به گزارش خبرنگار ایرنا بهمن مرادنیا روز دوشنبه در نشست هم اندیشی نخبگان و استعدادهای برتر کردستان با استاندار افزود: یک جوان 24 ساله 20 هزار میلیارد ریال گردش مالی داشته است که این را نمی توان کولبری نامید.
وی اضافه کرد: شیوه معیشت و زندگی کولبران در شان مردم نیست و دولت می خواهد شیوه ای که سود و منافع آن برای مردم باشد برقرار شده و کولبری حذف شود.
وی اظهار کرد: افرادی با ترانزیت کالا به عراق و وارد کردن آن بوسیله کولبران به داخل مرز به سودهایی می رسیدند که نفعی از آن به کولبر نمی رسید و حداقل بهره را از آن می برد.
وی یادآور شد: اکنون دولت مقرر کرده است به جای ترانزیت کالاها به عراق این کالاها در خود مرز ایران تخلیه شود و همزمان کارت مرزنشینان هم وجود دارد و می توانند از آن بهره ببرند.
مرادنیا با اشاره به برخی از اشکالات طرح گفت: پنج ماه پیگیر اصلاح طرح در دولت بودم که اکنون دولت برای تغییراتی در طرح موافقت کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش سهم اراضی استان کردستان از آب های سطحی اشاره کرد و افزود: سهم اراضی استان از آب های سطحی از 2 هزار و 600 هکتار اکنون به 51 هزار هکتار رسیده است اما باز هم به هیچ وجه قابل قبول نیست و پیگیر افزایش آن هستیم.
استاندار کردستان اضافه کرد: معتقدیم تخصیص آب برای کردستان می تواند زمینه ساز یک تحول بنیادی باشد که در راستای افزایش این سهم تلاش می شود.
مرادنیا در این نشست از رئیس بنیاد نخبگان استان خواست که افرادی را به او معرفی کند تا به عنوان مشاور استاندار حکم گرفته و به طور مستمر در بخش های مختلف به بررسی امور و ارائه پیشنهاد بپردازند.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان هم در این نشست هوش و استعداد را یک نعمت و موهبت دانست و گفت: ماموریت ما در بنیاد شناسایی نخبگان، توانمندسازی آنها و بسترسازی برای تعامل میان نخبگان با بخش هایی همچون صنعت و مدیریت است.
رحمت صادقی افزود: 450 نفر از میان افراد برتر المپیادها، دانش آموختگان برتر دانشگاه ها، مخترین و دیگر نخبگان مشمول دریافت تسهیلات از بنیاد شده اند.
وی اظهار کرد: بنیاد حمایت از استعدادهای برتر کردستان را هم تاسیس کردیم و با کمک خیرین به این استعدادها جوایز و تسهیلات پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: برگزاری اردوی جهادی با هدف انجام کارهای عام المنفعه توسط نخبگان و تاسیس شورای سرآمدان علم و فرهنگ شهرستان ها از دیگر فعالیت های بنیاد نخبگان بوده است.
یک عضو هیات علمی دانشگاه و دانش آموخته برتر هم در این نشست گفت: طرح هایی که ارگان ها و صنایع به دانشگاه ها می دهند به مراحل آخر رسیده و وقت زیادی برای ارائه پروپوزال ندارد که درخواست داریم استانداری این پروسه را قانونمند کند.
آرمان صادقی اظهار کرد: دانشگاه ها آزمایشگاه های مناسبی ندارند و با اعتبارات کنونی تجهیز یک دانشگاه سال ها زمان می برد.
وی اضافه کرد: پیشنهاد می کنم اعتباراتی به عنوان جوایز به چند نفر از اساتید برای ایجاد آزمایشگاه اختصاص داده شود.
مظهر ادوایی برگزیده جایزه تحصیلی هم در این نشست گفت: باوجود اینکه استان کردستان هزار نسخه خطی دارد و با سه میلیون برگ سند در رتبه چهارم کشوری قرار گرفته، اما اسناد ملی کردستان زیر نظر استان همدان قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: ضرورت دارد با کمک مسئولین استانی، شعبه ای از اسناد ملی در استان کردستان ایجاد شود تا استان فرهنگ و هنر برای تهیه یک برگ سند مرتبط با خود مجبور نباشد به همدان و تهران رجوع کند.
سارا سلیمانی مدیر گروه معماری دانشگاه کردستان و رتبه برتر کنکور گفت: از ظرفیت نخبگان و دانش آموختگان برتر در اتاق های فکر و در قالب مشاوره بهره گرفته نمی شود.
وی در رابطه با توسعه کردستان اضافه کرد: شرایط و زیرساخت های لازم برای گسترش گردشگری در کردستان ایجاد نشده این در حالی است که می توان با جدی تر گرفتن توریسم به توسعه کردستان کمک مهمی کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور راه یاب ملل هم در این نشست گفت: فارغ التحصیلان دانشگاه از توانایی لازم برخوردار نیستند و دانشگاه باید بر روی افزایش مهارت ها و دانش آنها بیشتر کار کند.
مظفر بیگلر با بیان اینکه شاخصی برای اندازه گیری عملکرد مدیران وجود ندارد، افزود: کار توسعه دشوار نیست و تنها نیاز به مدیرانی کارآمد دارد.
الزام ادارات به پرداخت اعتبارات پژوهشی، ایجاد رشته های جدید و بین رشته ای در دانشگاه های کردستان برای خروج از رکود در رشته ها، پرداخت تسهیلات بیشتر به متخصصین و شرکت دادن متخصصین و نخبگان در پروژه ها از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست 2 ساعت و نیمه که اعضای شورای علمی بنیاد نخبگان هم حضور داشتند، مطرح شد.
6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.