طاهر کرمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای شروع طرح جلوگیری از ورود دام مهاجر و مازاد بر ظرفیت مراتع به استان تاکنون بیش از 18 هزار و 630 راس دام مهاجر که اغلب از استان‌های کرمانشاه و ایلام به کردستان آمده بودند، برگشت داده شدند.
وی افزود: با توجه به ضرورت حفاظت از اراضی ملی و پوشش گیاهی جنگل ها و مراتع استان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری از ابتدای سال جاری استقرار کلیپ های ثابت و سیار و شبانه روزی در محورهای سنندج - مریوان، سنندج - دیواندره و سنندج - کامیاران برای جلوگیری از ورود دام مازاد شروع کرد.
کرمی اضافه کرد: این گشت های ثابت و سیار در مجموع یک هزار و 80 نفر ساعت پایش در مراتع استان انجام دادند و مانع ورود این دام های مهاجر شدند که برای اجرای این طرح 400 میلیون ریال هزینه شده است.
وی یادآور شد: ظرفیت مراتع استان 2 میلیون واحد دامی است اما اکنون دام موجود در مراتع بیش از این تعداد است و به دلیل وضعیت مطلوب مراتع کردستان تمایل دامداران استان‌های دیگر برای ورود دام به این عرصه ها بیشتر است.
وی تاکید کرد: تمام مراتع استان دارای پروانه بهره برداری مرتعداری هستند و در پرونده ممیزی روستاهای تابعه استان سامانه های عرفی بهره برداری از مراتع وجود دارد و این کردستان تنها استان کشور است که فاقد دام عشایر بوده و نمی تواند پذیرای دام عشایر سایر استان ها باشد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به لزوم تمدید پروانه مرتعداری و پرداخت حق علف توسط بهره برداران اظهار داشت: تاکنون بیش از 100 پرونده قضایی برای افراد متخلف که اقدام به ورود دام مازاد بر ظرفیت پروانه مرتعداری کرده اند، تشکیل و به مراجع ذیصلاح جهت رسیدگی ارسال شده است.
کرمی از شهروندان به خصوص کشاورزان و بهره‌برداران روستاها خواست هر گونه تخریب و تصرف افراد سودجو در اراضی ملی، ورود دام مازاد، آتش سوزی و حریق در سطح مراتع و جنگل های استان را با سامانه 1504 به ماموران یگان حفاظت اطلاع دهند تا اقدامات قانونی در این خصوص انجام شود.
وی یادآور شد: در مجموع 67 هزار خانوار روستایی در این استان بهره برداری بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستان 6.5 درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
به گزارش ایرنا، با توجه به مرغوبیت خاک و شرایط آب و هوایی مراتع این استان یکی از غنی ترین مراتع کشور بوده و در مجموع یک هزار و 830 گونه گیاهی در آن رشد می کند.
20 درصد از مراتع استان کردستان جزو مراتع درجه یک (متراکم) بوده و در این مراتع درجه یک سالانه بیش از 450 کیلوگرم علوفه خشک تولید می شود و مابقی را مراتع درجه 2 (نیمه متراکم) تشکیل می دهد.
در استان کردستان حدود یک میلیون و 788 هزار هکتار منابع طبیعی شامل 373 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 414 هزار هکتار مرتع وجود دارد که معادل 61 درصد سطح استان را شامل می شود.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.