به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا عصر یکشنبه در همایش روز ملی شوراها اظهار کرد: گفته می شود واحدهای تولیدی با بحران مواجه اند و بیکاری وجود دارد و از سویی هم می گویند مرزها بدون حضور گمرک باشد که این کار به تولید داخلی آسیب می رساند.
وی با تاکید بر اینکه پیگیری های ما برای حل مشکل تجار از طریق مجاری قانونی ادامه دارد، افزود: نباید شرایطی ایجاد کرد که نگاه به استان کردستان امنیتی شود که این کار، غیر از تحمیل هزینه نتیجه دیگری نخواهد داشت.
مرادنیا با بیان اینکه معیشت مرزنیشینان از اهمیت زیادی برای مسئولان برخوردار است، اضافه کرد: بخشی از معیشت مردم منطقه به مرز واسته است اما افرادی نیز از همین طریق منافع کلانی بدست می آورند لذا در برابر اجرای قانون مقاومت می کنند در حالیکه افرادی امور روزمره شان به ورود کالا از مرز بستگی دارد.
وی یادآور شد: کسانی با خرید اجناس از چین از طریق بندر آن را وارد کشور کرده و با پرداخت حق ترانزیت آن را به عراق منتقل کرده سپس به وسیله کولبران این کالاها را مجدد وارد کشور می کنند که این کار به تجارت ما در کردستان تبدیل شده بود.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه دولت درصدد برآمد سامانی به وضعیت مرزها بدهد، گفت: مقرر شد اجناس از کشور خارج نشود و در همان بازارچه های مرزی تخلیه و پس از انجام فرآیند قانونی توسط گمرک وارد کشور شود.
وی یادآور شد: در جلساتی که در روزهای اخیر به همین منظور در تهران با حضور مسئولان کشوری برگزار شد قرار شد با توجه به وضعیت معیشتی مرزنیشینان شرایط را تعدیل کرده و تخفیف هایی برای رفع برخی محدودیت های مرزی به صورت مقطعی در نظر گرفته شود.
مرادنیا افزود: این تصمیمات در استان به دولت ارسال شده تا با اصلاحیه بر مصوبه قبلی، مصوبه ای جدید داشته باشد و سپس آن را برای اجرا به استان ابلاغ کند.
استاندار کردستان اظهار کرد: بیش از 10 جلسه با مسئولان در وزارت کشور در حصوص مرز تشکیل شد تا امتیازاتی به مرزنشینان این استان داده شود اما نظر آنها بر این بود که دیگر استان های مرزی نیز این امتیازات را درخواست می کنند و اجرای آن با مشکل مواجه می شود.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.