به گزارش ایرنا، براساس اعلام وزارت نیرو از ذخیره آبی سال 95، حدود هشت میلیارد متر مکعب آن صرف تامین انرژی برق کشور شد در حالیکه برای تامین انرژی در سال های 96 و 97 فقط سه میلیارد مترمکعب آب برای تولید برق داریم که نشانه دشوار شدن شرایط تولید برق آبی در کشور است.
سال گذشته در ایام پیک بویژه فصل گرم تابستان روزانه 55 هزار مگاوات برق در کشور مصرف شد که پیش بینی شده امسال این میزان تا 58 هزار مگاوات نیز افزایش یابد که در این صورت سال 97 با کمبود 6 هزار مگاواتی انرژی در روز مواجه خواهیم بود.
با توجه به کاهش ذخیره منابع آبی و شرایط نامطلوب کشور در بخش تولید انرژی بویژه در سال 97 و افزایش خاموشی های روزانه، اکنون بحث استفاده از نیروگاه های خورشیدی تولید برق اهمیت بسزایی یافته است نیرویی که بسیار به صرفه و نسبت به انرژی های دیگر کم هزینه تر است.
کارشناسان انرژی معتقدند: کشور ایران در طول یک سال بیش از 300 روز آفتابی یا به عبارت دیگر بطور متوسط دارای حدود 2800 ساعت خورشیدی که ظرفیت بسیار ارزشمندی برای تولید برق و انرژی است، می باشد.
اگر چه دولت در سال های گذشته در راستای بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر گام های اساسی بر نداشته اما در سال 94 بخشنامه ای صادر و ادارات و ارگان های را ملزم کرد 20 درصد از انرژی مورد نیاز خود را از طریق ایجاد سامانه های خورشیدی تامین کنند.
این بخشنامه از طریق استانداری، کمیته بهینه ساز مصرف و فرمانداری ها به تمام ادارات در استان ها و شهرستان ها ابلاغ و شرکت برق نیز عهده دار مشاوره و نظارت بر تحقق اجرای آن شد.
ادارات دولتی و سازمان ها تا پایان 6 ماهه اول سال 97 موظف شدند نسبت به اجرای بخشنامه اقدام کنند در غیر این صورت، 20 درصد انرژی مصرفی آنان به قیمت خرید برق تولیدی از سامانه های خورشیدی (به ازای هر کیلو وات ساعت مصرف هشت هزار ریال) محاسبه و دریافت می شود.
آنگونه که مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان اعلام کرد با وجود ابلاغ این بخشنامه از سوی هیات دولت، تاکنون فقط چهار دستگاه اجرایی نسبت به نصب سامانه های خورشیدی اقدام کرده اند که با توجه به وجود تعداد زیادی ارگان دولتی در استان، چنین استقبالی از بخشنامه دولتی قابل قبول نیست.
از آنجایی که برای نصب سامانه به ازای هر کیلو وات ساعت برق خورشیدی 50 میلیون ریال اعتبار نیاز است بنابراین نباید انتظار داشت مشترکان خانگی از این امر استقبال زیادی کنند ولی با این وجود تاکنون هفت سامانه تولید برق خورشیدی پنج کیلو واتی توسط مشترکان بخش خانگی در کردستان نصب و برق تولیدی آن به شبکه سراسری متصل شده که این امر بی توجهی و عدم نصب پنل های خورشیدی از جانب ادارات را غیر قابل توجیه می کند.
ادارات و سازمان های دولتی به راحتی و با اختصاص بخش اندکی از بودجه خود می توانند نسبت به نصب پنل های خورشیدی اقدام و بخشی از انرژی مورد نیاز خود را تا سال ها از این طریق تامین کنند.
به نظر می رسد شرکت توزیع نیروی برق باید به صورت جدی تری وارد این موضوع شده و با برگزاری دوره های آموزشی و توجیهی برای ادارات، ضمن تاکید بر ضرورت نصب سامانه های خورشیدی تا زمان مقرر (شهریور سال جاری) کارشناسان و مدیران اجرایی را از مزیت های بهره گیری از انرژی خورشیدی آگاه سازند.
البته این مهم نیازمند اختصاص بودجه ای ویژه از جانب ارگان ها و سازمان های دولتی برای نصب، راه اندازی و استفاده از پنل های خورشیدی با هدف تحقق بخشنامه مکلفی هیات دولت و تامین 20 درصد برق مصرفی آنها است.
با توجه به کاهش بارندگی در کشور و به تبع آن کمبود ذخیره های آبی، اجرای این بخشنامه توسط ادارات و ارگان های دولتی کمک موثری به صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد کرد ضمن آنکه زمینه را برای ترغیب بخش های تجاری، صنعتی و حتی خانگی در راستای استفاده از انرژی خورشیدی نیز فراهم می کند.
شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان دارای 628 هزار مشترک است که حدود 85 درصد مشترکان را انشعاب های خانگی تشکیل می دهند.
ضریب نفوذ برق در بخش شهری و روستایی کردستان 100 درصد است و تمام روستاهای زیر 10 خانوار هم از نعمت برق برخوردار هستند.
ظرفی تولید روزانه برق در کردستان حدود 460 مگاوات است که در روزهای آخر تیر ماه به دلیل تداوم گرما مصرف مشترکان به 445 مگاوات رسید.
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.