فرید مظهری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر 2 ماه یکبار برق تولید شده از این سامانه ها به ازای هر کیلو وات ساعت هفت تا هشت هزار ریال توسط شرکت توزیع برق خریداری می شود.
نصب سامانه های خورشیدی براساس هر کیلووات برق تولیدی 50 میلیون ریال اعتبار نیاز دارد که باید از سوی مشترک پرداخت شود ولی شرکت های توزیع براساس قرارداد منعقد شده 20 متعهد به خرید برق تولیدی از این سامانه ها به ازای هر کیلووات هشت هزار ریال هستند.
وی با اشاره به اینکه هزینه ای که برای خرید برق تولیدی این سامانه ها پرداخت می شود هشت برابر قیمت برقی است که به مشترکان فروخته می شود، افزود: سامانه های خورشیدی خانگی نصب شده در استان، ماهانه 900 تا یک هزار کیلو وات ساعت برق تولید و به شبکه سراسری تزریق می کنند.
رئیس گروه مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق کردستان استفاده از سامانه های خورشیدی را در پایداری شبکه برق کشور موثر دانست و یادآور شد: مشترکان می توانند براساس قدرت انشعاب خود نسبت به نصب پنل های خورشیدی در محل کار یا سکونت اقدام کنند.
مظهری به مصوبه هیات دولت در سال 95 مبنی بر مکلف بودن ادارات در تولید 20 درصد از انرژی مورد نیاز خود از طریق سامانه های خورشیدی اشاره کرد و گفت: هفت ارگان و سازمان دولتی نیز نسبت به نصب این سامانه ها اقدام کرده اند ولی امیدواریم مابقی ادارات نیز هر چه سریعتر در این خصوص اقدام کنند.
وی تاکید کرد: تمام ادارات موظفند تا پایان 6 ماهه اول سال 97 به این مصوبه عمل کنند در غیر این صورت شرکت برق 20 درصد انرژی مصرفی این ادارات را به همان قیمتی که از سامانه های خورشیدی خریداری می کند (به ازای هر کیلووات ساعت هشت هزار ریال) به آنان می فروشد.
مظهری بر حمایت از مشترکان در جهت نصب سامانه های خورشیدی تاکید کرد و افزود: مقدمات نصب و بهره برداری چهار نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی توسط متقاضیان فراهم شده که بعد از گرفتن مجوز و انجام کارهای قانونی اجرایی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر حدود 250 کیلو وات ساعت برق از سامانه های خورشیدی نصب شده در کردستان تولید می شود.
طبق آمارهای شرکت توزیع برق کردستان، مصرف برق در این استان سال گذشته حدود 428 مگاوات بود و پیش بینی می شود امسال این رقم به 450 مگاوات برسد.
شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان دارای 628 هزار مشترک است که حدود 85 درصد مشترکان را انشعاب های خانگی تشکیل می دهند.
ضریب نفوذ برق در بخش شهری و روستایی کردستان 100 درصد است و تمام روستاهای زیر 10 خانوار هم از نعمت برق برخوردار هستند.
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.