به گزارش خبرنگار ایرنا، اسب نژاد گروس یکی از اصیل ترین نژادهای اسب ایران است که توسط قوم آریایی رام شد و امروزه به نام اسب عربی نیز شهرت دارد.
اسب سال های سال کمک کار مردم در بخش کشاورزی بود و با صنعتی شدن و رشد تکنولوژی در سخت افزار و ادوات و ابزارهای نوین کشاورزی، اسب و پرورش آن به فراموشی سپرده شد.
طی سال های 1380 تا 1382 با احداث میدان مسابقات اسب سواری در بیجار با کمترین امکانات و برگزاری چند مسابقه بومی و محلی در بخش اسب سواری، زمینه و جرقه توجه مردم و تشویق جوانان به پرورش و نگهداری از اسب دوباره زده شد.
اسب کُرد یادگار نیاکان اسب نیسایی است و دارای شگفتی های زیادی است که به تاریخ قبل از اسلام بر می گردد و از قدیمی ترین اسب های ایران است.
سرپرست اداره ورزش و جوانان بیجار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از احداث پیست اختصاصی برگزاری مسابقات ویژه اسب سواری با پیشرفت 80 درصدی در این شهر خبر داد.
افشین فرخیان اظهار داشت: با احداث این پیست و برگزاری مانژ سوار کاری، بیجار قطب برگزاری مسابقات کشوری و بین المللی در غرب کشور خواهد شد که همین موجب رونق اقتصادی و اشتغال جوانان در زمینه پرورش اسب و سایر ملزومات ویژه اسب می شود.
یکی از علاقه مندان پرورش اسب که سال های جوانی خود را صرف مطالعه و نگهداری اسب های اصیل کرده است، می گوید: از سال 1374 به پرورش و آموزش نگهداری و سوار کاری اشتغال دارم و در این مدت مشکلات زیادی هم داشته ام.
مصطفی آغاسی افزود: ابتدای شروع به فعالیت، سه اسب نژاد کُرد خریدم و در فاصله سال های 74 تا 79 به علاقه مندان آموزش های رایگان چگونگی نگهداری و پرورش اسب ارائه کردم.
وی از آشنایی خود با اسب در سن چهار سالگی خبر داد و گفت: جرقه علاقه شدید به اسب از همان روزها آغاز شد و در سن هفت سالگی اولین آموزش های سوارکاری را با یک اسب کُرد آموختم.
آغاسی تاکید کرد: اولین میدان برگزاری مسابقات اسب سواری را با کمترین امکانات و در زمین شخصی در سال 1380 برگزار کردم و در سال 1382 بزرگترین کورس اسب سواری بهاره با حضور سوار کارانی از چهار استان کردستان، کرمانشاه، همدان و زنجان را در همان زمین برگزار کردیم.
وی از اشتغال جوانان بسیاری در پرورش اسب کُرد خبر داد و یادآور شد: با مدیریت و حمایت از پرورش دهندگان اسب کُرد، می توان انتظار داشت این نژاد اصیل اسب به شهرت جهانی دست یابد.
آغاسی ظرفیت شهرستان بیجار در برگزاری مرتب و منظم مسابقات سوارکاری را اط ریق احداث هتل، رستوران و پیست های مخصوص، مناسب دانست و اضافه کرد: این شهرستان بیش از 400 راس اسب دارد که در صورت حمایت از این صنعت بومی، می توان شاهد اشتغال جوانان زیادی در این زمینه بود.
او از مسئولان و مدیران استانی انتظار دارد در روند قانونی برگزاری مسابقات، پرورش دهندگان اسب را یاری کنند تا شکوفایی اقتصادی در این زمینه ایجاد شود که یک اشتغال پایدار و پر سود خواهد بود.
آغاسی مهمترین مشکلات پرورش دهندگان اسب کُرد را نبود فضای کافی برای نگهداری و سوارکاری، کمبود تغذیه مناسب و دارو، مربی آموزشی و بازار مستقل خرید و فروش اسب برشمرد.
اسب کُرد دارای مشخصاتی مانند گوش های اندکی عقب تر، پیشانی برجسته و گاهی مستقیم، سرسنگین و چشم های خشمگین و عمیق، استخوان بینی دراز، ستیغ گونه ها هویدا، اتصال سر و گردن خشن، گردن قوی و سینه ای عضلانی، دست و پا بسیار مستحکم و قوی و در مجموع بدن عضلانی و جمع و باهوش، مطیع و صبور است.
اسب کُرد در راهپیمایی های کوهستانی بسیار قوی و مطیع و کم خوراک و قانع است، این نژاد تربیت شده برای مناطق کوهستانی و صعب العبور است و کاربرد زیادی در ورزش چوگان دارد تا حدی که بهترین نژاد برای این ورزش در سطح جهان است.
دومین دوره جشنواره ملی اسب کُرد از روز چهارشنبه 6 تیر ماه به مدت سه روز در ورزشگاه 22 گولان سنندج با حضور 150 نفر از مالکان اسب و سوارکاران برجسته کشور برگزار ‌شد.
بیجار که در شرق کردستان واقع شده تنها شهرستانی است در کشور که جشنواره اسب اصیل کُرد در آن به مدت سه سال متوالی برگزار می شود.
7350/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.