به گزارش ایرنا، سال 1396 شمسی با عنوان سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شد تا تلاش های دولتمردان نیز در این مسیر به بار بنشیند سالی که در آن استان کردستان شاهد بیشترین رشد و شکوفایی خود بود و صدها طرح و پروژه بزرگ در مناطق مختلف به بهره برداری رسید تا چرخ اقتصاد این استان به حرکت در بیاید و کردستان به توسعه یافتگی نزدیک شود.
کردستانی ها نخستین روزهای سال 96 را با میزبانی از رئیس جمهوری و جمعی از وزرا و مقامات عالی کشوری شروع کردند تا با بهره برداری از 27 هزار و 500 میلیارد ریال طرح مورد نظر، سالی پربار از لحاظ اقتصادی داشته باشند.
مشارکت 59 درصدی مردم کردستان در انتخابات سال 96 و رای اعتماد دوباره به دولت تدبیر و امید بعنوان بالاترین میانگین کشوری به حجت الاسلام حسن روحانی و انتخاب بهمن مرادنیا چهارمین استاندار بومی از ریدادهای مهم سیاسی استان در سال 1396 بود.
در حوزه فرهنگ و هنر نیز جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان، جشنواره تئاتر کُردی سقز، جشنواره داستان نویسی بانه، هفتمین جشنواره سراسری دف نوازی و نمایشگاه بزرگ کتاب کردستان مهمترین رویدادهای فرهنگی کردستان بودند.
در سالی که گذشته چندین سفر پر اهمیت مردمی و فرهنگی در استان کردستان رخ داد که از جمله آن حضور هیات شورای جهانی یونسکو در شهر جهانی مریوان، گروه اتومبیلرانی (رالی) صلح تهران - سردشت می توان اشاره کرد که کردستانی ها میزبان آن بودند.
در سال 96 استان کردستان شاهد امضای چند تفاهم نامه بین المللی در عرصه های علمی و اقتصادی نیز بود که بیشتر آنها به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج و دانشگاه کردستان با کشورهای عراق ( اقلیم کردستان عراق)، آلمان، فنلاند و دانمارک به امضا رسیده است.

**سفر رئیس جمهوری به کردستان
رئیس جمهوری همراه با تعدادی از وزرای کابینه از جمله محمود حجتی جهاد کشاورزی، علی ربیعی کار، تعاون و رفاه اجتماعی، بیژن نامدار زنگنه نفت، رحمانی فضلی کشور و نعمت زاده صنعت، معدن و تجارت و چند نفر از مقام های عالی رتبه کشوری پنجم فروردین به استان کردستان سفر کردند.
در این سفر چند طرح بزرگ صنعتی، کشاورزی، انرژی و عمران به ارزش بیش از 27 هزار و 500 میلیارد ریال به بهره برداری رسید که میزان اشتغالزایی این طرح ها، 6 هزار شغل مستقیم بود.
پنج طرح بزرگ صنعتی از جمله کارخانه های پتروشیمی کردستان، لاستیک بارز کردستان، تولیدی های کنسانتره آهن صبانور و کیمیا معادن سپاهان و کیمیا کاشت اطبا، آبگیری 2 سد مخزنی چراغ ویس سقز، سد زیویه کامیاران از جمله این طرح ها است.
تکمیل 18.5 کیلومتر از کریدور شمال - جنوب کشور (مسیر سنندج - دیواندره)، تکمیل 30 کیلومتر راه روستایی، تکمیل یک هزار و 170 واحد مسکن مهر، آبرسانی از سد چراغ ویس به شهر سقز، پایان عملیات اجرایی سد قوچم دهگلان، بهره برداری از تصفیه خانه سریش آباد از دیگر طرح هایی بود که با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری رسید.
بهره برداری از چهار طرح احداث و افزایش پست های برق استان شامل پست های 63.20 کیلووات بهاران سنندج، نظام آباد قروه، نگل سرآوباد و مریوان، افتتاح هفت طرح مخابراتی در قالب 833 طرح ایجادی و توسعه ای و احداث 100 ایستگاه دیجیتال روستایی صدا و سیما از دیگر برنامه های سفر رئیس جمهور به کردستان بود.

