به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید این استان که با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد خواستار رفع مشکل بیکاری، ایجاد اشتغال جدید و حمایت بیشتر بانک ها از سرمایه گذاری شدند.
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت اشتغال در کردستان تاسف بار است و باید در اولین فرصت برای این امر چاره اندیشی شود، افزود: لازم است در واگذاری تسهیلات بانکی به این استان توجه ویژه شود تا واحدهای تولیدی تمایل بیشتری برای سرمایه گذاری داشته باشند.
محسن بیگلری با اشاره به اینکه دسترسی به بازار اقلیم کردستان فرصت مناسبی برای ایجاد اشتغال و تولیددر این استان است، اضافه کرد: ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان و بازارچه های مرزی سیرانبند بانه و سیف سقز می تواند پتانسیل خوبی برای بهبود اقتصادی کردستان باشد.
وی گفت: خط انتقال پتروشیمی که از کرمانشاه به استان آذربایجان غربی رسیده است از استان کردستان عبور می کند و جا دارد در مناطق مختلف این استان واحد پتروشیمی در مسیر این خط انتقال راه اندازی شود.
نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها لازم است اشتغال جدید در روستاها ایجاد شود.
سیدمهدی فرشادان اظهار داشت: در موضوع واگذاری تسهیلات مرتبط با اشتغال روستایی بانک های عامل در استان کردستان بسیار بد و سلیقه ای عمل می کنند که این تیشه به ریشه طرح اشتغال روستایی زده است.
وی با اشاره به اینکه 2 بانک با 2 شیوه نامه متفاوت در این بخش اقدام می کنند، اضافه کرد: بانک ها بخاطر چک برگشتی در برخی واحدهای صنعتی اجازه سرمایه گذاری نمی دهند.
فرشادان یادآور شد: لازم است 5 درصد از تولیدات پتروشمی استان به صورت الزام آور به واحدهای صنعتی موجود که مواد اولی شان از فرآورده های پتروشیمی است اختصاص یابد.
نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: مطالبه مهم مردم کردستان از دولت تلاش برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال جدید است که می توان با واگذاری تسهیلات بانکی و حمایت از سرمایه گذاران در این بخش عمل کرد.
حمدالله کریمی اظهار داشت: کردستان کلکسیونی از انواع معضلات از جمله فقر، بیکاری، طلاق و ... است که باید برای این منظور هر چه زودتر چاره اندیشی شود.
وی اضافه کرد: مشکل تولید و اشتغال کردستان فرابخشی است و باید تمام دستگاه ها در این زمینه وارد عمل شده و با تلاش مضاعف و تسهیل در امر سرمایه گذاری، زمینه حل مشکلات را فراهم کنند.
به گزارش ایرنا، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت علاوه بر شرکت در کارگروه رفع موانع تولید برای شروع عملیات اجرایی سه طرح زنجیره تولید فولاد شامل کارخانه های تولید گندله آهن شرکت صبا نور در بیجار و شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه با سرمایه گذاری داخلی و تولید آهن اسفنجی در شرکت فولاد گستر الماس سقز با سرمایه گذاری خارجی واحدهای صنعتی روز پنجشنبه به استان کردستان سفر کرده است.
این کارخانه ها به ظرفیت تولید سالانه حدود سه میلیون و 400 هزار تن با پیش بینی 21 هزار و 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری ارزی و ریالی و فراهم کردن زمینه اشتغال مستقیم یک هزار و 550 نفر در این شهرستان ها احداث و پیش بینی می شود پس از بهره برداری از فروش خام حدود سه میلیون و 400 هزار تن مواد معدنی جلوگیری شود.
کارخانه های تولید گندله آهن شرکت صبانور در بیجار و شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه هر کدام با ظرفیت اسمی سالانه یک میلیون تن گندله آهن (مواد اولیه تولید آهن اسفنجی) با پیش بینی 200 شغل مستقیم و سه هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری داخلی در زمینی به مساحت 70 هزار متر مربع با 12 هزار متر مربع زیربنا احداث می شود.
کارخانه تولید آهن اسفنجی شرکت فولاد گستر الماس نیز در شهرستان سقز با سرمایه گذار خارجی ساخته می شود که ظرفیت اسمی تولید کنسانتره آهن، گندله آهن و آهن اسفنجی خام آن سالانه حدود یک میلیون و 400 هزار تن است.
اجرای این طرح در زمینی به مساحت 105 هکتار با 20 هکتار زیر بنا، 15 هزار و 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری خارجی انجام و براساس پیش بینی ها برای یک هزار و 150 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می کند.
از نظر ذخایر معدنی کردستان دارای 620 میلیون تن ذخایر معدنی است و هم اکنون 384 معدن در این استان با یک هزار و 940 نفر اشتغالزایی دارای پروانه بهره برداری هستند.
ظرفیت اسمی استخراج معادن کردستان سالانه 19 میلیون تن است اما فقط 6 میلیون تن از این میزان استخراج می شود. وجود 18 گونه ماده معدنی در استان از جمله انواع سنگ های تزئینی، پلی متال، طلا و سنگ آهن، باریت و پوکه ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه کردستان وجود دارد.
استان کردستان دارای 20 معدن سنگ آهن است که 74 میلیون تن از 2 میلیارد و 800 میلیون تن از ذخیره قطعی معادن کشور را در خود جای داده است.
سهم کردستان از ذخیره قطعی 48 هزار میلیون تُنی معادن کشور 1.2 درصد و در بخش اشتغال هم سهم استان از 138 هزار و 879 نفر اشغال اسمی کشور سه درصد است.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.