به گزارش روز جمعه ایرنا، امیر قادری در جلسه بررسی مشکلات پروژه های عمرانی شهرستان مریوان اظهار داشت: یکی از دغدغه های جدی در این شهر جمع آوری و هدایت آب های سطحی و همچنین فاضلاب بویژه در مناطق نزدیک به دریاچه زریوار است.
وی افزود: با توجه به اولویت دار بودن این مساله، 29 میلیارد ریال اعتبار از محل ماده 10 و 12 که اعتبارات مربوط به حوادث است برای جمع آوری فاضلاب در محلات سردوشی و استادیوم و سایر نقاط همجوار به زریوار در نظر گرفته شد تا شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان و امور آبفای شهری مریوان حداکثر در مدت 5 ماه کار ساماندهی این محلات را به اتمام برساند.
معاون عمرانی استاندار کردستان تاکید کرد: مابقی اعتبار مورد نیاز را نیز شرکت آبفا از محل منابع داخلی تأمین می کند تا با اجرای این پروژه دیگر فاضلابی از سمت شهر وارد زریوار نشود.
قادری یادآور شد: در گذشته نیز اقداماتی در خصوص جمع آوری فاضلاب 7 روستای ضلع غربی زریوار توسط آبفا و سپس آب و اضلاب روستایی انجام شد و هم اکنون کار ساماندهی فاضلاب 3 روستای ضلع شرقی در حال اجرا است تا از سمت روستاها نیز فاضلاب وارد دریاچه زریوار نشود.
معاون استاندار کردستان تاکید کرد: این طرح هم اکنون 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تامین اعتبار تا اواخر شهریور امسال به بهره برداری برسد.
قادری گفت: در بخش فاضلاب روستایی نیز فاضلاب سه روستای کولان، سیف و محمده با انتقال به تصفیه خانه شهری از ورود آن به داخل دریاچه جلوگیری می شود که برای این طرح نیز 13 میلیارد ریال هزینه می شود و هم اکنون این طرح دارای 40 درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی بر ضرورت تقویت فضاهای آموزشی در این شهرستان تاکید کرد و اظهار داشت: در این حوزه لازم است عدالت در توزیع اعتبارات برای شهرستان مریوان بیشتر لحاظ شود.
معاون استاندار کردستان با تاکید بر اینکه شهرداری مریوان باید وظایف خود را بهتر و دقیق تر انجام دهد، افزود: ماده 100 قانون شهرداری ها، مسئولیت کنترل ساخت و ساز را برعهده شهرداری گذاشته است، اما ضروری است نیروی انتظامی، دادگستری و فرمانداری کمک کنند تا شهرداری مریوان بتواند ساخت و ساز را بهتر کنترل و مدیریت کند.
قادری اضافه کرد: شهرداری مریوان به مانند سایر دستگاه ها از ظرفیت اسناد خزانه برای اجرای پروژه های خود استفاده کند؛ چرا که این ظرفیت یک ابتکار توسط دولت برای کمک به پروژه های عمرانی است و در دنیا هم جواب داده است.
وی با اشاره به قانون استفاده کنندگان غیرمجاز از انشعاب آب و برق و گاز، گفت: اگر شهرداریها مانع ساخت و ساز غیرمجاز شوند، دستگاه های خدمات رسان هم دلیلی برای واگذاری انشعابات به این قبیل ساخت و سازها ندارند.
معاون استاندار کردستان اظهار داشت: یکی از راهکارهای کنترل ساخت و ساز، بالا بردن هزینه تخلف، بویژه در زمین های با ارزش افزوده بالا است که این معهم کار شورای شهر است و باید با سازوکارهایی این بستر را فراهم کند.
قادری در پایان این جلسه با بیان اینکه راه روستایی استان رتبه آخر را در کشور دارد، گفت: در سطح استان نیز راه روستایی شهرستان های سقز و مریوان در رده های آخر هستند و باید در توزیع اعتبارات راه روستایی آنها در سال 97 ویژه تر دیده شود.
معاون عمرانی استاندار کردستان همچنین در جلسه ستاد ساماندهی خدمات سفر شهرستان مریوان گفت: کردستان استانی گردشگرپذیر است، اما شهرهای مریوان و بانه به دلیل طبیعت بکر و جذاب و پتانسیل مرز و تجارت، توریستی تر هستند.
قادری با بیان اینکه بسیاری از مسافران وارده به کردستان به قصد سفر به این دو شهر وارد مرکز استان می شوند، گفت: مریوان با توجه به جاذبه های فراوانی که دارد به تنهایی می تواند در توسعه استان مؤثر باشد.
وی بر ضرورت تسهیل دسترسی گردشگران به شهر مریوان تأکید کرد و افزود: ایجاد نقاط مکث در محور توریستی مریوان و سروآباد و اورامان می تواند در جلوگیری از خستگی مسافران و گردشگران مؤثر عمل کند.
معاون عمرانی استاندار تقویت زیرساخت های حوزه گردشگری در استان و شهرستان مریوان را یک نیاز دانست و تاکید کرد: البته این کار تنها وظیفه دولت نیست و باید بستر حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی در این عرصه فراهم شود.
معاون عمرانی استاندار کردستان در پایان سفر به شهرستان مریوان، در جلسه ای با فرماندار، شهردار و اعضای شورای شهر مریوان نیز حضور یافت، در این سفر از پروژه های کنارگذر غربی، مصلی، مدرسه 9 کلاسه خیرساز، پروژه ایجاد و جمع آوری شکبه فاضلاب روستاهای حاشیه زریوار و پروژه ایجاد زیرساخت بازارچه مرزی خانم شیخان بازدید کرد و دستورات لازم برای تکمیل هرچه سریعتر این طرح ها را صادر کرد.
همچنین با حضور معاون عمرانی استاندار، جاده آسفالته روستای خاو (از آخرین روستاهای مرزی مریوان) به طول 1400 متر و با هزینه 600 میلیون تومان افتتاح شد.
پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آن که بیست و سومین عضو تالاب کنوانسیون رامسر است دارای حجم تقریبی آب بیش از 30 میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می شود.
طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب 2 و 6 متر است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از 2 طرف غرب و شرق با کوه های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل می دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون 97 نوع پرنده، 31 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و 17 گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه هایی از گیاهان خاردار و گونه های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می دهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه های غیربومی این دریاچه است.
شهرستان مرزی مریوان در فاصله 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
3020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.