**مشارکت 59 درصدی مردم کردستان در انتخابات
59 درصد واجدین شرایط استان کردستان در انتخابات 29 اردیبهشت سال 96 شرکت کردند که میزان مشارکت مردم استان در مقایسه با انتخابات مجلس دهم، 6 درصد افزایش یافت ولی در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 در حدود سه درصد کاهش داشت.
یک میلیون و 181 هزار و 883 کردستانی در انتخابات 29 اردیبهشت واجد شرایط شرکت در انتخابات بودند و از مجموع 641 هزار و 654 رای صحیح ماخوذه استان، دکتر حسن روحانی حدود 73 درصد آرا برابر با 467 هزار و 700 رای را کسب کرد.
تعداد رای دهندگان استان در مقایسه با انتخابات سال 1392 در مجموع 23 هزار نفر افزایش داشت و آرای دکتر حسن روحانی نیز در کردستان در مقایسه با انتخابات سال 92 حدود 2 درصد افزایش یافت.
همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز برگزار شد که در سنندج و سقز به صورت الکترونیکی بود و در این 2 شهر 231 شعبه الکترونیکی برای راگیری تعبیه شد.
تعداد کرسی های شوراهای اسلامی استان، چهار هزار و 167 کرسی شامل 161 کرسی شهری و چهار هزار و 6 کرسی در مناطق روستایی است.
مردم کردستان در انتخابات سال 96 علاوه بر انتخاب رئیس جمهور منتخبان خود در شوراهای اسلامی 29 شهر و یک هزار و 312 روستا را نیز انتخاب کردند.

** توسعه زیرساخت ها، اولویت دولت دوازدهم د کردستان
از جمله برنامه هایی که دولت دوازدهم در سال جاری برای توسعه کردستان پیگیری آن را از سر گرفت تقویت حوزه اشتغال است که در این خصوص می توان به تخصیص 10 هزار میلیارد ریال تسهیلات در حوزه اشتغال در سال جاری اشاره کرد که حدود 3.4 درصد تسهیلات اشتغال پایدار کشور است.
علاوه بر آن، طرح های دیگری نیز از جمله اختصاص تسهیلات رونق تولید، حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی و جذب سرمایه های خارجی است که به گفته استاندار کردستان تاکنون با وجود اینکه عملکرد قابل توجهی در این بخش ها نمایان شده اما همچنان تا نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
از جمله این عملکردها می توان به اجرای 68 طرح صنعتی با 15 هزار و 212 میلیارد و 57 میلیون ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی و منابع دولتی در یک سال گذشته اشاره کرد که با اجرای این طرح ها برای یک هزار و 58 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده است.
در بخش کشاورزی نیز امسال 269 طرح با یک هزار و 876 میلیارد ریال تسهیلات تزریق شده به بهره برداری رسید که این طرح ها نیز برای 952 نفر در استان به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده اند.
علاوه بر اختصاص این تسهیلات، کارگروه های استانی و شهرستانی اشتغال نیز امسال 6 هزار و 520 میلیارد ریال طرح برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی به بانک های عامل معرفی کردند.
ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه که مصوب دولت در سال 89 بود و عملیات اجرایی آن در آبان ماه سال جاری آغاز شد تا گام دیگری برای توسعه کردستان و جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی در این منطقه برداشته شود.
منطقه ویژه اقتصادی بانه به مساحت بیش از 85 هکتار با 360 میلیارد ریال اعتبار در نزدیکی روستای ولی آباد این شهرستان مرزی هم اکنون در حال احداث است.
انجام 8500 میلیارد ریال مناقصه برای بهسازی 820 کیلومتر از راه های کردستان از دیگر اقدام های دولت در حوزه اقتصاد استان است.
این مناقصه ها در سه حوزه بزرگراهی، راه اصلی (بین شهری) و روستایی برگزار شده و 650 کیلومتر از این میزان مربوط به حوزه راه های روستایی به ارزش 2 هزار میلیارد ریال است.
همچنین هم اکنون بیش از 6 هزار میلیارد ریال پروژه در این حوزه در دست اجراست که از جمله این طرح ها می توان به ادامه عملیات کریدور شمال به جنوب (بزرگراه کرمانشاه - میاندوآب به طول 420 کیلومتر)، تعریض جاده مریوان - سنندج و راه های روستایی اشاره کرد.
همچنین در سالی که گذشت از محل اجرای طرح جامع ساماندهی حاشیه رودخانه های مرزی حدود هشت هزار و 500 هکتار از زمین های دیم مورد هدف این طرح در کردستان با یک هزار و 160 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده به اراضی آبی تبدیل شده است.
این اقدام ها نشان از اهتمام دولت تدبیر و امید برای رفع مشکلات اشتغال در استان کردستان بویژه در دوره دوازدهم دارد که دستگاه های اجرایی می توانند با تقویت نگاه جهادی برای رفع موانع سرمایه گذاری و بانک ها با تسهیل در پرداخت تسهیلات از سرمایه گذاران بخش خصوصی حمایت کنند تا برنامه های اشتغال دولت در استان بهتر از قبل به نتیجه برسد.
استان کردستان در اوایل انقلاب بخاطر فعالیت گروه های معاند و سپس هشت سال دفاع مقدس و عدم توجه در سنوات گذشته از غافله توسعه و اشتغالزایی عقب ماند تا جمشید انصاری معاون رئیس جمهوری بگوید: تنها برای رفع مشکل بیکاری در استان کردستان با توجه به آمار و نتایج سرشماری سال 95، حدود 180 هزار میلیارد ریال اعتبار و سرمایه گذاری نیاز است.

