به گزارش خبرنگار ایرنا، هنرمندان پس از پشت سر گذاشتن مشکلات و بروکراسی اداری گرفتن مجوز، با مشکل اصلی و جدی تری مواجه می شوند و آن دغدغه بازگشت سرمایه و کسب درآمد از فروش آثار است.
یک هنرمند بعد از زحمات زیادی که برای آفرینش یک اثر می کشد در گام اول باید دنبال حامی مالی باشد تا بتواند اثر خود را به بازار عرضه کند.
پس از طی همه این راه ها و عرضه شدن آثار، نگرانی دیگری به میان می آید و آن حق کپی رایت یا حق انتشار است، عادتی که در جامعه ماندگار شده و بسیاری افراد پس از تولید یک اثر هنری به جای خرید آن بدنبال کپی می روند و با این کار خود بزرگترین ضربه را به اثر هنری و هنرمند می زنند.
فواد پیشوا یکی از خوانندگان کُردستانی پس از گذشت چهار سال از کسب مجوز توانست آلبوم دوم خود را رونمایی کند.
او می گوید هنرمندان بزرگ کشور هم با استرس کاری را تولید می کنند و نگران کسب درآمد از آثار خود هستند، ضمن اینکه بسیاری از هنرمندان با هدف حضور در بازار، کارهای خود را ارائه می کنند تا بتوانند بعدا از طریق کنسرت کمبودهای مالی کار را جبران کنند.
پیشوا به مشکل دیگری که گریبان گیر هنرمندان کردستانی در مناطق کُردنشین می شود نیز اشاره کرد و افزود: در این مناطق نه از سی دی (لوح فشرده) اثر و نه از کنسرت استقبال مناسبی نمی شود.
وی اضافه کرد: معیشت 90 درصد خوانندگان کُرد با حضور در مراسم و جشن ها و گرفتن حق الزحمه تامین می شود و این به سنتی در این مناطق تبدیل شده است.
وی یادآور شد: اگر با دریافت تسهیلات یا حمایت مالی دیگری بتوانم کاری ارائه کنم و مطمئن باشم که کارم تولید و توزیع می شود و از سوی دیگر مردم هم با رعایت کپی رایت (حق انتشار) آن را تهیه می کنند حتما آثار بیشتری را ارائه می کنم و آلبوم های بیشتری تولید خواهم کرد.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا به سمت خواندن به زبان فارسی هم می رود، گفت: این موضوع ارتباطی به تعصب من به زبان مادری ندارد اما حاضر نیستم به خاطر بُعد مالی فارسی بخوانم چون کار هنری باید از دل برخیزد و من تنها با زبان مادری ام می توانم اثری هنری بیافرینم.
پیشوا در رابطه با گسترش بازار فروش آثار خود هم اظهار کرد: بدنبال ارائه آلبوم جدیدم در منطقه اقلیم کردستان عراق هستم و در حال حاضر پیگیری های کسب مجوز در حال انجام است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم با حضور در آیین رونمایی از جدیدترین اثر فواد پیشوا از طرف این اداره کل 300 نسخه از جدیدترین آلبوم این هنرمند را خریداری کرد.
جلال قلعه شاخانی می گوید: دغدغه جدی در زمینه اقتصاد فرهنگ و هنر داریم و معتقدیم بدون توجه به این بخش توسعه فرهنگی در جامعه ممکن نیست.
او مخاطب را در گسترش تولیدات هنری مهم می داند و می افزاید: سلسله جلساتی برای یافتن راهکارهایی در زمینه ارتقای اقتصاد فرهنگ و هنر در استان برگزار کرده ایم.
وی تاکید کرد: اگر اقتصاد فرهنگ و هنر ارتقا پیدا کند بر اقتصاد استان کردستان هم اثر مثبتی می گذارد و یکی از راه های افزایش اشتغال است.
کارشناس موسیقی و رهبر ارکستر فلارمونیک کردستان هم گفت: باید شورایی برای بحث کپی رایت (حق انتشار) تشکیل شود و نهادهای مسئول به آن کمک کنند.
مهدی احمدی افزود: کارهای هنرمندان بعد از انتشار دست بدست می شود اما هیچ دستاوردی برای خود هنرمند ندارد در حالیکه هنرمند باید درآمدی داشته باشد تا بتواند علاوه بر کسب معیشت، آثار جدیدی ارائه دهد.
شهرام علی محمدی فعال حوزه موسیقی هم با اشاره به انتشار دومین آلبوم فواد پیشوا گفت: جای خوشحالی است که هنرمندان با شرایط دشوار کنونی به فعالیت ادامه می دهند.
وی با مطرح کردن این سئوال که چرا آلبوم یک خواننده چهار سال معطل شود و نتواند آن را منتشر کند، افزود: سوای اینکه طولانی شدن انتشار آلبوم ها از نظر مالی به ضرر هنرمند است، احساس او در زمان انتشار با چهار سال پیش متفاوت است و این معطلی باعث می شود کار تازگی نداشته باشد.
علاوه بر حمایت مسئولان حوزه هنری که می تواند در ارتقای آثار هنری و افزایش تولیدات این بخش تاثیرگذار باشد، ابزار اصلی دست خود مردم است که می توانند با خرید اصل آثار هنرمندان آنها را و دنیای فرهنگ و هنر را یاری دهند.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.