به گزارش خبرنگار ایرنا، خالد جعفری روز یکشنبه در کارگروه مخاطرات طبیعی، خشکسالی و سرمازدگی اظهار داشت: خرید تجهیزات پیشگری از بروز خسارت های ناشی از سرمازدگی و تگرگ در استان از جمله اقدامات ترویجی بین کشاورزان برای برون رفت از خسارت حوادث طبیعی است که اکنون این سازمان اجرای پایلوت آن را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: حوادث طبیعی از جمله سرمازدگی و تگرگ امسال در استان کردستان بیش از سه هزار میلیارد ریال به بهره برداران خسارت وارد کرد که در اقتصاد استان قابل توجه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: برای پیشگیری از بروز این میزان خسارت لازم است علاوه بر توجه بیشتر به اقدامات ترویجی، زمینه استفاده از اعتبارات مدیریت بحران در راستای خرید برخی تجهیزات مورد نیاز را فراهم کرد.
جعفری یادآور شد: این سازمان در برنامه های ترویجی خود اجرای 2 طرح نصب سامانه های هوشمند شامل سه سامانه ضد تگرگ و سه سامانه ضد سرمازدگی را به عنوان اقدامی سخت افزاری در کنار آموزش محلول پاشی، استفاده از ارقام مقاوم به خشکی و سرما را در دستور کار خود قرار داده است.
وی گفت: استمهال وام کشاوزان و تامین سود دوران پرداخت از سوی اعبارات مدیریت بحران نیز از دیگر اقدامات مورد پیگیری این سازمان برای حمایت از بهره برداران خسارت دیده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری تنها سه هزار و 500 هکتار از 41 هزار هکتار باغ های استان از سوی کشاورزان بیمه شده است، اظهار داشت: این میزان رقمی بسیار کمی است و برای توسعه سطح پوشش بیمه باید مبلغی به صورت یارانه از محل اعتبارات مدیریت بحران کشور به کشاورزان پرداخت شود.
جعفری افزود: با توجه کاهش وابستگی عرصه دامداری استان به مراتع که موجب شده کمتر از علوفه های مراتع استفاده شود احتمال بروز آتش سوزی های مراتع و جنگل ها به نسبت گذشته بیشتر شده است.
وی اضافه کرد: از این رو با توجه به احتمال افزایش نیم تا دو درجه ای دمای هوا در تابستان انجام اقدامات پیشگیرانه بیشتری در خصوص آتش سوزی در مراتع استان لازم است.
مدیرکل شورای هماهنگی مدیریت بحران استانداری کردستان نیز گفت: تمام خسارت های ناشی از خشکسالی، سرمازدگی و تگرگ وارد شده به بهره برداران استان مستند سازی شده و به معاون اول ریاست جمهوری انعکاس داده ایم که در صورت تامین اعتبار، آسیب کشاورزان را جبران کنیم.
آرتیکاس اقبال توجه به اجباری کردن بیمه پایه در مزارع کشاورزی طبق قانون برنامه پنجم ششم توسعه را خواستار شد و اظهار داشت: تحقق بند سوم ماده 33 مدیریت بحران را نیز پیگیری می کنیم. (این ماده شامل تامین خسارت های وارد شده به بهره داران به صورت بلاعوض است)
وی افزود: طبق برنامه سال گذشته مقر شده بود اعتبارات مربوط به مدیریت بحران از سوی دستگاه های اجرایی از وزارتخانه متبوع خود پیگیری شود که تاکنون فقط اداره کل دامپزشکی استانن گزارش دریافت آن را اعلام به مدیریت بحران اعلام کرده است.
اقبال اضافه کرد: مدیریت بحران بدنبال جذب برخی کمک ها برای بهره برداران زیر پوشش بیمه اجتماعی کشاورزی است که در این خصوص هماهنگی ها با مدیریت مرکزی بیمه تامین اجتماعی انجام گرفته است.