**انتخاب استاندار بومی کردستان
بهمن مرادنیا از نمایندگان ادوار کردستان در مجلس شورای اسلامی به عنوان استاندار معرفی شد که با این انتخاب تکلیف هفدهمین استاندار کردستان بعد از انقلاب و چهارمین استاندار بومی و دومین استاندار دولت تدبیر و امید در این استان مشخص شد.
انتخاب یک کردستانی برای در دست گرفتن بالاترین پست مدیریتی استان از جهاتی قابل ملاحظه است که این امر نشان از تحقق یکی دیگر از وعده های دولت تدبیر و امید در این استان دارد.
هر چند در سال های قبل نیز افراد بومی در این استان انتخاب شده بودند اما انتخاب آخرین استاندار بومی در کردستان مربوط به 20 سال قبل است.
مرحوم ابراهیم یونسی در سال 1358، محمدرضا رحیمی در سال 1372 و عبدالله رمضان زاده در سال 1376 به ترتیب سه استاندار بومی کردستان در سال های گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی هستند.
انتخاب استاندار بومی از مدت ها قبل در بین معتمدین، نمایندگان مجلس و فعالان مدنی استان مورد توجه قرار گرفته بود و در محافل مختلف از آن به عنوان یک مطالبه عمومی مطرح بود.
علاوه بر استاندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از میان مدیران بومی استان انتخاب شد.

**برگزاری جشنواره های ملی و بین المللی در کردستان
جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان، جشنواره تئاتر کُردی سقز، جشنواره داستان نویسی بانه، هفتمین جشنواره سراسری دف نوازی و نمایشگاه بزرگ کتاب کردستان مهمترین رویدادهای فرهنگی کردستان در سال 96 بودند.
**جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان،
در این جشنواره 42 گروه تئاتر از استان های مختلف کشور و 6 کشور ‎برزیل، اسپانیا، اوکراین، آذربایجان، عراق و فرانسه حضور داشتند.
در این جشنواره ‎450 نفر در قالب 42 گروه در بخش های مختلف با یکدیگر به رقابت می پردازند و نمایش های خود را در چندین نوبت اجرا کردند.
‎پنج گروه در بخش مرور، پنج گروه در بخش کودک، 20 گروه آزاد و 6 گروه آیینی در کنار 6 گروه خارجی در این جشنواره حضور داشتند.
**جشنواره تئاتر کُردی سقز
جشنواره تئاتر کُردی از سال 78 به مدت 6 سال متوالی برگزار شد اما بدلیل مشکلات مالی این جشنواره بعد از شش دوره متوقف شد و دوباره از سال 87 برگزاری آن از سر گرفته شد و تا سال 90 به مدت چهار دوره دیگر پیگیری و اجرا شد.
این جشنواره در سال های 91 و 92 برگزار نشد و از 93 دوباره فعالیت خود را آغاز کرد و سال 96 نیز دوازدهمین دوره این جشنواره با حضور 12 گروه نمایشی از ایلام، بانه، بوکان، تهران، دیاربکر ترکیه، سقز، سلیمانیه عراق، سنندج، شیروان، کرمانشاه و مریوان از 15 تا 19 شهریور در سالن نمایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز برگزار شد.
**جشنواره داستان نویسی بانه
یازدهمین جشنواره سراسری داستان بانه به 2 زبان فارسی و کُردی در بخش های داستان، داستان کودکان، نوجوانان و وتار برگزار ‌شد.
یک هزار و ٦٨ اثر به 2 زبان کُردی و فارسی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود که بعد از انتخاب آثار توسط هیات بازخوان، ٦٧ اثر به بخش نهایی این دوره از جشنواره راه یافتند.
بعد از اعلام نظر هیات داوران و بازخوان جشنواره ٦٠ اثر در بخش داستان کُردی و فارسی، ٦ مقاله و هفت اثر در بخش ادبیات کودک و نوجوان در این دوره از جشنواره با هم رقابت کردند.
**هفتمین جشنواره سراسری دف نوازی
ششمین جشنواره سراسری دف نوازی با عنوان 'دف نوای رحمت' با حضور هنرمندانی از 21 استان کشور از 24 تا 26 شهریور در سنندج برگزار شد.
در بین مردم کردستان و هنگام برگزاری آیین های مذهبی از جمله آیین های مولودی خوانی از ساز دف استفاده می شود و به همین دلیل دف به عنوان یک ساز دینی و مقدس در بین مردم این منطقه شناخته شده است.

