بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سال گذشته با وجود اینکه میانگین تحقق اعتبارات تملک، دارایی و عمرانی به 50 درصد نرسید اما در برخی طرح های کردستان تا 2.5 برابر اعتبار مورد نیاز جذب شد.
وی افزود: این میزان تحقق اعتبار نشان از نظر مثبت دولت تدبیر و امید بر اهمیت توسعه استان و همچنین پیگیری از جانب مسئولان استان برای تحقق اهداف توسعه ایی است.
مرادنیا تاکید کرد: در سال گذشته برای برخی طرح ها از جمله راه آهن سنندج - همدان یک هزار و 250 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت که حدود 97 درصد آن جذب شد و برای طرح احداث جاده جدید سنندج - مریوان که 180 میلیارد ریال اعتبار داشت حدود 570 میلیارد ریال یعنی بیش از سه برابر مصوبه آن جذب شد.
استاندار کردستان یادآور شد: در بخش مهار آب های مرزی در شبکه های پایاب درجه یک و دو در سال 96 پنج هزار و 250 میلیارد ریال اعتبار جذب شد که حدود 200 میلیارد ریال از این اعتبار فقط از سوی وزارت جهاد کشاورزی تامین و تخصیص داده شد.
وی اضافه کرد: این اقدام ها برای توسعه زیرساخت های کشاورزی استان کردستان بسیار حائز اهمیت است چرا که در راستای این سرمایه گذاری ها، تخصیص آب برای اراضی کردستان از 16 هزار و 800 هکتار با سه برابر شدن به 51 هزار و 800 هکتار رسیده است.
او گفت: پیشتر وزارت نیرو به همه تخصیص ها نگاهی محرمانه داشت اما اکنون اقدامات مطلوبی انجام داده است به طوریکه در ادامه این روند برای بیش از 30 هزار هکتار اراضی استان تخصیص آب داریم و 6 هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز آن در شبکه دو، سه و چهار به استان تخصیص داده می شود.
مرادنیا با اشاره به برنامه های مختلف دولت در حوزه توسعه زیرساخت های کردستان افزود: راه آهن سنندج - همدان از جمله این طرح هاست که مقرر شد از فروردین سال جاری در قالب طرح فاینانس اجرای آن دنبال شود و انتظار می رود تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسد.
وی یادآور شد: احداث 2 گاوداری هر کدام به ظرفیت سه هزار راس در سال جاری با مشارکت و حمایت بنیاد مستضعفان پیگیری می شود که برای این منظور تفاهم نامه ای بین استاندار قبلی با بنیاد مستضعفان منعقد شده بود و حدود یک هزار و 400 میلیارد ریال اعتبار برای آن هزینه خواهد شد.
استاندار کردستان اظهار کرد: با اجرای این طرح کردستان تبدیل به قطب تولید شیر در منطقه می شود و علاوه بر آن می توان با ایجاد صنایع تبدیلی، در توسعه صنعت دامپروری حرکتی رو به جلو داشته باشیم.
وی افزود: برای توسعه زیرساخت های فرهنگی استان تنها 200 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل مجتمع فرهنگی سنندج تخصیص یافته تا پس از 13 سال این طرح نیمه تمام تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
مرادنیا از امضای تفاهم نامه با صدا و سیمای جمهوری اسلامی برای ساخت سه سریال در شبکه های اول، دوم و سوم سیما اشاره کرد و گفت: مردم با بزرگان و مفاخر ادبی خود زندگی می کنند و این خلا در استان احساس می شود که برای پرکردن آن تصمیم به ساخت سه سریال فاخر سنجرخان، امیرنظام گروسی و خانم مستوره اردلان گرفته شد.
وی اضافه کرد: معرفی این شخصیت ها از اهداف این طرح است تا مردم ایران زمین مفاخر استان کردستان را بیشتر از گذشته بشناسند.
مرادنیا یادآور شد: ادامه عملیات احداث سالن 6 هزار نفری در سنندج نیز پیگیری شده و برای سال جاری حدود 200 میلیارد ریال اعتبار به این طرح تخصیص داده شده است.
وی تاکید کرد: در سال گذشته برای توسعه اقدامات اشتغالزایی در بخش های اشتغال فراگیر، توسعه روستایی، طرح های دستگاه های حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) اعتبارات خوبی تخصیص یافت که اکنون 6 هزار و 440 میلیارد ریال از این میزان به بانک ها داده شده تا به متقاضیان پرداخت شود.
وی گفت: پیگری توسعه صنعت فولاد و پتروشیمی و ایجاد صنایع پایین دست این صنایع، احداث لاستیک رازی، آهن سفنجی و کارخانه سیمان سقز از طرح های پیگیری شده سال گذشته است که در سال جاری عملیات اجرایی آنها آغاز می شود.
مرادنیا آغاز احداث منطقه ویژه اقتصادی بانه و توسعه شهرک های صنعتی استان از جمله سرنجیانه سنندج را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه اقتصاد استان اعلام کرد و افزود: سال گذشته همچنین پیگیری های ایجاد منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان شدت یافت به طوریکه اکنون تفاهم نامه بیش از چهار هزار هکتار زمین برای این طرح در شهرستان های هدف امضا شده است.
وی گفت: در صورت تجمیع آغاز عملیات اجرایی طرح های اقتصادی مهم استان از جمله کارخانه لاستیک رازی، آهن اسفنجی کارخانه سیمان سقز و طرح توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی و فولاد، معاون اول رئیس جمهوری در فصل بهار در استان حضور خواهد یافت.
وی اظهار کرد: برگزاری نشست های مختلف با معاون اول رئیس جمهوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان اداری و استخدامی، 12 نشست با وزرای مختلف و 32 نشست با معاونان وزیر و روسای سازمان ها از اهم فعالیت های مدیریت ارشد استان در نیمه دوم سال گذشته است.
استان کردستان یک میلیون و 603 هزار نفر جمعیت دارد، بر اساس آخرین تقسیمات کشوری این استان دارای 10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 آبادی دارای سکنه و 187 آبادی خالی از سکنه است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.