به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پیش از این در مصوبه ای پیله وران نسبت به واردات پوشاک و کالاهایی که نمایندگی مجاز در کشور دارند، منع شده بودند اما با رایزنی های انجام گرفته این محدودیت تا سه ماه برداشته شد.
وی افزود: فرصت سه ماهه به منظور بررسی مجدد با توجه به شرایط پیله وران و خواست آنان برای تجدید نظر در خصوص ورود کالاهایی است که آنان درخواست وارد کردن آنها را دارند.
مرادنیا اضافه کرد: همچنین طبق مصوبه هیات دولت تخفیف سود بازرگانی حاصل از مبادلات کالا برای هر مرزنشین هفت میلیون ریال و هر خانوار تا سقف چهار نفر 2٨ میلیون ریال در ماه است که این افزایش می تواند کمک بزرگی در معیشت مردم مرزنشین باشد.
استاندار کردستان یادآور شد: سود اختصاص یافته در کل مناطق و استان‌های مشمول طرح در کشور 42 هزار میلیارد ریال در سال بود و در طرح جدید باید میان پیله‌ور و تاجر برای ورود کالا توافق صورت گیرد تا زمینه انتفاع مناسب طرفین فراهم شود.
وی از ملکف شدن استانداران سه استان کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه برای تعیین تکلیف و راه اندازی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی خبر داد و گفت: استانداری کردستان سال گذشته فعالیت های خود را به صورت متمرکز و جدی بر راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی بانه و مریوان معطوف کرده و ادامه می دهد.
مرادنیا تاکید کرد: طبق مفاد جدید آیین نامه ساماندهی مبادلات مرزی در بازارچه های موقت کالاها به صورت تجمیعی از شهرستان های مرزی ممنوع است که این مهم نقش بسزایی در رونق کسب و کار بازاریان دارد.
وی در خصوص بازگشایی بازاچه سیف سقز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران ممانعتی در فعالیت از این مرز نمی دید و طرح توسعه زیرساخت های این بازاچه را نیز از مدتی پیش آغاز کرده اما بدلیل عدم رغبت مسئولان اقلیم کردستان عراق، توسعه زیرساخت ها به صورت موقت متوقف شده است.
مرادنیا یادآور شد: استانداری کردستان از طریق کنسولگری جمهوری اسلامی در سلیمانیه و اربیل همچنان پیگیر رفع مشکل مرز بازارچه سیف سقز است تا بتوانیم از توان آن برای بهبود معیشت مرزنشینان استفاده کنیم.
استان کردستان 227 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد که در امتداد این مرز پنج معبر پیله وری ایجاد شده بود که در طرح آیین نامه ساماندهی مبادلات در بازارچه های غیررسمی و موقت مرزی چهار مورد از این معابر شامل معابر گله سور و هنگ ژال بانه، معابر خانم شیخان و پیران مریوان و مله خورد سروآباد مورد توجه قرار گرفته است.
در این طرح، معابر پیله وری کردستان برای ارائه خدمت به 23 هزار و 392 خانواده مرزنشین در سه شهرستان بانه، مریوان و سرآوباد پیش بینی شده است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.