به گزارش خبرنگار ایرنا، کوروش مرادی روز سه شنبه در نشست با دهیاران و شوراهای روستاهای شهرستان بانه اظهار کرد: از طرح های اشتغالزایی پایدار روستایی در این شهرستان استقبال نشد و نسبت به دیگر مناطق استان، تقاضا برای دریافت تسهیلات کمتر بوده است.
وی افزود: کارمزد تسهیلات اشتغالزایی برای روستاهای مرزی 4 درصد و روستاهای غیر مرزی 6 درصد است که باید از این اعتبارات در راستای اشتغالزایی و کاهش بیکاری در روستاها بیشتر استفاده کرد.
مرادی با بیان اینکه اعتبارات باید در سال مالی خود هزینه شود، تاکید کرد: بودجه دهیاری های استان در سال گذشته 2 برابر شد ضمن اینکه مانده بودجه پارسال که 37 میلیارد ریال بود به بودجه امسال منتقل شد.
وی یادآور شد: باقی مانده اعتبارات بدلیل کم کاری شوراهای اسلامی و نبود برنامه خاص در روستاهاست که انتظار داریم شوراها در سال جاری اعتبارات را با برنامه ریزی مناسب هزینه کنند.
مرادی گفت: اعتبارات سال 95 روستاهای استان 340 میلیارد بود که در سال 96 این اعتبارات به 630 میلیارد ریال افزایش یافت که به تناسب جمعیت روستایی هر شهرستان اختصاص می یابد.
وی اضافه کرد: روند گازرسانی در روستاهای کردستان در سه سال اخیر مثبت بود و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده امسال 98 درصد روستاهای استان از نعمت گاز برخوردار می شوند.
مرادی با بیان اینکه تنها 65 درصد مردم روستاهای استان از آب شرب لوله کشی بهره مند هستند، افزود: برای تامین آب شرب در بعضی نقاط روستایی با مشکل مواجه هستیم.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کردستان یادآور شد: حقوق دهیارها بر اساس قانون کار پرداخت می شود ولی حقوق دهیارانی که پاره وقت کار می کنند با دهیارانی تمام وقت تفاوت دارد.
فرماندار بانه هم در این نشست گفت: یکی از مهمترین دغدغه های ما در شهرستان اشتغال روستایی است که باید برای حل این مشکل، پروژه های عمرانی و اشتغالزایی در روستاها تعریف و اجرا شود.
محمد فلاحی اظهار کرد: برای اشتغال روستایی در سال گذشته 100 میلیارد ریال تسهیلات با کار مزد 4 درصد پرداخت شده است.
رئیس شورای اسلامی استان کردستان نیز در سخنانی با اشاره به ظرفیت شوراها در بحث حل مسائل و مشکلات گفت: در استان 4160 نفر عضو شورای روستاها و 161 نفر در شوراهای اسلامی شهرها فعالیت می کنند که ظرفیتی برای حل مشکلات هستند.
ابوبکر درویشی افزود: شوراهای اسلامی بازوان قدرتمند دستگاه های اجرایی هستند و دغدغه آنها حل مشکلات و مسائل جامعه است و امیدوارم دولت به جایگاه شوراهای اسلامی بیشتر توجه کند.
وی بازنگری طرح های هادی روستایی را یکی از مشکلات اعلام کرد و یادآور شد: برخی طرح های هادی که در سنوات گذشته اجرا شده مشکلات زیادی دارند.
به گفته درویشی، شوراها در اجرای طرح های هادی، ترسیم نقشه ها و تفکیک زمین دخالت نکردند ولی بعد از اجرا رفع مشکلات بر عهده شوراها گذشته شد.
وی ادامه داد: باید با دهیاران و شوراها قبل از ترسیم نقشه و تفکیک زمین ها برای اجرای طرح های هادی مشورت شود تا مشکلات این طرح ها به حداقل برسد.
درویشی اظهار کرد: نامناسب بودن برخی جاده های روستایی باعث شده تعدادی از روستاییان مجبور به مهاجرت شوند این در حالیست که بسیاری از روستاها ظرفیت های خوبی برای توسعه گردشگری، رونق کشاورزی و دامپروری دارند.
جمعیت روستایی استان کردستان 470 هزار نفر است و جمعیت روستایی شهرستان بانه 30 هزار نفر است که در چهار بخش نمشیر، آرمرده، ننور و بخش مرکزی زندگی می کنند.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
7469/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.