** نمایشگاه کتاب کردستان
هفتمین نمایشگاه کتاب کردستان با حضور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون وزیر فرهنگ و جوانان کردستان عراق،نماینده ولی فقیه و استاندار کردستان روز یکشنبه 13 اسفند در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی سنندج گشایش یافت.
628 ناشر برای حضور در این نمایشگاه متقاضی شده بودند که 338 ناشر برای حضور در هفتمین نمایشگاه بزرگ کتاب کردستان انتخاب شدند.
علاوه بر ناشران داخلی، 14 ناشر برجسته منطقه شمال عراق (اقلیم کردستان) دو هزار و 718 عنوان کتاب شامل 42 هزار نسخه را در این نمایشگاه عرضه کردند.
همزمان با آیین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه استانی کتاب کردستان از نویسندگان پیشکسوت کُرد همچون عبدالحمید حیرت سجادی، عطا نهایی، هاشم سلیمی، محمد علی کوشا، دکتر محمود ابراهیمی، قادر فتاح قاضی، آزاد برزنجی و بهرام ولدبیگی تجلیل و تقدیر شدند.

** میزبانی کردستان از هیات شورای جهانی یونسکو تا سفر به سایر استان ها
در سالی که گذشته چندین سفر پر اهمیت مردمی و فرهنگی در استان کردستان رخ داد که از جمله آن حضور هیات شورای جهانی یونسکو در شهرجهانی مریوان ، گروه اتومبیلرانی(رالی) صلح تهران - سردشت هر دو در تیر سال جاری اشاره کرد که کردستانی ها میزبان آن بودند.
گروه 160 نفره اتومبیلرانی (رالی) صلح تهران - سردشت متشکل از جمعی از جانباران و خانواده آنان و تعدادی از خانواده های بازماندگان بمباران شیمیایی هیروشیمای ژاپن بودند.
مریوان به عنوان مهمترین شهرستان تولید کننده کفش دست دوز کلاش در تیر سال جاری با ورود هیات شورای جهانی یونسکو به کردستان مراحل آخر ثبت جهانی خود به عنوان شهر جهانی کلاش را سپری کرد تا کلاش اولین مجوز حضور کردستان در بین آثار جهانی سازمان یونسکو باشد.
کردستانی ها نیز از فرصت سفر غافل نماندند و برای انتقال فرهنگ خود سفرهایی را به نقاط مختلف کشور انجام دادند که می توان به سفر مهرداد عباسی و امید عاملی راد دوچرخه سواران کردستانی از مریوان تا اشنویه برای گرامیداشت قربانیان سلاح های شیمیایی و به سفر کمال راستخانه و عرفان رشیدی 2 دوچرخه سوار دیگر این استان برای انتقاد به روند کشتار پرندگان مهاجر از مریوان با دوچرخه به سمت فریدون کنار در استان مازندران اشاره کرد.

