در این مطلب آمده است: عذرخواهی کردن در نگاه اول شاید ساده به نظر برسد، اما یکی از پیچیده‌ترین مسائل مربوط به روابط انسانی است. به عقیده یک روان ‌درمانگر غربی، عذرخواهی خالصانه ابزار قدرتمندی برای حاکم کردن صلح و آرامش و مسئولیت تاثیر کارهای خود را بر دیگران پذیرفتن است.
استاندار کردستان در آستانه دومین سال رای مردم کردستان به حجت‌الاسلام روحانی رییس جمهوری با انتشار گزارش هشت ماهه حضورش در کردستان گفته اگر کوتاهی و قصوری در خدمت به مردم شریف کردستان شده، طلب حلالیت نموده و امیدوارم عذر من را در کمبود امکانات و اعتبارات و محدودیت‌های قانونی واداری بپذیرند. این گفتار می‌تواند ترجمان احیای سنت نیکوی عذرخواهی در برابر مسئولیتی که از شهروندان داریم، باشد.
بپذیریم مسئولیت داریم و بپذیریم در قبال مسئولیت مان قصور در خدمت و کمبود امکانات و اعتبارات و انحراف برنامه‌ها می‌تواند وجود داشته باشد.
بپذیریم در برابر حقوق عمومی ملت مسئول هستیم و بپذیریم دانسته و نادانسته ممکن است اشتباهی از ما سرزده باشد و بپذیریم که عذرخواهی از ملت بهتر از شانه خالی کردن است.
همه نیک می‌دانیم که عذرخواهی غایب بزرگ جامعه بویژه بخش مدیریتی و اداری ما است، برای هر مدیری این احتمال می‌توان رخ نماید که در انجام وظایف و تکالیفش به هر دلیل کوتاهی پدید آید و یا مانعی بر انجام مسئولیتش به وجود آمده باشد و احیانا از انجام ‌وظیفه که بر عهده‌ گرفته، برنیامده باشد؛ پس بی‌مناسبت نیست که اگر مدیری در هر سطحی از انجام آنچه تعهد کرده ناتوان مانده باشد از مردم عذرخواهی کند خواه مردم نپذیرند و خواه مردم بپذیرند و کام دل برآید.
با این ‌حال کردستان کمتر بخاطر دارد که مقامات ارشدش در مکتوبه‌ ای ماندگار از مردم عذرخواهی کنند؛ از این ‌رو است که عذرخواهی استاندار دولت دوازدهم در کردستان به‌ عنوان رفتاری قابل ‌توجه به چشم بیاید.
چه اینکه این دولت با وعده و پیمانی از مردم رای گرفته است و اگر دولت در ایفای برخی موارد آن پیمان ناتوان مانده باشد پسندیده است مجری سیاست‌های دولت و یا هر مسئولی در دیگر بخش‌ها از حقوق ملت صادقانه به مردم بگوید آن بخشی که او نمایندگی‌ اش را می‌کند از اجرای فلان برنامه و پیمان ناتوان مانده‌اند که مردم تکلیف خود را بدانند چه اینکه آشکار است با این کار اعتماد جامعه به مدیرانش افزون‌تر شود.
عذرخواهی صادقانه و توضیح شفاف و روشن مقامات قطعا به بهبود روند رابطه دولت - ملت یاری می‌رساند و فضای بی‌اعتمادی را برمی‌چیند.
اینک که نماینده ارشد دولت پیشتاز این اقدام نیکو در استان کردستان شده است امید می‌رود مقامات میانی و دیگر مدیران با تأسی به او این مسیر گشوده را در موارد احتمالی بیازمایند تا این سنت احیا شده همچون جوامع مترقی جاری و ساری باشد و مردم بیش ‌از پیش به خدمتگزاری خدمتگزاران شان ببالند.
منبع: هفته نامه سیروان
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.