محمد غفوری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه همه ساله کشاورزان استان با 130 نوع افت مبارزه می کنند افزود: طی سال های گذشته مبارزه با سه آفت ملخ، سن گندم و علف های هرز به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته تا از خسارت های احتمالی این افت ها به مزارع جلوگیری شود.
وی گفت: این سه نوع آفت بیشترین میزان را در سطح مزارع استان درگیر می کنند که از این رو سازمان جهاد کشاورزی برنامه های منسجمی را برای مبارزه با آنها دارد به طوریکه امسال پیش بینی می شود سطح مبارزه با آفت سن گندم به 182 هزار، علف های هرز 132 هزار و ملخ نیز به حدود 150 هزار هکتار برسد.
وی اظهار کرد: در سال جاری حدود 15 هزار هکتار از اراضی پنج شهرستان به صورت رایگان از سوی این سازمان برای مبارزه با آفت ملخ در پنج شهرستان مریوان، سروآباد، سنندج، کامیاران و بانه اجرا می شود.
وی با بیان اینکه برای مبارزه با این آفت در هر هکتار حدود 400 هزار ریال از سوی دولت هزینه می شود اضافه کرد: در طرح رایگان سم و سمپاش از سوی سازمان جهادکشاورزی و نیروی انسانی نیز از سوی کشاورزان تامین می شود.
به گفته وی، هم اکنون سازمان جهادکشاورزی برای اجرای طرح مبارزه با آفت ملخ، سمپاش مورد نیاز 160 هزار هکتار و سم مورد نیاز 150 هزار هکتار از اراضی پنج شهرستان را خریداری کرده است.
وی افزود: مبارزه با آفت ملخ از ابتدای فروردین سال جاری در استان آغاز شده و تا کنون حدود 2 هزار و 200 هکتار از اراضی استان زیر پوشش این طرح قرار گرفته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه طرح مبارزه با علف های هرز از دیگر برنامه های منسجم این سازمان است اظهار کرد: اجرای این طرح در 132 هزار هکتار از اراضی برنامه ریزی شده که برای اجرای آن آموزش کشاورزان، توزیع سموم جدید در کیلنیک های گیاه پزشکی، اطلاع رسانی و بررسی کیفیت سموم توزیع نیز در برنامه کاری سازمان است.
غفوری گفت: این طرح نیز از ابتدای رشد علف های هرز در مزارع استان آغاز شده و تا کنون حدود 22 هزار هکتار از این میزان با نظارت و راهنمایی کارشناسان سازمان جهادکشاورزی تحت پوشش قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: در اقدامی دیگر مبارزه با آفت سن مادر گندم در 183 هزار هکتار از اراضی استان در برنامه کاری سازمان قرار گرفته که تا کنون در سه هزار و 480 هکتار از مزارع اجرا شده است.
وی با بیان اینکه در زمستان سال قبل به علت وجود سرمای قابل قبول، پیش بینی می شود میزان آفت سن گندم کاهش یافته است افزود: انتظار سازمان جهادکشاورزی سال جاری بر اساس نظریات کارشناسان احتمال کاهش سطح پیش بینی است.
وی گفت: کاهش سطح مبارزه به منزله پیش بینی تولید گندم کیفی بوده و در این راستا تمامی آموزش های لازم از سوی کارشناسان در بخش های مختلف به بهره برداران در حال ارایه است.
هم اکنون 81 کلنیک مجاز عرضه سم در کردستان فعال هستند و بیشترین میزان مبارزه با آفت ها در اراضی کردستان به علت گستردگی سطح کشت مربوط به گندم و جو است.
استان کردستان دارای 282 هزار هکتار با یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان های موفق در حوزه کشاورزی باشد.
هم اکنون این استان دارای یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی که شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم حدود 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی حدود 12 درصد است.
کردستان دارای سه میلیون و 199 هزار راس دام سبک و سنگین و 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای 115 هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که 320 هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان مربوط به گندم با حدود 800 هزار تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود 48 هزار تُن است.
3034/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.