به گزارش ایرنا، عبدول عزیز نیان روز یکشنبه در آیین بازید از پروژه تامین امنیت غذایی ایران- ایکاردا در شهرستان کامیاران در خصوص میزان تحقق یافتن هدف این پروژه که افزایش 25 درصدی تولیدات کشاورزی در اراضی دیم است، افزود: جواب این سوال باید بعد از اتمام زمانبندی پنج ساله برای اجرای این پروژه داده شود.
وی با اشاره به اینکه پیشرفت کشاورزی در ایران نیازمند ورود بخش تکنولوژی و تحقیقات به مزارع است، اظهار کرد: یکی از اهداف همکاری ایران با ایکاردا ورود به این بخش و درگیر کردن کشاورزان با دنیای تکنولوژی جدید است.
عزیز نیان همکاری ایران و ایکاردا را بسیار امیدوار کنند دانست و اضافه کرد: برای تحقق تمام اهداف این پروژه باید علاوه بر کشاورزان و مسئولان این حوزه، بانک نیز با پرداخت تسهیلات به این عرصه به صورت جدی وارد شوند.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین دلایل کندی حرکت پیشرفت در این حوزه کشاورزی عدم اعتماد به تکنولوژی و علمهای نوین است، گفت: تکنولوژی های جدید حوزه کشاورزی باید در قالب چنین طرح های از قفس های آزمایشگاه ها خارج و برای اعتماد سازی در معرض دید کشاورزان و تولید کنندگان قرار گیرد.
هماهنگ کننده پروژه تامین امنیت غذایی ایران- ایکاردا با اشاره به اینکه این پروژه در چهار استان ایران در حال اجرا است، افزود: این پروژه علاوه بر بالا بردن عملکرد تولید در مزارع دیم برای ورود اطلاعات و تکنولوژی های جدید به مزارع کشاورزی این استان نیز است.
وی استفاده از دست آوردهای و تکنولوژی های نوین حوزه کشاورزی را نیازمند همکاری تمام سهامدران این عرصه دانست و اظهار کرد: چگونگی عملکرد بخش ترویج در این حوزه موثر خواهد بود.
عزیز نیان این نوع پروژه ها را فرصتی مناسب برای پر کردن شکاف میان بخش تکنولوژی و تحقیقات با کشاورزان دانست و اضافه کرد: این مسئله باید به عنوان هدفی مهم در این پروژه دنبال شود زیرا تا زمانی که کشاورز این مهم را نپذیرد پیشرفت دلخواه حاصل نخواهد شد.
وی ترویج کشاورزی حفاظتی را یکی از مهمترین دست آوردهای این برنامه در ایران بیان کرد و گفت: برای بررسی و حل مشکلات در این پلات فرم ها تمامی سهامدارن حوزه کشاورزی باید در این محل حضور داشته تا با شنیدن نظرات آنان بتوان اقدامات موثری انجام داد.
عزیز نیان بازدید مداوم کشاورزان منطقه از این پلات فرم ها را ضرورتی برای تحقق اهداف این پروژه بیان کرد و افزود: برای استفاده و ترغیب سایر کشاورزان از تکنولوژی های جدید در حوزه کشاورزی بازدیدهای مکرر و اعلام نتایج عملکردی این مزارع به آنها باید صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، در اجرای طرح ایران - ایکاردا سال اول 700 هکتار، سال دوم 17 هزار و 750 هکتار کشت شده و در سال سوم 86 هزار و 500 هکتار، در سال چهارم 257 هزار و 700 هکتار و در سال پنجم نیز 342 هزار و 800 هکتار از اراضی دیم کردستان تحت پوشش این طرح قرار می گیرد.
2 میلیون هکتار اراضی دیم در چهار استان مورد هدف طرح افزایش بهره وری نظام های تولیدی غلات محور و افزایش بهره وری گندم و نظام های زراعی گندم بنیان در ایران با سازمان های بین المللی موسوم به ایران - ایکاردا وجود دارد.
ایکاردا (ICARDA) سازمان تحقیقات بین المللی در مناطق خشک در شهر حلب سوریه مستقر است و طرح های تحقیقاتی این سازمان در کشورهای آسیای میانه از جمله ترکیه، ایران، افغانستان، سوریه و کشورهای عربی مورد تطبیق قرار گرفته است.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی است به طوری که سالانه حدود 2 میلیون 400 هزار تن انوع محصولات در آن تولید می شود.
7349/ 3020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.