به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا روز سه شنبه در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: دستگاه ها به دنبال تعریف و ارائه گزارش مثبت از فعالیت ها نباشند و به جای طرح آمار، راهکار برای حل مشکلات بدهند.
وی افزود: مردم باید از شرایطی که استان در زمینه آسیب های اجتماعی با آن روبرو است مطلع شوند تا خانواده ها هوشیار شده و با متولیان امر در اجرا و تحقق برنامه ها مشارکت کنند.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه سازمان های مردم نهاد می توانند موفق تر از بخش دولتی در امر پیشگیری باشند، اضافه کرد: دستگاه های دولتی بیش از گذشته به سمن ها میدان دهند و با آنها ارتباط برقرار کنند.
مرادنیا با بیان اینکه روزی در حوزه مبارزه با مواد مخدر موفق خواهیم بود که آسیب های اجتماعی کاهش پیدا کنند، یادآور شد: مشارکت مردم و اطلاع رسانی درست پیش زمینه تحقق این مطالبه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پراکندگی اعتبارات در حوزه های مختلف به معضلی تبدیل و موجب می شود ارقام خُرد شده و نتیجه مطلوب از اجرای طرح ها حاصل نشود.
استاندار کردستان خواستار برنامه ریزی برای بهره گیری بهتر از اعتبارات موجود شد و تاکید کرد: با هم افزایی و سازماندهی از اعتبارات به درستی استفاده شود در غیر این صورت هزینه های انجام شده، هدر خواهد رفت.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کردستان هم در این نشست گفت: استان در زمینه مصرف مواد مخدر در رده های 26 به بعد کشور قرار دارد و به اصطلاح استان سفید محسوب می شود.
سلیم کریمی با اشاره به اینکه میانگین سن مصرف کنندگان در کشور 21 و در کردستان 23 سال است، اظهار داشت: هنوز بیشترین ماده مخدر مصرفی با 35 درصد تریاک است اما ماده مخدر گل بیشترین رشد مصرف را داشته است.
وی اضافه کرد: مردم به وجود مراکز ترک اعتیاد در محلات اعتراض می کنند و از سویی دیگر خواهان جمع آوری معتادین و کاهش آنها در جامعه هستند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی کردستان هم گفت: در سال جاری 180 کیلو انواع مواد مخدر کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 100 درصد افزایش یافته است.
سرهنگ عباس نظری با اشاره به اینکه پنج باند مهم توزیع مواد مخدر نیز در چهار ماه گذشته شناسایی و منهدم شد، اظهار داشت: چهار قاچاقچی عمده دستگیر و در مجموع در مقایسه با مدت مشابه سال قبل شاهد پنج درصد افزایش دستگیری قاچاقچی های عمده بوده ایم.
وی اضافه کرد: در همین مدت 514 نفر از خُرده فروشان و توزیع کنندگان مواد مخدر نیز دستگیر شدند که شاهد 40 درصد افزایش این بخش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل هستیم.
سرهنگ نظری با بیان اینکه 611 نفر از عوامل نگه دارنده مواد نیز در این مدت دستگیر شدند، افزود: در مجموع یک هزار و 169 نفر در رابطه با مواد مخدر دستگیر شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد افزایش داشته است.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی کردستان هم در سخنانی گفت: سال گذشته در اجرای طرح کرامت، 200 نفر در سنندج را پذیرش و به کمپ های ترک اعتیاد معرفی کردیم.
کرمی با اشاره به اینکه تعرفه دولتی برای کمپ ها پنج میلیون و 500 هزار ریال برای هر نفر در یک دوره است، یادآور شد: یارانه ای اختصاصی برای اعزام از طریق بهزیستی به کمپ ها 700 هزار ریال است که برای افراد کم بضاعت هزینه می شود که این میزان جوابگوی نیازها نیست.
وی با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف در زمینه اعزام معتادین به کمپ اجباری بودن آن است، افزود: وقتی به صورت اجباری به کمپ اعزام می شوند سم زدایی رخ می دهد اما از نظر روحی آن تغییر لازم روی فرد انجام نمی گیرد.
اسکویی روابط عمومی انجمن معتادان گمنام (NA) هم در این نشست گفت: انجمن هم اینک سه هزار و 300 نفر عضو پاک دارد که مشغول ادامه درمان خود و کمک به بهبودی دیگران هستند.
وی با اشاره به اینکه مکان خاصی متعلق به انجمن نداریم، اضافه کرد: در ماه 96 میلیون ریال بابت اجاره مکان پرداخت می کنیم که اگر به انجمن برگرد خدمات بیشتری می شود با آن برای معتادین انجام داد.
اسکویی با بیان اینکه 30 تا 35 نفر عضو جدید در چهار ماه امسال به انجمن اضافه شدند، افزود: با حضور در مساجد دیواندره توانستیم با کار فرهنگی 10 معتاد را وارد جلسات خود کنیم.
وی یادآور شد: هیچ پولی از هیچ جایی دریافت نمی کنیم و کسانی که با کمک انجمن پاک شده اند یک دینی احساس می کنند و در تامین هزینه های انجمن با پرداخت های مالی کم خود، کمک می کنند.
جمیل احمدی مدیرکل فنی و حرفه ای استان کردستان با توجه به مشکل انجمن معتادان گمنامف قول داد محل و مکان مناسبی در اختیار این انجمن قرار دهد.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.