** تفاهم نامه های بین اامللی در کردستان از علم تا عمل
در سال 97 استان کردستان شاهد امضای چندین تفاهم نامه بین المللی در عرصه های علمی و اقتصادی بود که بیشتر آنها به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج و دانشگاه کردستان با کشورهای مختلف از جمله عراق ( اقلیم کردستان عراق) ، آلمان، فنلاند و دانمارک به امضا رسیده است.
در این سال تفاهم نامه همکاری بین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج و اتاق بازرگانی و صنایع اربیل عراق، اتاق بازرگانی استان ساوونیای جنوبی فنلاند به امضا رسیده است که در این تفاهم نامه ها بر تقویت و گسترش همکاری های اقتصادی و توسعه تجارت فی مابین، تاکید و موافقت کردند که در جهت پیشبرد اهداف مشترک بر پایه قوانین و مقررات آن کشور، اعضای همدیگر را حمایت کنند.
دانشگاه کردستان سال 96 با چندین دانشگاه کشورهای مختلف از دانشگاه های کویه عراق، علوم کاربردی آلمان و آلبورگ دانمارک تفاهم نامه همکاری علمی امضا کرده اند.
این تفاهم نامه ها در زمینه های همکاری ‌های تحقیقاتی و تبادل دانشجو، هیأت‌ علمی، توسعه ارتباطات علمی و تحقیقاتی بین دانشگاه کردستان با دانشگاه‌ های معتبر اروپایی و به منظور انجام پروژه‌های مشترک تحقیقاتی تهیه و تدوین شده است.

** سازمان جهانی یونسکو آغوش خود را به هنر کردستان باز کرد
سال 96 سالی پربار برای کردستانی ها در عرصه های جهانی بود به طوری که پاافزار کُردی کلاش با محوریت مریوان شهر جهانی این پاافزار در فهرست آثار یونسکو به ثبت جهانی رسید تا نخستین گام این استان در جهانی شدن باشد.
علاوه بر آن هنرمندان و ورزشکاران مختلفی از کردستان در جشنواره های فرهنگی و مسابقات ورزشی بین المللی حائر کسب مقام های برتر یا مجوز حضور در آنها را کسب کردند.
فیلم میلان ایتالیا، جشنواره بین‌المللی ترامپیسم در ایران، جشنواره بین المللی فیلم burien در کشور آمریکا، مسابقات تنیس روی میز دوبل رقابت های جهانی پیوند اعضا اسپانیا از جمله این جشنواره ها است.
در سالی که گذشت، جبار صالحی فیلمساز کردستانی با فیلم زنگ ورزش جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فیلم کوتاه میلان ایتالیا را بدست آورد و پس از آن نیز فیلم کوتاه نقاش ساخته اشکان ملکی از فیلمسازان جوان کردستانی به فینال جشنواره بین المللی burien در کشور آمریکا راە یافت.
فیلم مترسک ها هم می میرند اثر کارگردان کردستانی در سال 96 موفق شد جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره بین المللی سلیمانیه کردستان عراق را از آن خود کند.
اثر مسعود عسگری ‌مبین عضو خانه کاریکاتور حوزه هنری کردستان در بین 10 نفر نهایی پس از اعلام نتایج جشنواره بین‌المللی ترامپیسم قرار گرفت تا از بین یک هزار و 600 اثر از 550 هنرمند در 75 کشور دنیا برگزیده و عنوان شایسته تقدیر را کسب کند.

**کردستان میزبانی چندین دوره مسابقات کشوری در رشته های مختلف ورزشی بود
امسال ورزشکاران استان علاوه بر شرکت در مسابقات ملی و بین المللی، کردستان میزبان چندین مسابقه ورزشی در رشته های مختلف بود.
رقابت های اتومبیلرانی آفرود قهرمانی کشور با حضور استان های مختلف روز جمعه 16 تیر در پیست تخصصی شهرستان دیواندره برگزار شد.
کردستان همچنین میزبان مسابقات کونگ فوتوآ قهرمانی کشور، مسابقات شنا آبهای آزاد کشور در دریاچه زریبار مریوان‎، رقابت های کبدی قهرمانی نوجوانان کشور، پانزدهمین جشنواره بازی های بومی محلی با اسب، نخستین جشنواره ملی اسب کرد، رقابت های دو صحرانوردی بانوان رده های سنی جوانان و بزرگسال کشور بود.
در مسابقات ورزشی بین المللی نیز کیوان تیشه گران، ورزشکار سنندجی در مسابقات تنیس روی میز دوبل رقابت های جهانی پیوند اعضا اسپانیا بر سکوی نخست ایستاد و نشان زرین طلا را با اقتدار بر گردن آویخت.
میلاد سیار دونده سنندجی مدال طلای ماده 110 متر با مانع مسابقات بین المللی دوومیدانی جام کازانف قزاقستان با ثبت زمان 14.3 ثانیه را کسب کرد.