وی در خصوص استفاده از توان نیروهای نظامی و انتظامی برای خاموش کردن آتش احتمالی در مراتع نیز گفت: طبق توافق انجام شده در کارگروه امنیتی و انتظامی استان در صورت گستردگی آتش سوزی این نیاز طبق درخواست فرمانداران و استاندار اجرایی می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه نصب سه سامانه ضد تگرگ و سه سامانه ضر سرمازدگی در باغ های استان کردستان در برنامه کاری قرار دارد، گفت: خرید این سامانه ها نیازمند چهار میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار است.
محمد فرید سپری اظهار داشت: این سامانه ها به صورت الگو در مناطقی که سابقه متعددی در سرمازدگی و تگرگ دارند، نصب می شود.
وی با بیان اینکه این سامانه ها هر کدام حدود 100 هکتار از اراضی را پوشش می دهد، اضافه کرد: سامانه ضد سرمازدگی و تگرگ به صورت هوشمند فعالیت خود را به اپراتور گزارش و کاربر اقدام به فعال کردن آن می کند.
سپری یادآور شد: این سامانه ها همسو با اقدامات جهاد کشاورزی برای توسعه اقدامات ترویجی برای پیشگیری از خسارت های سرمازدگی و تگرگ در استان انجام می شود که در کنار آن توسعه فعالیت های ترویجی از جمله محلول پاشی، تهیه دستور العمل فنی و اجرایی سایبان ها در مزراع و اجرای سایبان ضد تگرگ به طول 300 متر از دیگر اقدامات این سازمان است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان نیز در این کارگروه با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص پیشگیری از حوادث آتش سوزی در مراتع استان گفت: استفاده از توان نهادها از جمله سازمان های مردم نهاد و بسیج از برنامه های اداره کل در زمان بروز آتش سوزی است.
سعدی نقشبندی اظهار داشت: در این خصوص علاوه بر اقدام برای انعقاد تفاهم نامه برای همکاری با سپاه بیت المقدس و لشکر 28 پیاده ارتش جمهوری اسلامی توانسته ایم 2 هزار و 411 نفر را در قالب همیاران محیط زیست و منابع طبیعی جذب کنیم.
وی انجمن های مردم نهاد را از بازوهای اصلی این اداره کل در پیشگیری از وقوع آتش سوزی و خاموش کردن آن هنگام وقوع دانست و تاکید کرد: احداث سیستم های حفاظتی در مراتع، احداث جاده های دسترسی و نصب تابلوهای هشدار دهنده از جمله اقدامات لازم در کاهش آتش سوزی ها است.
نقشبندی با اشاره به اینکه مراتع و جنگل های زاگرس 54 درصد از آتش سوزی ها در کشور را به خود اختصاص داده اند، یادآور شد: علت 72 درصد از آتش سوزی ها در جنگل ها و مراتع نامعلوم، 23 درصد سهوی و پنج درصد نیز عمدی است.
به گزارش ایرنا، طبق اعلام مدیریت بحران استان کردستان حوادث طبیعی از جمله بارش تگرگ و سرمازدگی به باغات، مزارع و واحدهای دام و طیور این استان سه هزار و 860 میلیارد و 865 میلیون ریال خسارت وارد کرده است.
در این خسارت ها 22 هزار و 867 هکتار از باغات، 538 هزار هکتار و 804 هکتار از مزارع، 392 راس دام، 6 هزار قطعه طیور و 200 قطعه ماهی متحمل خسارت شدند.
بخش زراعت با 132 میلیارد و 584 میلیون ریال، دام با یک میلیارد و 424 میلیون ریال، طیور با 820 میلیون ریال، آبزیان (ماهی) 30 میلیون ریال در رتبه های بعدی قرار دارند و باقی خسارت ها در سایر موارد است.
استان کردستان یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم معادل 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی معادل 12 درصد دارد.
کردستان سه میلیون و 199 هزار راس دام سبک و سنگین، 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن 115 هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که 320 هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود 800 هزار تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود 48 هزار تُن است.
کردستان دارای 43 هزار هکتار باغ است و حدود 577 هزار هکتار اراضی آبی و دیم این استان زیر کشت گندم و جو رفته است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.