به گزارش خبرنگار ایرنا، استان کردستان به سبب داشتن آب و هوای مساعد، خاک مناسب و آب فراوان می تواند یکی از قطب های تولید گل های زینتی کشور باشد اما برغم داشتن این پتانسیل ها، تولید سالانه گل های زینتی در این استان مناسب نیست و کردستان در رتبه 24 کشور از این حیث قرار دارد.
استقبال کم سرمایه گذاران این استان برای گسترش مزارع گل های زینتی و افزایش تولید سالانه، نبود بازارهای مصرف داخلی و خارجی این محصول و پایین بودن سرانه مصرف گل را می توان از عوامل آمار پایین تولید گل در استان کردستان دانست.
در حالیکه کشورهای پیشرفته جهان میزان سرانه مصرف گل های زینتی سالانه بیش از 60 شاخه گل برای هر شهروند است اما در ایران این تعداد کمتر از پنج شاخه و در کردستان کمتر از میانگین کشوری است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی کردستان می گوید: در این استان 2 واحد تولید گل های زینتی فعال با بیش از 14 هزار مترمربع مساحت وجود دارد و سالانه بیش از یک میلیون و 400 هزار شاخه انواع گل زینتی را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می کنند.
اردشیر پورحبیبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اخذ مجوزهای لازم برای احداث یک واحد دیگر تولید گل به مساحت 60 هزار مترمربع گفت: در این واحدها بیشتر گل رُز در رنگ های متفاوت و از ارقام تجاری تولید می شود.
وی اظهار کرد: خرید تضمینی گل های زینتی و حضور در بازارهای جهانی می تواند یکی از مشوق های مهم برای سرمایه گذاری در این بخش و افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی این استان باشد.
پورحبیبی یادآور شد: این استان به سبب داشتن آب و هوا و زمین های مساعد برای کاشت گل های زینتی و همجواری با اقلیم کردستان عراق می تواند پتانسیل خوبی برای گسترش تولید این محصول و درآمدزایی داشته باشد.
وی با اشاره به ضرورت شناسایی توانمندی ها و استعدادهای بالقوه و بالفعل در زمینه تولید و صادرات انواع گل و گیاه زینتی در استان افزود: با اتخاذ راهکارهای مناسب و برطرف کردن موانع، می توان به سهولت سالانه میلیون ها دلار از صادرات این محصول کسب درآمد و اشتغالزایی مناسبی را برای نیروی کار استان فراهم کرد.
پورحبیبی با اشاره به حمایت های سازمان جهادکشاورزی کردستان از متقاضیان احداث واحدهای پرورش گل اضافه کرد: این سازمان ضمن استقبال از اجرای طرح پرورش گل و گیاه زینتی، متقاضیان را برای تسهیلات با بهره 6 تا 10 درصد به بانک ها معرفی می کند.

** صادرات 516 تُن گل و گیاه از گمرک کردستان
مدیرکل گمرکات استان کردستان نیز با اشاره به صادرات انواع گل های زینتی (شاخه بریده) و خشک از مرز باشماق مریوان گفت: سال گذشته بیش از 516 تُن انواع گل به ارزش یک میلیون و 522 هزار دلار از مرز باشماق به مقصد عراق صادر شده است.
بختیار رحمانی پور با اشاره به اینکه این مقدار سال قبل 128 تُن بود، افزود: صادرات گل و گیاه در سال 96 در مقایسه با سال قبل از آن از نظر وزنی 304 درصد و از نظر ریالی 70 درصد افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: منشاء اصلی گل های زینتی صادر شده از مرز باشماق مریوان، واحدهای تولیدی کردستان بود ولی بخشی دیگر از این محصول در استان های همجوار تولید و برای صادرات به این مرز منتقل شده بود.
گسترش تولید و صادرات گل های زینتی در کردستان می تواند به عنوان یکی از پتانسیل های خوب مورد توجه بیشتر مسئولان دولتی و سرمایه گذران بخش خصوصی قرار گیرد و زمینه را برای حضور موثرتر در بازارهای منطقه ای و حتی جهانی این محصول فراهم کند.
در صورت حمایت بیشتر مسئولان، کردستان به سبب داشتن شرایط مناسب آب و هوایی برای پرورش گل های زینتی و نزدیکی به مرز و بازار مصرف خارجی می تواند به یکی از قطب های تولید و صادرات این محصول در غرب کشور تبدیل شود.
ایران از جمله کشورهای است که با مشکل کم آبی و خشکسالی روبرو است که می توان با احداث مزارع گلخانه ای، ضمن افزایش تولید و بهره وری بیشتر از مصرف منابع آب و خاک جلوگیری کرد.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.