**وقوع زلزله در کردستان و ابراز همدردی مردم با زلزله زدگان کرمانشاه
شامگاه 21 آبان وقوع زمین لرزه شدیدی بیشتر شهرهای استان کردستان را لرزاند و موجی از ترس و نگرانی در میان مردم این استان ایجاد کرد.
این زمین لرزه به بزرگی 7 و 2 دهم ریشتر در ساعت 21 و 48 دقیقه و 16 ثانیه شامگاه یکشنبه توسط مرکز لرزه نگاری کشوری، به ثبت رسید.
محل وقوع این زمین لرزه استان کرمانشاه حوالی ازگله در طول جغرافیایی 45.9، عرض جغرافیایی 34.84 و عمق 11 کیلومتری زمین بود.
این زمین لرزه در پنج کیلومتری ازگله، 25 کیلومتری تازه آباد، 37 کیلومتری باینگان، 112 کیلومتری سنندج و 122 کیلومتری کرمانشاه روی داد.
مردم در شهرهای مختلف این استان از جمله سنندج، قروه، بانه، کامیاران، دیواندره، بیجار و مریوان از خانه های خود خارج شده و در کوچه ها و خیابان های این شهرها حضور دشتند.
این زمین لرزه و چند پس لرزه دیگر باعث بروز خساراتی در برخی از شهرستان های استان و مناطق روستایی شد اما خسارات جانی در کردستان نداشت.
ابراز همدری مردم و مسئولان کردستان با زلزله زدگان استان کرمانشاه بی نظیر بود و در تمامی شهرها و حتی روستاها نیز کمپین های جمع آوری کمک های مردم راه اندازی شد و هزاران دستگاه کامیون کوچک و بزرگ کمک های مردمی در این مدت به این مناطق اعزام شدند.
جمعیت هلال احمر کردستان نیز ضمن اعزام امدادگران این جمعیت در ساعات نخست زلزله به مناطق زلزله زده کرمانشاه، چندین پایگاه جمع آوری کمک های مردمی راه اندازی کرد و صدها دستگاه خودرو کمپرسی کمک های مردمی را به این مناطق ارسال کرد.
دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز ضمن برپایی بیمارستان صحرایی و اعزام تیم های پزشکی و پرستاری، چندین دستگاه آمبولانس و محموله های دارویی را به مناطق زلزله زده کرمانشاه اعزام کرد.
ابراز همدردی کردستان ها با مردم کرمانشاه تا جایی بود که زوج جوان سنندجی مراسم عقد خود را در بین زلزله زدگان برگزار کردند و عروس و داماد کامیارانی جهیزیه و حلقه نامزدی خود را به کودکان زلزله زده تقدیم کردند.

**بارندگی ها و سرریز شدن سدهای کردستان
کردستان با مساحت 29 هزار کیلومتر مربع دارای حجم بارشی معادل 13.2 میلیارد متر مکعب در سال (3.1 درصد کل بارندگی کشور) و 17 رودخانه دائمی و 24 رودخانه فصلی با حجم منابع آب سطحی 4.3 میلیارد مترمکعب(6.6 درصد روان آب های کشور) بوده و دارای سه حوضه آبریز درجه یک کشور است.
در بهار 96 برای نخستین بار در 10سال اخیر از مجموع سدهای استان سدهای قشلاق، زریوار، گاوشان، آزاد و گاران سرریز شدند.
کردستان دارای 34 طرح سد مخزنی شامل 9 طرح در حال بهره برداری، 11 طرح اجرایی و 14 طرح مطالعاتی است.
در سال آبی جاری نیز تاکنون 326 میلی متر بارش در کردستان ثبت شد که در مقایسه با 259 میلی متر سال قبل25 درصد افزایش و در مقایسه با دوره بلند مدت (25 ساله) 3.1 درصد کاهش یافته و از مجموعه سدهای استان سه سد سورال دهگلان، سد گاران مریوان و زیویه کامیاران سرریز شدند.

**حوادث ناگوار در کردستان
علاوه بر وقوع زلزله، مردم کردستان در سال 96 شاهد حوادث ناگواری از جمله سیل، سقوط بهمن، ریزش کوه و بسته شدن جاده مواصلاتی و حوادث رانندگی و وفات شماری از شهروندان استان به خاطر این حوادث بودند.
یکی از ناگوار ترین این حوادث فوت چهار نفر در 26 فروردین 96 بر اثر رانش زمین در پارک کوثر سقز و سقوط جوان 30 ساله ساکن روستای شویشه بانه در رودخانه بود.
استان کردستان یک میلیون و 603 هزار نفر جمعیت دارد، بر اساس آخرین تقسیمات کشوری این استان دارای 10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 آبادی دارای سکنه و 187 آبادی خالی از سکنه است.
3034/ 3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.