالاها شامل محصولات کشاورزی و باغی، سیمان، شیشه، مصنوعات پلاستیکی و آهن است که بیشترین صادرات به اقلیم کردستان محصولات کشاورزی و باغی بوده است.
وی اظهار داشت: از زمان اجرایی شدن مصوبه هیات وزیران (طرح ساماندهی مبادلات مرزی) 20 هزار مرزنشین از دستاوردهای این طرح بهره مند شده و روزانه 12 کانتینر کالا از سیرانبند با استفاده از کارت های پیله وری وارد کشور می شود.
سنجابی اضافه کرد: کالاهای وارداتی شامل کولر گازی، یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و پوشاک است و عوارض، گمرکی و مالیات این کالا در گمرک سیرانبند دریافت می شود و سود بازرگانی و تخفیف آن به پیله ور پرداخت می شود.
فرماندار بانه هم با اشاره به رونق بی سابقه واردات کالا از بازارچه سیرانبند گفت: واردات کالا با کارت پیله وری در این بازارچه اواخر خرداد امسال با ترخیص کالاهای ترانزیتی که از بنادر جنوب و مرز باشماق مریوان به این بازارچه منتقل می شود، آغاز شده است.
محمد فلاحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون صاحبان کالا و پیله وران از 870 میلیارد ریال تخفیف سود بازرگانی کالاهای وارداتی در این بازارچه برخوردار شده اند.
وی با اشاره به زیرساخت های مرز سیرانبند بانه تاکید کرد: انبار بازارچه به زودی تکمیل و راه اندازی خواهد شد و پیمانکار احداث محوطه هم عملیات اجرایی را شروع می کند ضمن اینکه تامین روشنایی محوطه هم در دستور کار قرار گرفته و همه امکانات در این بازارچه در آینده نزدیک فراهم می شود.
فلاحی با بیان اینکه تاکنون برای 9 هزار مرزنشین کارت الکترونیکی پیله وری صادر شده است، افزود: کارت الکترونیکی سه هزار مرزنشین هنوز فعال نشده که به تدریج فعال می شود البته کارت های فعال هر ماه شارژ می شود.
وی با اشاره به اینکه 12 هزار و 444 نفر پیله ور در این مدت با کارت های خود کالا وارد کشور کرده اند، یادآور شد: برای واردات کالا توافقی بین پیله ور و وارد کننده انجام و کالا به نام پیله ور وارد می شود.
فرماندار بانه اضافه کرد: با اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی در بازارچه مرزی سیرانبند، بازار نیز رونق گرفته و باعث تحرک بیشتر فعالیت های تجاری شده است.
وی با بیان اینکه واردات لوازم خانگی در سطح کلی ممنوع است، گفت: واردات 1300 قلم کالا از مبادی مرزی و رسمی کشور ممنوع شده ولی محدودیتی برای مرزنشینان وجود ندارد و این کالاها توسط پیله وران چهار استان مرزی وارد می شود.
فلاحی اظهار داشت: هنگام وارد کردن کالا باید صاحب کارت در بازارچه حضور داشته باشد در غیر این صورت کالا به نام پیله ور وارد نمی شود و کارت شان هم شارژ نخواهد شد.
وی افزود: با اجرایی شدن طرح ساماندهی مبادلات مرزی، بسته شدن مرزهای غیر رسمی و معابر مرزی دیگر نقشی در واردات کالا ندارند و کالا به صورت ترانزیتی از بازارچه سیرانبند بانه و به نام پیله ور وارد می شود.
فرماندار بانه اضافه کرد: بازارچه سیرانبند از میان چهار بازارچه فعال پیله وری کشور فعالترین بازارچه از زمان اجرای طرح تاکنون بوده و روند فعالیت های تجاری در این بازارچه رو به افزایش است.
به گزارش ایرنا، بیش از 80 درصد معیشت مرزنشینان به مرزها وابسته است، در شهرستان بانه بیش از 100 پاساژ با 12 هزار مغازه وجود دارد و سالانه صدها هزار مسافر را از اقصی نقاط کشور به قصد خرید کالاهای اساسی با قیمت ارزان به این شهر سفر می کنند.
با اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی در بانه، معابر موقت مرزی گله سور و هنگه ژاله بسته شد و کالاها فقط به صورت ترانزیتی از بازارچه سیرانبند وارد می شود و مرزنشینان ساکن تا شعاع 20 کیلومتری مرزها از مزایای این طرح با دریافت کارت های پیله وری برخوردار می شوند، تاکنون برای 9 هزار خانوار مرزنشین شهرستان بانه کارت الکترونیکی پیله وری صادر شده است.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
7469/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.